Компот з чорної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково

Чорна смородина сама по собі має специфічний смак. Не кожен стане її їсти в сезон жменями. Хоча, не завадило б, адже не секрет, що смородина містить в собі безліч корисних вітамінів і речовин. Але ось від смачного компоту з чорної смородини взимку навряд чи хтось відмовиться. Мало того, захочеться ще. Тому не дайте пропасти ягоді і заготовте кілька банок на зиму. А рецепти ми для вас підібрали.

Простий рецепт компоту з чорної смородини на 3-х літрову банку

Час приготування – 30 хвилин.

Порцій – 3 літри.

Пропонуємо найпростіший рецепт компоту з чорної смородини. Готувати його будемо з розрахунку на найпопулярнішу ємність для компотів – 3-х літрову банку. Для того, щоб все вийшло, не потрібно бути професійним кухарем, з таким завданням впорається будь-який новачок на кухні. Головне, візьміть свіжі ягоди і добре їх підготуйте.

Інгредієнти

  • Смородина чорна 450 гр.
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Вода питна 2.6 літра

Процес приготування:

  • Беремо для початку 3-літрову банку. Добре помиємо її з содою і простерилизуем. Це можна зробити на пару, в духовці або навіть мікрохвильовці. Залізні кришки прокип’ятимо ємності близько 5 хвилин. Ягоди чорної смородини перебираємо і промиваємо холодною водою. У кожну трилітрову банку потрібно відміряти одну банку місткістю 0,7 літра. Так і робимо. Наповнюємо одну банку ягодами і перекладаємо в іншу.
  • Беремо велику каструлю і наливаємо в неї зазначений обсяг води. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Заливаємо водою банку з ягодами до самого горлечка. Прикриваємо кришкою і даємо постояти 15 хвилин.
  • Після закінчення 15 хвилин за допомогою спеціальної кришки з дірками зливаємо воду з банки в чисту каструлю.
  • Ставимо каструлю зі злитою водою на вогонь, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Знову заливаємо сиропом ягоди чорної смородини до верху банки.
  • Залишилося закрити кришками і закатати зручним способом. Після цього перевертаємо банки догори дном і в закутаному вигляді даємо охолонути. Після відправляємо на зберігання в прохолодне місце.