Малосольні огірки в каструлі з холодною водою, розсолом хрусткі класичні – 7 способів приготування рецепти з фото покроково

Пропонуємо вам приготувати хрусткі класичні малосольні огірки в каструлі з холодною водою або розсолом. Готуються вони дуже просто, досить швидко, і ви будете приємно здивовані тим, наскільки смачними бувають малосольні огірки. Ми підготували для вас 7 способів приготування таких огірків, крім того, щоб все стало ще більш зрозуміло, всі рецепти з фото покроково показують, що і як робити. Спробуйте і переконайтеся самі.

Класичний рецепт малосольних огірків в каструлі з холодною водою

Ніжні, хрусткі малосольні огірки, приготовані за нашим рецептом, готуються досить швидко і просто. Менше ніж за 2 дні, ви зможете приготувати чудову закуску, яка прикрасить будь-який святковий стіл.

Час приготування: 1-1,5 доби

Кількість порцій: 3-х літрова банка

Інгредієнти

  • Огірок 1.5 кг
  • Часник 5 зубчиків
  • Вода 1.5 л
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Кріп 4 парасольки
  • Дубове листя 4 шт.
  • Листя хрону 5 шт.
  • Смородина чорна 5 листків
  • Сіль 1 ст. л. на літр
  • Цукор-пісок ½ ст. л. на літр

Процес приготування:

  • Перш ніж приступити безпосередньо до засолюванні огірків, потрібно попередньо промити їх у достатній кількості холодної води. Потім, щоб прибрати з огірків гіркоту, покладіть їх у великий таз або каструлю і залийте повністю холодною водою. Шлях вони постоять так протягом 2 годин.
  • Після того, як овочі добре отмокнут у воді, відріжте на кожному огірку з обох сторін по 1 сантиметру. Це потрібно для того, щоб розсіл швидше всмоктався, і огірки добре просолились. З цією ж метою можна зробити за 4-5 проколів виделкою по всьому периметру огірка. Ця маніпуляція так само допоможе розсолу скоріше вбратися.
  • Листя і прянощі промийте в холодній воді і трохи обсушити. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і сполосніть водою. Банку вимийте у гарячій воді з додаванням 1-2 чайних ложок харчової соди.
  • Приступаємо безпосередньо до засолюванні. На дно банки покладіть 3 листків чорної смородини, 2 листи дуба, 2 парасольки кропу, 3 горошини перцю і 3 зубчики часнику. Тепер потрібно акуратно викласти огірки (бажано, щоб вони всі були приблизно одного розміру, не більше 10 сантиметрів). Огірки потрібно не укладати в банку, а ставити вертикально (особливо перший ряд). Коли банку буде повністю заповнена огірками, зверху покладіть листя смородини і дуба, парасольки кропу, часник, перець і 5 листків хрону.
  • Тепер потрібно підготувати розсіл. Для цього 1,5 літра води розділіть на 2 частини. Першу половину нагрійте в каструлі і додайте до неї 1,5 столові ложки солі і таку ж кількість (або трохи менше) цукрового піску. Дочекайтеся, поки сіль і цукор розчиняться, а потім перелийте розсіл у другу половину води, яку не нагрівали. Потрібно залишити воду до повного охолодження.
  • В банку з підготовленими огірками залийте весь охолоджений розсіл. Верх банки можна накрити тканиною (не кришкою! огірки повинні дихати) і залиште в такому стані на ніч (не менше, ніж на 10 годин). По закінченні вказаного часу, переставте банку з огірками в холодильник і витримайте їх там, протягом 24-30 годин.
  • Ось і все, ніжні, ароматні, хрусткі і дуже смачні малосольні огірки готові!

Приємного вам апетиту!