Компот з агрусу під назвою «Мохіто» з м’ятою ще не так давно не заготовляли на зиму, однак він став популярним завдяки коктейлю мохіто, за аналогією з якими і був придуманий. Оригінальний кубинський мохіто готується з листя м’яти і рома, ще туди додають цукор і лайм. Ми пропонуємо вам 7 покрокових рецептів безалкогольного мохіто, смачного, освіжаючого компоту з додаванням різних інгредієнтів, головними з яких є, м’ята і агрус. У спеку в такий компот можна додати лід, як і в справжній коктейль.
Класичний компот мохіто з агрусу з м’ятою на зиму
Час готування: 1 год.
Порцій: 3 літри.
Компот мохіто з агрусу з м’ятою рекомендується в якості прекрасного освіжаючого напою в спеку, проте і взимку він не виявиться зайвим у вашій коморі. Людям, страждаючим цукровим діабетом, варто знати, що в цьому компоті досить багато цукру, так як агрус є кислою ягодою. Рецепт розрахований на 1 банку об’ємом три літри, проте ви можете це ж кількість інгредієнтів розмістити і за більш дрібним банкам.
Інгредієнти
- Агрус 250 гр. (будь-якого)
- М’ята свіжа 1 гілочка (можна сушену)
- Цукор-пісок 250 гр.
- Вода скільки увійде в банку
Процес приготування:
- Щоб заготовити на зиму компот мохіто з аґрусом, потрібно перебрати від сміття аґрус, вимити його і обсушити за допомогою друшляка. Потім, якщо хочете, щоб ягоди залишилися цілими, їх потрібно наколоти в 3-4 місцях зубочисткою. Проколи не дадуть ягідним шкуркам лопнути від зіткнення з окропом. Однак наколювати ягоди не обов’язково, смак компоту від цього не залежить.
- Заздалегідь вимийте і стерилізуйте над парою або в духовці банки для компоту, а кришки прокип’ятіть 5 хвилин. Агрус розкладіть по банках.
- В маленькі банки потрібно по 2-3 листочки м’яти, вимитої і обданной попередньо окропом. У велику банку кладіть м’яти більше.
- Залийте окропом банки до верху і залиште настоятися 15-20 хвилин.
- Цукор-пісок засипте в каструлю.
- Воду з банок вилийте туди ж, потім доведіть до кипіння, щоб цукор повністю розчинився.
- Залийте гарячий сироп тому, в банки з аґрусом і м’ятою.
- Тепер необхідно герметично укупорить банки і перевернути їх догори дном. Укутайте банки з компотом чимось теплим, дайте їм повністю охолонути, а потім надсилайте їх на тривале зберігання в прохолодне, темне приміщення.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування мохіто з агрусу з лимоном
Лимон додасть мохіто з аґрусом цитрусову кислинку і приємний, ніжно-жовтий відтінок, а в результаті у вас вийде дуже смачний освіжаючий фруктово-ягідний напій з присмаком м’яти і меліси. Рецепт дається на одну трилітрову банку.
Інгредієнти:
- Аґрус – 2,5-3 ст.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор – 1,5-2 ст.
- М’ята – 2-3 гілочки.
- Меліса – 1 гілочка.
- Окріп – скільки увійде в банку.
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Як приготувати мохіто з агрусу з апельсином з м’ятою?
Дуже смачний мохіто може вийти, якщо замінити лимон апельсином, а замість зеленого агрусу додати червоний, який набагато солодший. До речі, якщо вам не подобається м’ята або меліса, не обов’язково додавати в компот разом, досить додати яку-небудь одну з цих запашних пряних трав. Рецепт на 1 трилітрову банку.
Інгредієнти:
- Аґрус – 2-3 ст.
- Цукор – 1,5-2 ст.
- Апельсини – 1 шт.
- М’ята – 2-3 гілочки.
- Меліса – 1-2 гілочки.
- Вода – скільки увійде в банку.
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Дуже смачний компот мохіто з червоного агрусу
Червоний аґрус – це просто ідеальна ягода для будь-якого компоту, тому що вона набагато солодше, ніж зелений аґрус. Приготуйте мохіто з різним аґрусом, щоб зробити свій висновок, який же компот вам сподобається більше. Рецепт мохіто на 1 банку ємністю в три літри.
Інгредієнти:
- Агрус червоний – 2,5-3 ст.
- Лимон або лайм – 1 шт.
- Цукровий пісок – 1 ст.
- Вода – скільки увійде в банку.
- М’ята – 2-3 гілочки.
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Зимовий компот мохіто з зеленого агрусу
Мохіто з зеленого агрусу вийде у будь-якого, тому що якихось особливих зусиль або вмінь для приготування цього смачного і популярного компоту не потрібно. Коли будете відкривати банку з мохіто, розводьте його кип’яченою водою за смаком і доповнюйте колотим льодом. Рецепт на 1 трилітрову банку.
Інгредієнти:
- Зелений аґрус – 3 ст.
- Цукор – 2 ст.
- Окріп – скільки увійде в банку.
- М’ята, меліса – пучок.
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт мохіто з агрусу з лаймом
На Кубі в коктейль мохіто неодмінно додають освіжаючий цитрусовий фрукт лайм, благо, що там він росте в достатку. У нас лайм купити не так легко, як лимон, однак, якщо зможете його знайти, то обов’язково додайте в компот з аґрусом і м’ятою, щоб максимально наблизити свій домашній напій до оригінального коктейлю мохіто. Рецепт на 1 трилітрову банку.
Інгредієнти:
- Аґрус – 3-4ст.
- Лайм – 0,5-1 ш.
- Цукор – 2 ст.
- М’ята – 3 гілочки.
- Вода – скільки увійде в банку.
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Компот з агрусу з лимонною кислотою «Мохіто»
Лимонна кислота – це дуже доступний інгредієнт, вона іноді додається в компоти, тому що є прекрасним консервантом, а також надає їм легкий цитрусовий присмак. В даному варіанті компоту лимонна кислота замінює собою натуральний лимон і відмінно поєднується з м’ятою і аґрусом. Рецепт на 1 банку об’ємом три літри.
Інгредієнти:
- Аґрус – 3 ст.
- Цукор – 1,5-2 ст.
- Гілочки м’яти – 2-3 шт.
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Вода – скільки увійде в банку.
Процес приготування:
Приємного апетиту!