Салат з огірків і помідорів на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Салат з огірків і помідорів – відмінний варіант заготовки на зиму. Ці овочі поєднуються практично з будь-якими городніми культурами, тому такий салат можна урізноманітнити, додавши капусту, перець, часник, цибуля, баклажани, морква і т. д. Є варіанти заготовки із застосуванням стерилізації і без неї, можна приготувати салат, змішавши інгредієнти або уклавши їх шарами. У будь-якому випадку взимку такий салат буде дуже до речі.

Салат з огірків і помідорів на зиму без стерилізації

Салат по цьому рецепту не потребує стерилізації, оскільки овочі варяться до розкладання в банки. Процес варіння не довгий, так що огірки і помідори залишаються майже як свіжі, не розвалюються, і завдяки консервантам – оцту, солі і цукру – довго зберігаються.

Час приготування: 50-60 хвилин.

Кількість – 2 літри.

Інгредієнти

  • Огірок 600 гр.
  • Помідор 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 3 зубчики
  • Перець болгарський 1 шт.
  • 2 ч. л. сіль
  • Цукор-пісок 3 ч. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 3 ч. л.

Процес приготування:

  • Підібрати підходящу посуд для подальшої варіння салату. Нарізати огірки на частини – полукружиями, четвертинками або інакше.
  • Помідори розрізати на невеликі шматочки і викласти до огірків. Слідом за ними відправити порізаний кубиками болгарський перець.
  • Зубчики часнику розрізати на кілька частин і висипати в каструлю. Цибулю, порізану півкільцями, також викласти до овочів.
  • Овочеве асорті змішати з зазначеним об’ємом цукру, солі, рослинної олії і оцту. Перемішати компоненти і дати постояти приблизно годину, поки виділиться сік.
  • Через годину, поставити каструлю з овочами на плиту. Зробити середній вогонь і варити масу після закипання близько 15 хвилин. За цей час кілька разів овочі перемішати. Перевірити на готовність цибуля, так як він вариться довше інших продуктів. Якщо він досить м’який, вимкнути вогонь.
  • Заздалегідь простерилізувати потрібного обсягу банки і кришки до них. У суху тару викласти салат і надійно закрутити кришками. У перевернутому стані дати банкам охолонути і поставити на зберігання.

Приємного апетиту!