Класична аджика без варіння – 8 рецептів на зиму з фото покроково

Класична аджика без варіння – це традиційна кавказька закуска, яка прийшла родом з Абхазії. Цей продукт смачний і корисний, що зараз аджика досить популярна у всьому світі. Гостра закуска з часнику і перцю зміцнює імунітет і відмінно відтіняє своїм смаком м’ясні страви. Ми зібрали для вас 8 рецептів приготування класичної аджики без варіння на зиму з фото покроково.

Класичний рецепт аджики без варіння на зиму

Кількість порцій – 1,5 літра

Час приготування – 1,5 години

Гостра, пряна, аджика пекуча – це класика кавказької кухні. Завдяки тому, що готується це блюдо без термічної обробки, всі корисні речовини продуктів будуть збережені в баночці. Обов’язково спробуйте приготувати ароматну аджику за цим рецептом, якщо любите гостру обпалює їжу.

Інгредієнти

  • Перець солодкий 2 кг
  • Перець чилі 5 шт.
  • Цукор-пісок 8 ст. л.
  • Оцет 100 мл
  • Сіль 2 ст. л.
  • Часник 3 головки
  • Аспірин ½ таблетки

Процес приготування:

  • Перед початком приготування гострої сирої аджики потрібно підготувати всі необхідні для цього продукти. Відміряйте оцет, цукор і сіль; часник очистіть, зважте солодкий перець.
  • Червоний солодкий перець вимийте і очистіть від насіння і перегородок, нарізати на пластинки або шматочки. Перець чилі працюйте в рукавичках; насіння можна не виймати, для додаткової гостроти страви.
  • Часник і перці прокрутіть через м’ясорубку разом; замість м’ясорубки підійде кухонний комбайн або може бути блендер. Подрібніть продукти до такої міри, щоб вам подобалося і було комфортно їсти приправу.
  • В часниково — перцеву масу всипте цукровий пісок, сіль, а також влийте оцет і добре перемішайте інгредієнти. Зверніть увагу, що миска з аджикою повинна бути пластикова або скляна, але не металева. Аджику залиште настоюватися близько години, а за цей час підготуйте банки з кришками.
  • Посуд для закачування аджики потрібно ретельно простерилізувати зручним способом, а також прокип’ятити кришки. Настоявшуюся аджику розкладіть по сухим стерильним банкам, в кожну з яких покладіть по 0,5 таблетки аспірину, прямо поверх аджики. Стерильні кришки герметично закрутіть на банках.
  • Готову аджику з часнику і перцю без варіння можна зберігати в холодильнику або хорошому погребі протягом року. В зимовий час для зберігання підійдуть полки на лоджії. Подавати закуску можна як самостійно, з хлібом, так і в компанії м’яса, картоплі або різних супів.

Приємного апетиту!