Огірки по-корейськи на зиму – 10 найбільш смачних рецептів салату з фото покроково

Огірки по-корейськи, заготовлені на зиму, — ідеальна закуска для повсякденного меню святкового застілля. Гострі приправи надають підбадьорливий смак цього блюда. Салат з огірків по-корейськи готують з різними овочами: морквою, болгарським перцем, цибулею і часником, помідорами і кабачками. У деяких рецептах овочі тушатся перед приміщенням в банки і не стерилізуються, в інших кладуть у тару сирими і піддаються стерилізації.

Дуже смачний рецепт огірків по-корейськи без стерилізації

У цьому рецепті використовується комбінація овочів з огірків, моркви і часнику, а в якості приправ можна брати готову суміш для моркви по-корейськи або змішувати червоний перець, паприку і коріандр.

Час приготування: 3 години.

Кількість: 2,5 л.

Інгредієнти

  • Огірок 2 кг
  • Морква ½ кг
  • Часник 1 голівка
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 100 мл
  • Олія рослинна 100 мл
  • Приправи 20 гр. (для корейської моркви)

Процес приготування:

  • Огірки обробити щіточкою, щоб не було колючок, зрізати кінчики і вимити. Порізати огірки у вигляді крупноватой соломки. Якщо вони перезрілі, видалити насіння.
  • На спеціальній тертці або з допомогою комбайна з насадкою для корейської моркви подрібнити вимиту моркву. Всипати в неї пару щіпок солі і розім’яти рукою або вилкою з метою розм’якшення овочів.
  • Маринад для овочів приготувати наступним чином: в окремій посудині змішати сіль, цукор, влити 100 мл оцту і рослинного масла. Потім приправити маринад сумішшю спецій для корейської моркви. Якщо ви самі готуєте приправу, змішайте мелений коріандр, паприку і пекучий червоний перець приблизно в рівних пропорціях.
  • Розмішати складові маринаду. Можна спробувати його на смак – можливо, вам захочеться додати якусь приправу.
  • Моркву і огірки об’єднати в одному посуді і, виливши на них маринад, гарненько вимісити. Після прикрити заготівлю серветкою і поставити в сторону на 2-3 години для маринування.
  • Через певний час, перемістити салатну заготовку на плиту і дати їй закипіти. Далі зменшити вогонь і варити овочі 15 хвилин, помішуючи через невеликі проміжки часу.
  • У банки, заздалегідь простерилізовану, помістити салат в гарячому вигляді. Закатати бляшаними кришками, які до закачування потрібно прокип’ятити 3 хвилини. Салат готовий. Після охолодження банок ставте його в приміщення для зберігання заготовок.

Приємного апетиту!