Краща кабачкова ікра на зиму -10 самих смачних і простих рецептів з фото покроково

Одним з найкращих варіантів заготовки кабачків на зиму стане консервація кабачкової ікри – смачної низькокалорійної закуски, досить простий у виконанні. Рецептів приготування маса, вибирайте по смаку і готуйте з задоволенням.

Простий і смачний рецепт кабачкової ікри через м’ясорубку

Ікра з кабачків, пропущених через м’ясорубку, має приємну структуру з дрібних шматочків, що виправдовує її назву. Як у рибну ікру можна відчути кожну ікринку, так і тут шматочки м’яких овочів відчуваються мовою.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти

  • Кабачок 3 кг
  • Томатна паста 710 гр.
  • Перець болгарський 4 шт.
  • Цукор-пісок 190 гр.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Оцет 95 мл
  • Олія соняшникова 180 мл
  • Часник 4 зубчики

Процес приготування:

  • Почистити помиті кабачки від шкірки і м’якоті з насінням, порізати невеликими шматочками уздовж навпіл. Вага кабачків вказаний вже в очищеному вигляді.
  • Нарізати на великі шматки кабачків на невеликі часточки.
  • Всі овочі, необхідні за рецептом, добре помити. У перцю вирізати серединки і хвостики, перегородки, порізати уздовж на широкі смужки. Часник почистити і помити.
  • За допомогою м’ясорубки (бажано електричної) прокрутити шматочки кабачків, перцю і зубчики часнику. В цей же час поставити стерилізуватися чисті банки.
  • В овочеву масу додати цукор з сіллю, викласти томатну пасту і все розмішати.
  • Перекласти заготовку для ікри у велику каструлю, влити туди ж соняшникову олію, розмішати і відправити на плиту. На середньому вогні готувати овочеву ікру протягом 20 хв. після того, як маса закипить.
  • За 3 хв. до закінчення процесу варіння додати оцет і перемішати. Гарячу масу розкласти по простерилизованным банкам, закрутити простерилизованными кришками або закатати. Дати банкам з заготівлею повністю охолонути до кімнатної температури і прибрати в льох.

Приємного апетиту!