Борщова заправка з буряком на зиму

Борщова заправка – це основа для борщу, що складається з різних овочів і спецій. Кожна господиня чудово знає, скільки різних процесів вимагає приготування смачного борщу. При цьому більшу кількість часу займає саме подрібнення овочів. Якщо борщова заправка з буряком на зиму зроблена заздалегідь, то для отримання улюбленої першої страви достатньо буде просто зварити наваристий бульйон.
Борщову заправку готують на основі помідорів і буряків. Вони необхідні для насиченого червоного кольору страви. Тим не менш буває достатньо і одного з цих інгредієнтів. При цьому помідори можна замінити овочевим соком або томатною пастою. Також додають у заготівлі болгарський перець, капусту, моркву, ріпчасту цибулю, квасолю тощо, для консервації використовують оцет і рослинне масло. Спеції для борщової заправки беруть у сипучому вигляді. Це можуть бути суміші перців, сіль, часник сушений або зелень.
Зберігати борщову заправку можна по-різному. Деякі воліють влаштовувати її в баночки, інші також використовують банки, але просто закривають їх кришками без загортання. Ще простіше зробити заморожену заправу, просто розклавши її на зручні ємності і помістивши в морозилку.
Перед тим як готувати борщ, заправку дістають і при необхідності нагрівають до кімнатної температури. Додають це блюдо в бульйон, після того як звариться картопля. Зазвичай достатньо 4-5 ложок на одну каструльку.