Малиновий джем – 8 смачних рецептів на зиму з фото покроково

Малиновий джем – ароматне і шалено смачне ласощі, яким з самого дитинства наші бабусі і мами пригощали нас, щоб уникнути зимових застуд і сезонних недуг. Можна приготувати джем на зиму за найрізноманітнішими рецептами, але незмінним залишиться тільки одне – насичений малиновий аромат при відкритті кожної баночки цієї вітамінної заготовки. Ми підготували для вас 8 найкращих рецептів!

Смачний густий малиновий джем на зиму

Консервуючи малиновий джем, його густоту дуже легко регулювати цукровим піском, чим більше цукру, тим густіше ласощі. Як правило, для приготування джему цукор береться в пропорції 1:1, але ми візьмемо 800 м, щоб не створювати зайве навантаження для здоров’я і фігури, а густоти доб’ємося з допомогою одного секретного інгредієнта.

Інгредієнти

  • Малина 1.2 кг
  • Цукор-пісок 800 гр.
  • Вода 100 мл
  • Лимонна цедра 2 гр.

Процес приготування:

  • Ягоди перебираємо, промиваємо і залишаємо в друшляку, щоб стекла вода. Далі слід перекласти в чашу і подрібнити малину будь-яким зручним способом-на м’ясорубці, блендером або товкачиком.
  • Ставимо на плиту, додаємо трохи води, вона допоможе цукру швидше розчинитися. Обов’язково знімаємо піну при появі, кип’ятити 3 хвилини після закипання.
  • Якщо хочемо прибрати кісточки і досягти однорідності джему — протираємо малину в іншу каструлю через сито або за допомогою марлі. Як це зробити — докладно написано в рецепті «Джем без кісточок». Або ж залишаємо джем в тому ж вигляді. Після протирання вийде малиновий сік з м’якоттю приблизно близько 1 літра.
  • Додаємо цукор. Навіть з такою кількістю джем виходить дуже солодким.
  • Перемішуємо і знову відправляємо чашу на вогонь. Після закипання варимо 15-30 хвилин, не більше. Постійно знімаємо піну. Нехай вас не бентежить, що джем поки рідкий – це ще не кінцевий результат.
  • Щоб перевірити готовність джему — капаємо на суху тарілку джем – крапля не повинна розтікатися. Розмішуємо лимонну кислоту у невеликій кількості води, додаємо в малину, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Цей процес допоможе стабілізувати желюючий ефект, щоб джем не зацукрувався і збереже приємний колір кінцевого продукту.
  • Гарячий джем розливаємо по підготовленим стерильним банкам і закатуємо. Вже через 8 годин джем загусне і можна пробувати. Джем виходить густий і смачний.

Приємного апетиту!