Компот Мохіто з агрусу з м'ятою на зиму – 7 рецептів з фото покроково

Компот з агрусу під назвою «Мохіто» з м’ятою ще не так давно не заготовляли на зиму, однак він став популярним завдяки коктейлю мохіто, за аналогією з якими і був придуманий. Оригінальний кубинський мохіто готується з листя м’яти і рома, ще туди додають цукор і лайм. Ми пропонуємо вам 7 покрокових рецептів безалкогольного мохіто, смачного, освіжаючого компоту з додаванням різних інгредієнтів, головними з яких є, м’ята і агрус. У спеку в такий компот можна додати лід, як і в справжній коктейль.

Класичний компот мохіто з агрусу з м’ятою на зиму

Час готування: 1 год.

Порцій: 3 літри.

Компот мохіто з агрусу з м’ятою рекомендується в якості прекрасного освіжаючого напою в спеку, проте і взимку він не виявиться зайвим у вашій коморі. Людям, страждаючим цукровим діабетом, варто знати, що в цьому компоті досить багато цукру, так як агрус є кислою ягодою. Рецепт розрахований на 1 банку об’ємом три літри, проте ви можете це ж кількість інгредієнтів розмістити і за більш дрібним банкам.

Інгредієнти

  • Агрус 250 гр. (будь-якого)
  • М’ята свіжа 1 гілочка (можна сушену)
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Вода скільки увійде в банку

Процес приготування:

  • Щоб заготовити на зиму компот мохіто з аґрусом, потрібно перебрати від сміття аґрус, вимити його і обсушити за допомогою друшляка. Потім, якщо хочете, щоб ягоди залишилися цілими, їх потрібно наколоти в 3-4 місцях зубочисткою. Проколи не дадуть ягідним шкуркам лопнути від зіткнення з окропом. Однак наколювати ягоди не обов’язково, смак компоту від цього не залежить.
  • Заздалегідь вимийте і стерилізуйте над парою або в духовці банки для компоту, а кришки прокип’ятіть 5 хвилин. Агрус розкладіть по банках.
  • В маленькі банки потрібно по 2-3 листочки м’яти, вимитої і обданной попередньо окропом. У велику банку кладіть м’яти більше.
  • Залийте окропом банки до верху і залиште настоятися 15-20 хвилин.
  • Цукор-пісок засипте в каструлю.
  • Воду з банок вилийте туди ж, потім доведіть до кипіння, щоб цукор повністю розчинився.
  • Залийте гарячий сироп тому, в банки з аґрусом і м’ятою.
  • Тепер необхідно герметично укупорить банки і перевернути їх догори дном. Укутайте банки з компотом чимось теплим, дайте їм повністю охолонути, а потім надсилайте їх на тривале зберігання в прохолодне, темне приміщення.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування мохіто з агрусу з лимоном

Лимон додасть мохіто з аґрусом цитрусову кислинку і приємний, ніжно-жовтий відтінок, а в результаті у вас вийде дуже смачний освіжаючий фруктово-ягідний напій з присмаком м’яти і меліси. Рецепт дається на одну трилітрову банку.

Інгредієнти:

  • Аґрус – 2,5-3 ст.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 1,5-2 ст.
  • М’ята – 2-3 гілочки.
  • Меліса – 1 гілочка.
  • Окріп – скільки увійде в банку.

Процес приготування:

  • Банки і кришки добре вимийте і стерилізуйте заздалегідь.
  • Ягоди агрусу потрібно перебрати, вимити і відцідити через друшляк від води.
  • Далі агрус засинайте в банки (на одну трилітрову банку потрібно стільки ягід, щоб вони доходили до її середини).
  • Потім в банки висипайте цукор прямо на ягоди.
  • Далі лимон вимити, порізати на кружечки і викладіть в банки. Якщо вам не подобається гірчинка, яку може надати компоту лимонна шкірка, зріжте її. А ось кісточки з лимона потрібно обов’язково видалити.
  • Потім зелену м’яту і мелісу промийте, обдайте окропом, викладіть в банки.
  • Окропом до шийок залийте компот, дайте йому постояти не менше 15-20 хвилин.
  • Вилийте вміст банок в каструлю, закип’ятити і знову залийте в банки.
  • Загорніть компот мохіто на зиму герметично кришками, переверніть банки догори дном.
  • Укутайте банки з мохіто чимось теплим, дайте їм охолонути, а потім зберігайте напій в темному, прохолодному приміщенні.
  • Приємного апетиту!

    Як приготувати мохіто з агрусу з апельсином з м’ятою?

    Дуже смачний мохіто може вийти, якщо замінити лимон апельсином, а замість зеленого агрусу додати червоний, який набагато солодший. До речі, якщо вам не подобається м’ята або меліса, не обов’язково додавати в компот разом, досить додати яку-небудь одну з цих запашних пряних трав. Рецепт на 1 трилітрову банку.

    Інгредієнти:

    • Аґрус – 2-3 ст.
    • Цукор – 1,5-2 ст.
    • Апельсини – 1 шт.
    • М’ята – 2-3 гілочки.
    • Меліса – 1-2 гілочки.
    • Вода – скільки увійде в банку.

    Процес приготування:

  • Банки і кришки промийте, стерилізуйте.
  • Агрус очистіть від сміття, потім ягоди промийте, дайте воді стекти через друшляк.
  • Викладіть аґрус в банки (іноді агрус пару хвилин бланшують в окропі, а потім викладають в банки, але цього можна і не робити).
  • Апельсин добре промийте, наріжте на половинки гуртків, видаліть насіння і зніміть шкірку, якщо побоюєтеся, що з-за неї компот стане гірким.
  • У банки з аґрусом насипте цукор, покладіть нарізаний апельсин.
  • Зверху викладіть промиту і ошпарену окропом м’яту і мелісу.
  • Залийте окропом банки доверху, дайте настоятися не менше 15-25 хвилин.
  • Потім сироп з банок вилийте в каструлю, закип’ятити і поверніть в банки.
  • Банки Закупорьте наглухо кришками, щоб простояли не один місяць і не вибухнули.
  • Переверніть гарячі банки на кришки, які щільно закутайте чимось теплим і дайте їм повністю охолонути, а потім виносьте компот на тривале зберігання в прохолодне приміщення.
  • Приємного апетиту!

    Дуже смачний компот мохіто з червоного агрусу

    Червоний аґрус – це просто ідеальна ягода для будь-якого компоту, тому що вона набагато солодше, ніж зелений аґрус. Приготуйте мохіто з різним аґрусом, щоб зробити свій висновок, який же компот вам сподобається більше. Рецепт мохіто на 1 банку ємністю в три літри.

    Інгредієнти:

    • Агрус червоний – 2,5-3 ст.
    • Лимон або лайм – 1 шт.
    • Цукровий пісок – 1 ст.
    • Вода – скільки увійде в банку.
    • М’ята – 2-3 гілочки.

    Процес приготування:

  • Агрус почистіть від сміття, промийте, відцідіть через друшляк.
  • Банки і кришки промийте і стерилізуйте (кришки прокип’ятіть 5 хвилин).
  • Агрус потрібно всипати у банки, зверху викласти лайм або лимон, нарізаний на скибочки або на гуртки, видаливши кісточки.
  • Всипте в банку цукор.
  • Зверху викладіть чисті гілочки м’яти і меліси будь-якого сорту.
  • Залийте банки окропом, доливаючи до верху.
  • Дайте банкам постояти 15 хвилин, злийте сироп в каструлю, закип’ятити, знову залийте в банки.
  • Загорніть банки на зиму, переверніть догори дном, укутайте теплим пледом і дайте їм охолонути.
  • Зберігайте у погребі, коморі або в будь-якому прохолодному, темному приміщенні мохіто з аґрусом, заготовленою на зиму.
  • Приємного апетиту!

    Зимовий компот мохіто з зеленого агрусу

    Мохіто з зеленого агрусу вийде у будь-якого, тому що якихось особливих зусиль або вмінь для приготування цього смачного і популярного компоту не потрібно. Коли будете відкривати банку з мохіто, розводьте його кип’яченою водою за смаком і доповнюйте колотим льодом. Рецепт на 1 трилітрову банку.

    Інгредієнти:

    • Зелений аґрус – 3 ст.
    • Цукор – 2 ст.
    • Окріп – скільки увійде в банку.
    • М’ята, меліса – пучок.

    Процес приготування:

  • Ягоди агрусу добре переберіть від сміття, промийте в проточній воді, обсушити, відкинувши на друшляк.
  • Заздалегідь стерилізуйте банки і кришки.
  • Засипте аґрус в банки до середини, зверху засипте цукром.
  • Додайте в мохіто пучок вимитої м’яти і меліси (або якусь одну з цих трав).
  • Залийте до верху банки окропом, щоб ягоди настоялися, а цукор розчинився.
  • Через 20 хвилин сироп з банок вилийте в каструлю, доведіть до кипіння, прокип’ятити кілька хвилин і залийте назад у банки.
  • Тепер залишилося закатати банки за допомогою спеціального ключа кришками (або загорнути загвинчуються кришками).
  • Банки переверніть на кришки, тепло укутайте і дайте повністю охолонути.
  • Потім виносьте компот на зберігання в темне і прохолодне приміщення.
  • Приємного апетиту!

    Простий і смачний рецепт мохіто з агрусу з лаймом

    На Кубі в коктейль мохіто неодмінно додають освіжаючий цитрусовий фрукт лайм, благо, що там він росте в достатку. У нас лайм купити не так легко, як лимон, однак, якщо зможете його знайти, то обов’язково додайте в компот з аґрусом і м’ятою, щоб максимально наблизити свій домашній напій до оригінального коктейлю мохіто. Рецепт на 1 трилітрову банку.

    Інгредієнти:

    • Аґрус – 3-4ст.
    • Лайм – 0,5-1 ш.
    • Цукор – 2 ст.
    • М’ята – 3 гілочки.
    • Вода – скільки увійде в банку.

    Процес приготування:

  • Тару для компоту добре промийте і стерилізуйте над парою або в духовці, кришки прокип’ятіть.
  • Ягоди, очищені від сміття, переберіть, промийте, засипте в банки.
  • На ягоди всипте цукор, викладіть чисту м’яту.
  • Закип’ятіть воду, залийте в банки до верху.
  • Дайте компоту постояти, щоб ягоди пропарились.
  • Через 20-25 хвилин злийте сироп з банок, закип’ятіть, залийте назад у банки.
  • Загорніть банки на зиму, переверніть догори дном і дайте їм охолонути, обгорнувши чимось теплим.
  • Зберігайте компот в прохолодному, темному приміщенні.
  • Приємного апетиту!

    Компот з агрусу з лимонною кислотою «Мохіто»

    Лимонна кислота – це дуже доступний інгредієнт, вона іноді додається в компоти, тому що є прекрасним консервантом, а також надає їм легкий цитрусовий присмак. В даному варіанті компоту лимонна кислота замінює собою натуральний лимон і відмінно поєднується з м’ятою і аґрусом. Рецепт на 1 банку об’ємом три літри.

    Інгредієнти:

    • Аґрус – 3 ст.
    • Цукор – 1,5-2 ст.
    • Гілочки м’яти – 2-3 шт.
    • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
    • Вода – скільки увійде в банку.

    Процес приготування:

  • В чисті простерилізовані банки викладіть аґрус, який ви вже повинні були перебрати від сміття, промити і обсушити на ситі.
  • Додайте цукор, лимонну кислоту і свіжу зелень м’яти (можна і мелісу).
  • Залийте банки окропом, нехай постоять не менше 20-25 хвилин.
  • Потім сироп злити в каструлю, закип’ятити, поверніть в банки.
  • Щільно загорніть (або загвинтіть) банки на зиму, переверніть догори дном, укутайте чим-то теплою і дайте їм повністю охолонути.
  • Зберігайте мохіто в прохолодному приміщенні, перед вживанням розводьте за смаком питною водою і додайте лід.
  • Приємного апетиту!