Варення з агрусу з апельсином на зиму – 8 смачних рецептів з фото покроково

Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати варення з агрусу з апельсином на зиму, а наші 8 смачних рецептів з фото покроково допоможуть вам у цьому. Ми постаралися зібрати найбільш смачні і цікаві рецепти, щоб максимально урізноманітнити ваше меню.

Варення з агрусу з апельсином з варінням на зиму

Дуже незвичайне, шалено смачне і ароматне варення з агрусу і апельсина. Перед таким ласощами не встоїть ніхто, особливо дітлахи. Таке варення багате вітаміном С – те що потрібно в сезон холодів і застуд.

Кількість порцій: 2-4

Час приготування: 12 годин

Інгредієнти

  • Апельсин 1 шт.
  • Агрус 1 кг
  • Цукор-пісок 900 гр.

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно підготувати всі інгредієнти. Для цього ягоди промийте в достатній кількості води, а потім за допомогою манікюрних ножиць, видаліть хвостики і плодоніжки. Це досить трудомісткий процес, який вимагає певної кількості часу.
  • Апельсин теж потрібно як слід вимити, а потім розрізати на 4 частини. Видаліть кісточки, якщо такі є. Зверніть увагу, що зчищати шкірку з апельсинів не потрібно.
  • З допомогою м’ясорубки перекрутіть апельсини (прямо разом з шкіркою) та аґрус в каструлю. Додайте 1 кілограм цукру і поставте каструлю на вогонь. Відійти надовго від плити у вас не вийде, тому що потрібно постійно помішувати варення, щоб воно не пригоріло. Аромат буде стояти неймовірний! Як тільки варення закипить, вимкнути плиту і дайте йому повністю охолонути. Через 6-8 годин, коли вміст каструлі досягне кімнатної температури, знову поставте каструлю на вогонь і доведіть варення до кипіння. На цей раз відразу ж вимикати плиту не варто. Зменшіть вогонь і проваріть варення з агрусу з апельсинами при повільному кипінні протягом 15 хвилин.
  • Поки готується варення, приготуйте банки. Вони повинні бути, як слід, промиті з содою в гарячій воді, а потім простерилізовані на пару протягом 15 хвилин. Розлийте готове кипляче варення з сухим банкам (будьте гранично акуратні, варення дуже гаряче) і закатайте стерилізованими кришками. Переверніть банки кришками вниз і дайте їм охолонути до кімнатної температури (можна ще укутати банки теплою ковдрою).
  • Смачне, в міру густа і дуже корисне варення з агрусу і апельсинів готово!

Приємного вам апетиту!