Малосольні огірки

Малосольні огірки – це не «ледачий» варіант солоних огірочків, а просто ще одне блюдо з особливим смаком. Багато людей віддають перевагу саме такий спосіб приготування цієї закуски, адже при його використанні виходять дуже пікантні та хрусткі овочі. При цьому для самого простого рецепту достатньо всього 5-10 хвилин і двох основних інгредієнтів.
Насправді будь-яких додаткових продуктів малосольні огірки зовсім не вимагають. Можна просто змішати їх із сіллю в який-небудь закривається посуді або пакеті, гарненько потрясти і вже через пару хвилин подавати до столу. Тим не менше для різноманітності додають до овочів свіжу і сушену зелень, часник, гірчицю і всі види перцю. Для консервації також використовують листи смородини або хрону, парасольки кропу і гвоздику. Складні маринади для банок з огірками також не знадобляться. Досить залити все окропом.
Для багатьох головним питанням залишається те, як приготувати малосольні огірки, а як його потім використовувати. Це блюдо можна подати до столу як самостійну закуску. Вони відмінно підуть під алкогольні напої або ж стануть приємним доповненням більш ситних страв. Також малосольні огірочки часто кладуть в супи і салати готують з ними смачні соуси.
Малосольні огірки можуть бути м’якими або хрусткими, в залежності від рецепту. Додавання до їх складу солі також слід регулювати на свій смак, спробувавши кілька варіантів приготування.