Салат з огірків, капусти, помідорів на зиму – 8 найсмачніших рецептів з фото покроково

Якщо приготували салат на зиму з огірків, капусти і помідорів хоч раз, будете готувати кожен рік. Відмовитися від такого корисного овочевого частування складно, та й нема чого. Простіше урізноманітнити його різними варіантами приготування. Ми пропонуємо тільки перевірені та найсмачніші рецепти.

Салат з огірків, капусти, помідорів «Пальчики оближеш»

Час готування – 1 годину.

Порцій – на 4 л.

Такий салат стане ідеальним та універсальним доповненням до будь-якого гарніру і м’ясної страви. Завдяки своєму складу він виходить супер вітамінним, так що його дуже до речі вживати в холодну пору. Готується він швидко і просто, тому сміливо беріться за справу.

Інгредієнти

  • Помідор 1.5 кг
  • Капуста білокачанна ½ кг
  • Перець болгарський ½ кг
  • Огірок ½ кг
  • Морква ½ кг
  • Цибуля ріпчаста ½ кг
  • Олія рослинна 125 мл.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Оцет столовий 9% 75 мл
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Сіль 45 гр.
  • Перець чорний горошок 5 шт.

Процес приготування:

  • Для початку помиємо всі овочі. У болгарського перцю видаляємо плодоніжки і насіння, у помідорів з огірками обрізаємо хвостики, морква з цибулею очищаємо. З капусти, знімаємо погані листи і дрібно шаткуємо її. Можете скористатися спеціальною теркою. Морква з огірками нарізаємо кружечками. Помідори нарізаємо великими шматочками. Цибулю подрібнюємо у вигляді четвертинок кілець. Перець нарізаємо соломкою. Беремо велику каструлю і наливаємо туди половину рослинного масла. Викладаємо шарами моркву, капусту, огірки, перець і помідори. Зверху заливаємо другу частину масла.
  • Ставимо каструлю на середній вогонь і варимо до закипання. Після цього додаємо до овочів сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком і перемішуємо. Знову доводимо до кипіння і після цього заливаємо оцет. Накриваємо кришкою і варимо ще 5 хвилин.
  • В чисті простерилізовані банки розкладаємо наш салат таким чином, щоб овочі рівномірно розподілилися з соком.
  • На дно чистої каструлі вистилаємо тканину і ставимо туди баночки з салатом. Прикриваємо стерильними кришками. Заливаємо каструлю гарячою водою так, щоб вода доходила до горловини банок, ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і стерилізуємо 5-10 хвилин, залежно від обсягу ємностей.
  • Після цього банки акуратно дістаємо і закручуємо або закриваємо під ключ кришками. Перевертаємо і вкриваємо ковдрою. Даємо постояти близько 3 годин. Після цього перевертаємо тому й даємо охолонути при кімнатній температурі. Зберігаємо в прохолодному місці.

Приємного апетиту!