Компот Мохіто з агрусу з м'ятою на зиму – 7 рецептів з фото покроково

Компот з агрусу під назвою «Мохіто» з м’ятою ще не так давно не заготовляли на зиму, однак він став популярним завдяки коктейлю мохіто, за аналогією з якими і був придуманий. Оригінальний кубинський мохіто готується з листя м’яти і рома, ще туди додають цукор і лайм. Ми пропонуємо вам 7 покрокових рецептів безалкогольного мохіто, смачного, освіжаючого компоту з додаванням різних інгредієнтів, головними з яких є, м’ята і агрус. У спеку в такий компот можна додати лід, як і в справжній коктейль.

Класичний компот мохіто з агрусу з м’ятою на зиму

Час готування: 1 год.

Порцій: 3 літри.

Компот мохіто з агрусу з м’ятою рекомендується в якості прекрасного освіжаючого напою в спеку, проте і взимку він не виявиться зайвим у вашій коморі. Людям, страждаючим цукровим діабетом, варто знати, що в цьому компоті досить багато цукру, так як агрус є кислою ягодою. Рецепт розрахований на 1 банку об’ємом три літри, проте ви можете це ж кількість інгредієнтів розмістити і за більш дрібним банкам.

Інгредієнти

  • Агрус 250 гр. (будь-якого)
  • М’ята свіжа 1 гілочка (можна сушену)
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Вода скільки увійде в банку

Процес приготування:

  • Щоб заготовити на зиму компот мохіто з аґрусом, потрібно перебрати від сміття аґрус, вимити його і обсушити за допомогою друшляка. Потім, якщо хочете, щоб ягоди залишилися цілими, їх потрібно наколоти в 3-4 місцях зубочисткою. Проколи не дадуть ягідним шкуркам лопнути від зіткнення з окропом. Однак наколювати ягоди не обов’язково, смак компоту від цього не залежить.
  • Заздалегідь вимийте і стерилізуйте над парою або в духовці банки для компоту, а кришки прокип’ятіть 5 хвилин. Агрус розкладіть по банках.
  • В маленькі банки потрібно по 2-3 листочки м’яти, вимитої і обданной попередньо окропом. У велику банку кладіть м’яти більше.
  • Залийте окропом банки до верху і залиште настоятися 15-20 хвилин.
  • Цукор-пісок засипте в каструлю.
  • Воду з банок вилийте туди ж, потім доведіть до кипіння, щоб цукор повністю розчинився.
  • Залийте гарячий сироп тому, в банки з аґрусом і м’ятою.
  • Тепер необхідно герметично укупорить банки і перевернути їх догори дном. Укутайте банки з компотом чимось теплим, дайте їм повністю охолонути, а потім надсилайте їх на тривале зберігання в прохолодне, темне приміщення.

Приємного апетиту!