Засолювання зелених помідорів на зиму

Засолювання зелених помідорів на зиму – це прекрасний і практично єдиний спосіб знайти застосування недозрілим плодам. Можливо, у свіжому вигляді вони теж комусь сподобаються, але краще витратити трохи часу, щоб перетворити їх на справжні ласощі. Тим більше, у тому, як приготувати зелені помідори на зиму, немає нічого складного, і з процесом засолювання впорається будь-яка господиня.
Солять зелені помідори практично так само, як і червоні. Для цього використовують бочки, відра, емальовані каструлі, баночки та ін. Готову страву зберігають у тій же тарі в прохолодному місці. В залежності від обраного способу приготування помідори добирають смак від кількох днів до кількох місяців. Після цього їх можна сміливо подавати до столу у вигляді повноцінної закуски, додавати в салати і овочеві нарізки.
Найкраще солити зелені помідори окремо, не додаючи до них інші овочі або фрукти. Проте обов’язково треба доповнити блюдо ароматною зеленню і приправами. Для цього в хід йдуть листя чорної смородини, вишні, дуба, хрону, зелень кропу і петрушки, коріння та ін. В якості спецій беруть мелені перець, сіль і цукор, перець горошком, коріандр або гвоздику. Наборів інгредієнтів придумано ціле безліч. У підсумку кожна господиня вже після першого приготування зелених помідорів зможе сама обрати для себе ідеальні пропорції.
Найчастіше для засолювання зелених помідорів використовую холодний розсіл. Це може бути просто вода і сіль, а також можна додати трохи цукру. Зберігають готові помідори в прохолодному місці. При дотриманні рецепта ласощі буде залишатися свіжим і смачним кілька років.