Малинове варення на зиму – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

В урожайний рік, багатий малиною, завжди хочеться заготовити ці ягоди у вигляді смачного варення, бажано з простим, зрозумілим і вдалим рецептами. Адже літо так швидко закінчується, а користь ягід залишиться надовго у вигляді заповітних баночок.

Малинове варення-п’ятихвилинка на зиму

П’ятихвилинка невибаглива у виконанні і допомагає зберегти всю природну користь ягід, при цьому дозволяючи заготівлях довго стояти.

Час готування: 1 година 25 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти

  • Малина 1.6 кг
  • Цукор-пісок 1.6 кг

Процес приготування:

  • Ягоди малини потрібно добре перебрати, викинути листя, витравити з ягід жуков. Для цього потрібно приготувати розчин з 1 л холодної води і 1 ст. л. солі. Малину покласти в сито, сито поставити в солону воду. Через 5 хв. жуки спливуть наверх. Воду злити, а ягоди дуже акуратно вимити 2-3 рази у холодній воді. Але якщо ягоди свої, їх можна і не мити. Видалити плодоніжки і викласти малину в сито, дати стекти рідини. Перекласти ягоди в каструлю, де буде варитися п’ятихвилинка. Каструля не повинна бути алюмінієвої.
  • Ягоди потовкти пластикової толкушкой для картоплі, додати цукор, розмішати дерев’яною лопаткою. Залишити на 1 годину для розчинення частинок цукру.
  • Помістити каструлю на слабкий вогонь, дочекатися повного розчинення цукру, перемішуючи активно всі лопаткою. Додати вогонь до середнього і дочекатися, поки суміш закипить. Піну, яка виділяється під час варіння, обов’язково потрібно видаляти, щоб варення не скисло. Від початку закипання до кінця варіння повинно пройти не більше 5 хв.
  • Банки і кришки вимити в содовому розчині, сполоснути та просушити. Банки стерилізувати, кришки помістити в окріп на 5 хв. Кипляче варення розлити по приготованим банкам (бажано маленьким) і закатати або закрутити гвинтовими кришками. Перевернути догори дном тару з заготовками, укутати її в теплий плед і дочекатися повного охолодження, потім винести в холодне місце.
  • Зберігати таке варення потрібно при постійній низькій температурі в темному місці. Використовувати в якості ягідного соусу до панкейкам, оладок, сирників і сирних запіканок.

Приємного апетиту!