Салат з огірків, капусти, помідорів на зиму – 8 найсмачніших рецептів з фото покроково

Якщо приготували салат на зиму з огірків, капусти і помідорів хоч раз, будете готувати кожен рік. Відмовитися від такого корисного овочевого частування складно, та й нема чого. Простіше урізноманітнити його різними варіантами приготування. Ми пропонуємо тільки перевірені та найсмачніші рецепти.

Салат з огірків, капусти, помідорів «Пальчики оближеш»

Час готування – 1 годину.

Порцій – на 4 л.

Такий салат стане ідеальним та універсальним доповненням до будь-якого гарніру і м’ясної страви. Завдяки своєму складу він виходить супер вітамінним, так що його дуже до речі вживати в холодну пору. Готується він швидко і просто, тому сміливо беріться за справу.

Інгредієнти

  • Помідор 1.5 кг
  • Капуста білокачанна ½ кг
  • Перець болгарський ½ кг
  • Огірок ½ кг
  • Морква ½ кг
  • Цибуля ріпчаста ½ кг
  • Олія рослинна 125 мл.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Оцет столовий 9% 75 мл
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Сіль 45 гр.
  • Перець чорний горошок 5 шт.

Процес приготування:

  • Для початку помиємо всі овочі. У болгарського перцю видаляємо плодоніжки і насіння, у помідорів з огірками обрізаємо хвостики, морква з цибулею очищаємо. З капусти, знімаємо погані листи і дрібно шаткуємо її. Можете скористатися спеціальною теркою. Морква з огірками нарізаємо кружечками. Помідори нарізаємо великими шматочками. Цибулю подрібнюємо у вигляді четвертинок кілець. Перець нарізаємо соломкою. Беремо велику каструлю і наливаємо туди половину рослинного масла. Викладаємо шарами моркву, капусту, огірки, перець і помідори. Зверху заливаємо другу частину масла.
  • Ставимо каструлю на середній вогонь і варимо до закипання. Після цього додаємо до овочів сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком і перемішуємо. Знову доводимо до кипіння і після цього заливаємо оцет. Накриваємо кришкою і варимо ще 5 хвилин.
  • В чисті простерилізовані банки розкладаємо наш салат таким чином, щоб овочі рівномірно розподілилися з соком.
  • На дно чистої каструлі вистилаємо тканину і ставимо туди баночки з салатом. Прикриваємо стерильними кришками. Заливаємо каструлю гарячою водою так, щоб вода доходила до горловини банок, ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і стерилізуємо 5-10 хвилин, залежно від обсягу ємностей.
  • Після цього банки акуратно дістаємо і закручуємо або закриваємо під ключ кришками. Перевертаємо і вкриваємо ковдрою. Даємо постояти близько 3 годин. Після цього перевертаємо тому й даємо охолонути при кімнатній температурі. Зберігаємо в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Смачний рецепт салату з огірків, капусти, помідорів без стерилізації

Для такого салату краще брати пізні сорти капусти і трохи недостиглі, міцні помідори. У цьому рецепті овочі не піддаються стерилізації, завдяки чому вони зберігають максимум корисних властивостей. Так що не забудьте приготувати самі і поділитися з друзями та близькими. Легкого готування!

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 кг.
  • Огірки – 1 кг
  • Капуста – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 700 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 120 гр.
  • Оцет 9% – 5 ст. л.
  • Соняшникова олія – 300 гр.

Процес приготування:

  • Перед початком приготування такого салату, потрібно огірки замочити в холодній воді на пару годин.
  • Всі овочі промиємо, у цибулі та помідорів знімаємо шкірку. Нарізаємо всі дрібними кружечками, скибочками, капусту шаткуємо.
  • Перекладаємо овочеві інгредієнти у велику каструлю і даємо так постояти близько 30 хвилин, поки не виділиться сік.
  • Після цього додаємо в каструлю оцет, сіль, цукор, соняшникова олія і перемішуємо. Ставимо овочі на вогонь і доводимо до кипіння. Після зменшуємо вогонь на мінімальний рівень і накриваємо наш салат кришкою. Тушкуємо 30 хвилин.
  • Готовий салат розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо чистими кришками. Після повного охолодження відправляємо на зберігання в прохолодне темне місце.
  • Приємного апетиту!

    Кубанський овочевий салат з огірків і капусти на зиму

    Цей салат знає майже кожна господиня з радянських часів. Не менш популярний він і зараз, так як готується дуже швидко, і з приготуванням впорається кожен. А за смаком виходить неперевершена закуска до будь-якого столу. Робіть швидше – не пошкодуєте.

    Інгредієнти:

    • Огірки – 1 кг
    • Помідори – 1 кг
    • Капуста – 1 кг
    • Морква – 500 гр.
    • Перець болгарський солодкий – 6 шт.
    • Цибуля ріпчаста — 500 гр.
    • Цукор – 100 гр.
    • Оцет 9% — 150 мл
    • Сіль велика – 1,5 ст. л.
    • Масло рослинне – 250 мл
    • Перець чорний горошок – 5 шт.

    Процес приготування:

  • Овочі промиваємо і при необхідності очищаємо.
  • Помідори і огірки нарізаємо невеликими шматочками, півкільцями або четвертинками. Капусту шаткуємо, моркву натираємо на крупній тертці. Цибулю подрібнюємо півкільцями. Перці перетворюємо в соломку.
  • Беремо окрему ємність і перекладаємо туди всі підготовлені овочі і ретельно перешиваємо. Заливаємо олію, частина оцту, додаємо цукор і сіль. Ще раз перемішуємо. Можна робити чистими руками. Залишаємо салат постояти пару годин, щоб овочі пустили сік.
  • Після цього перекладаємо все в каструлю, вливаємо залишок оцту і всипаємо перець горошком. Ставимо на вогонь і після закипання варимо 15 хвилин. Не забуваємо іноді помішувати наш салат.
  • Готову закуску розподіляємо по банкам, які заздалегідь простерилизовали. Закриваємо кришками під ключ і ставимо догори дном на тверду поверхню. Вкриваємо теплим пледом або ковдрою. Після повного охолодження можна переносити в спеціальне місце для зберігання.
  • Асорті з огірками, капустою і помідорами на зиму

    Асорті з огірками, капустою і помідорами варто приготувати кожному. Тріо з літньої овочевий класики буде, до речі, за будь-яким столом. Така закуска ненав’язливо нагадає про теплі днинки, внесе яскраві фарби за стіл і, звичайно, подарує смакове насолоду. Даний рецепт розрахований на трилітрову банку.

    Інгредієнти:

    • Помідори – 5-10 шт.
    • Капуста білокачанна – 1/3 головки.
    • Огірки – 5-7 шт.
    • Кріп парасольку – 2-3 шт.
    • Лавровий Лист – 1 шт.
    • Часник – 2 зубчики.
    • Листя вишневі – 2-3 шт.
    • Сіль – 50 гр.
    • Листя хрону – 1 шт.
    • Цукор – 100 гр.
    • Оцет 9% – 80 мл
    • Суміш перців.

    Процес приготування:

  • В чисті банки на дно викладаємо по листу вишні, хрону і нарізаний кріп. Усе повинно бути заздалегідь промиті проточною водою. Очищаємо пару зубчиків часнику і додаємо до зелені.
  • З капусти, знімаємо верхні листи і ріжемо її на кілька частин-четвертинок. Закладаємо нею третину банки.
  • Слідом відправляємо огірки. Попередньо у овоча потрібно обрізати краю і при необхідності розрізати на частини поперек.
  • Останній овочевий шар – помідори. Їх необхідно вимити і можна наколоти зубочисткою, щоб шкірка не потріскалася.
  • Тепер потрібно підготувати окріп для нашого маринаду. Як тільки вода закипить на плиті, відразу ж заливаємо її тонкою цівкою в банки. Зверху прикриваємо кришкою. Даємо постояти близько 15 хвилин, після чого зливаємо воду з допомогою дірчастою кришки в каструлю. Знову доводимо до кипіння і знову заливаємо банки на 15 хвилин.
  • В третій раз зливаємо воду в каструлю. Додаємо туди цукор, сіль. Лавровий лист і перець. Коли вода закипіла, вливаємо оцет і вимикаємо вогонь.
  • Після розливаємо маринад в банки і відразу ж закручуємо герметично кришкою. Перевертаємо догори дном і вкриваємо теплим покривалом. Після повного охолодження переміщаємо в спеціальне місце для зберігання консервацій.
  • Приємного апетиту!

    Простий рецепт салату з огірків, капусти, помідорів з болгарським перцем

    Цікавий, смачний, освіжаючий салат на зиму з капусти, помідорів, огірків і солодкого перцю прикрасить ваш стіл холодною зимою. Таку закуску добре подавати до картопляних гарнірів, м’ясних страв.

    Інгредієнти:

    • Капуста – 2 кг
    • Перець болгарський – 1 кг
    • Помідори – 1 кг
    • Огірки – 1 кг
    • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
    • Цукор – 350 гр.
    • Вода – 1 л.
    • Олія – 0,5 л.
    • Сіль – 4 ст. л.
    • Оцет 6% – 350 мл

    Процес приготування:

  • Всі овочі попередньо промиємо, при необхідності очищаємо.
  • Капусту дрібно шаткуємо, болгарський перець (краще брати солодкий червоний) нарізаємо тонкою соломкою, цибулю ріжемо на четвертинки кілець. Помідори – часточками, огірки – кружками.
  • Закладаємо овочеву нарізку у велику каструлю, додаємо цукор, сіль, воду, оцет, олія рослинна. Добре перемішуємо і даємо постояти пару годин.
  • Після закінчення часу розкладаємо салат по чистим банкам, зверху доливаючи розсолом. Ставимо банки у велику каструлю з водою, прикриваємо кожну кришкою. Стерилізуємо наші овочі 15-30 хвилин в залежності від обсягу банок. Чим менше об’єм, тим менше часу.
  • Після цього банки дістаємо, закриваємо кришки ключем і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі під пледом. Не зайве їх при цьому перевернути. Зберігати до холодної осені в темному прохолодному приміщенні.
  • Покроковий рецепт заготівлі салат з овочів з морквою та цибулею

    Такий салат можна сміливо записувати в вітамінні зілля. Капуста, огірки, помідори, морква і цибуля – хоч і простий, але дуже змістовний набір для консервації. Порадуйте своїх близьких і рідних такою закускою.

    Інгредієнти:

    • Капуста білокачанна – 1,5 кг
    • Морква – 750 гр.
    • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
    • Огірки – 1 кг
    • Сіль – 1 ст. л.
    • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
    • Помідори – 1 кг
    • Часник – 1 головка.
    • Оцет яблучний – 1 ст. л.
    • Лавровий лист – 1 шт.
    • Олія соняшникова нерафінована – 2 ст. л.

    Процес приготування:

  • Для початку всі овочі помиємо.
  • Капусту дрібно шаткуємо. Моркву очищаємо від шкірки і натираємо на тертці. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Помідори нарізаємо часточками, огірки і часник – кружальцями.
  • Складаємо овочі у велику миску і посипаємо сіллю і меленим чорним перцем. Добре перемішуємо склад і даємо постояти 15 хвилин.
  • Беремо літрові банки і стерилізуємо. На дно кожної кладемо лавровий лист. Після закладаємо салат і заливаємо 2 ложками рослинного масла і 1 ложкою оцту.
  • Банки прикривають кришками і ставимо в каструлю з водою. Кип’ятимо 25 хвилин, після чого закриваємо герметично кришки.
  • Перевертаємо догори дном наші ємності з салатом і вкриваємо теплим пледом. Даємо повністю охолонути при кімнатній температурі. Після віднести в льох на зберігання.
  • Смачного частування!

    Простий салат з огірків, капусти і помідорів з кольоровою капустою

    Цвітна капуста в звичайному вигляді для когось є невдалим продуктом. Ну а ось якщо її правильно приготувати, у нашому випадку – замаринувати, то вийде смакота ще та. У поєднанні з огірками та іншими овочами вийде відмінний салат на зиму.

    Інгредієнти:

    • Цвітна капуста – 800 гр.
    • Огірки – 300 гр.
    • Помідори – 300 гр.
    • Оцет 9% – 3 ст. л.
    • Кухонна сіль велика – 2 ст. л.
    • Цукор – 2 ч. л.
    • Вода – 800 гр.

    Процес приготування:

  • Кольорову капусту розбираємо на суцвіття. Бланшируем її 5 хвилин у воді, щоб вона стала м’якше.
  • Огірки промиваємо, обрізаємо кінчики і нарізаємо кружальцями. Помідори нарізаємо часточками.
  • На дно банки кладемо шар кольорової капусти. Після – шар огірків. Зверху розкладаємо часточки помідорів.
  • Тепер варимо маринад з води, цукру і солі. Додаємо оцет. Коли маринад закипить, заливаємо їм наш салат з огірків і цвітної капусти. Після цього пастеризуем салат в банках близько 15 хвилин. Для цього ставимо їх на дно каструлі з водою і кип’ятимо на середньому вогні.
  • Після закриваємо кришки ключем або просто загвинчуємо їх. Перевертаємо ємності і закутуємо рушником або ковдрою. Коли салат охолоне при кімнатній температурі, переміщаємо в спеціальне місце для зберігання.
  • Приємного апетиту!

    Дуже смачна капуста з огірками по-корейськи на зиму

    Здавалося б, капуста – дуже примітивний овоч, а скільки оригінальних страв можна приготувати! Наприклад, капуста з огірками по-корейськи на зиму. Подобається? Ну, звичайно ж, ви ще не знаєте. Тому давайте приготуємо разом цю екстравагантну закуску.

    Інгредієнти:

    • Капуста – 300 гр.
    • Морква – 1 шт.
    • Огірки свіжі – 2 шт.
    • Сіль – 1 ч. л.
    • Солодкий перець – 0,5 шт.
    • Оцет 9% – 2 ст. л.
    • Приправа для корейської моркви – 1 ст. л.
    • Цукор – 1 ст. л.
    • Масло рослинне – 3 ст. л.

    Процес приготування:

  • Беремо капусту шаткуємо дрібною соломкою. Складаємо в каструлю.
  • Болгарський перець промиваємо і видаляємо плодоніжки і насіння. Моркву очищаємо і промиваємо. Нарізаємо ці овочі соломкою і відправляємо в каструлю з капустою.
  • Огірки помиємо і обсушуємо. Обрізаємо кінчики і нарізаємо невеликими пластинами. Відправляємо також в каструлю.
  • Цукор сіль, масло і приправу для корейської моркви додаємо до овочів. Добре перемішуємо інгредієнти і даємо постояти салату близько 3 годин.
  • Після закінчення зазначеного часу ставимо каструлю з овочами на вогонь. Варимо пару хвилин. Після чого додаємо оцет. Проварюємо закуску ще 3-5 хвилин.
  • У гарячому вигляді розкладаємо капусту з огірками по-корейськи в стерилізовані банки і закрити герметично на зиму. Ставимо догори дном і закутуємо покривалом. Після повного охолодження відправляємо на зберігання в холодне місце.
  • Приємного апетиту!