Якщо приготували салат на зиму з огірків, капусти і помідорів хоч раз, будете готувати кожен рік. Відмовитися від такого корисного овочевого частування складно, та й нема чого. Простіше урізноманітнити його різними варіантами приготування. Ми пропонуємо тільки перевірені та найсмачніші рецепти.
Салат з огірків, капусти, помідорів «Пальчики оближеш»
Час готування – 1 годину.
Порцій – на 4 л.
Такий салат стане ідеальним та універсальним доповненням до будь-якого гарніру і м’ясної страви. Завдяки своєму складу він виходить супер вітамінним, так що його дуже до речі вживати в холодну пору. Готується він швидко і просто, тому сміливо беріться за справу.
Інгредієнти
- Помідор 1.5 кг
- Капуста білокачанна ½ кг
- Перець болгарський ½ кг
- Огірок ½ кг
- Морква ½ кг
- Цибуля ріпчаста ½ кг
- Олія рослинна 125 мл.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Оцет столовий 9% 75 мл
- Лавровий лист 3 шт.
- Сіль 45 гр.
- Перець чорний горошок 5 шт.
Процес приготування:
- Для початку помиємо всі овочі. У болгарського перцю видаляємо плодоніжки і насіння, у помідорів з огірками обрізаємо хвостики, морква з цибулею очищаємо. З капусти, знімаємо погані листи і дрібно шаткуємо її. Можете скористатися спеціальною теркою. Морква з огірками нарізаємо кружечками. Помідори нарізаємо великими шматочками. Цибулю подрібнюємо у вигляді четвертинок кілець. Перець нарізаємо соломкою. Беремо велику каструлю і наливаємо туди половину рослинного масла. Викладаємо шарами моркву, капусту, огірки, перець і помідори. Зверху заливаємо другу частину масла.
- Ставимо каструлю на середній вогонь і варимо до закипання. Після цього додаємо до овочів сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком і перемішуємо. Знову доводимо до кипіння і після цього заливаємо оцет. Накриваємо кришкою і варимо ще 5 хвилин.
- В чисті простерилізовані банки розкладаємо наш салат таким чином, щоб овочі рівномірно розподілилися з соком.
- На дно чистої каструлі вистилаємо тканину і ставимо туди баночки з салатом. Прикриваємо стерильними кришками. Заливаємо каструлю гарячою водою так, щоб вода доходила до горловини банок, ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і стерилізуємо 5-10 хвилин, залежно від обсягу ємностей.
- Після цього банки акуратно дістаємо і закручуємо або закриваємо під ключ кришками. Перевертаємо і вкриваємо ковдрою. Даємо постояти близько 3 годин. Після цього перевертаємо тому й даємо охолонути при кімнатній температурі. Зберігаємо в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Смачний рецепт салату з огірків, капусти, помідорів без стерилізації
Для такого салату краще брати пізні сорти капусти і трохи недостиглі, міцні помідори. У цьому рецепті овочі не піддаються стерилізації, завдяки чому вони зберігають максимум корисних властивостей. Так що не забудьте приготувати самі і поділитися з друзями та близькими. Легкого готування!
Інгредієнти:
- Помідори – 2 кг.
- Огірки – 1 кг
- Капуста – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 700 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 120 гр.
- Оцет 9% – 5 ст. л.
- Соняшникова олія – 300 гр.
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Кубанський овочевий салат з огірків і капусти на зиму
Цей салат знає майже кожна господиня з радянських часів. Не менш популярний він і зараз, так як готується дуже швидко, і з приготуванням впорається кожен. А за смаком виходить неперевершена закуска до будь-якого столу. Робіть швидше – не пошкодуєте.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг
- Помідори – 1 кг
- Капуста – 1 кг
- Морква – 500 гр.
- Перець болгарський солодкий – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста — 500 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Оцет 9% — 150 мл
- Сіль велика – 1,5 ст. л.
- Масло рослинне – 250 мл
- Перець чорний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Асорті з огірками, капустою і помідорами на зиму
Асорті з огірками, капустою і помідорами варто приготувати кожному. Тріо з літньої овочевий класики буде, до речі, за будь-яким столом. Така закуска ненав’язливо нагадає про теплі днинки, внесе яскраві фарби за стіл і, звичайно, подарує смакове насолоду. Даний рецепт розрахований на трилітрову банку.
Інгредієнти:
- Помідори – 5-10 шт.
- Капуста білокачанна – 1/3 головки.
- Огірки – 5-7 шт.
- Кріп парасольку – 2-3 шт.
- Лавровий Лист – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Листя вишневі – 2-3 шт.
- Сіль – 50 гр.
- Листя хрону – 1 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Оцет 9% – 80 мл
- Суміш перців.
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Простий рецепт салату з огірків, капусти, помідорів з болгарським перцем
Цікавий, смачний, освіжаючий салат на зиму з капусти, помідорів, огірків і солодкого перцю прикрасить ваш стіл холодною зимою. Таку закуску добре подавати до картопляних гарнірів, м’ясних страв.
Інгредієнти:
- Капуста – 2 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Помідори – 1 кг
- Огірки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Цукор – 350 гр.
- Вода – 1 л.
- Олія – 0,5 л.
- Сіль – 4 ст. л.
- Оцет 6% – 350 мл
Процес приготування:
Покроковий рецепт заготівлі салат з овочів з морквою та цибулею
Такий салат можна сміливо записувати в вітамінні зілля. Капуста, огірки, помідори, морква і цибуля – хоч і простий, але дуже змістовний набір для консервації. Порадуйте своїх близьких і рідних такою закускою.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1,5 кг
- Морква – 750 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг.
- Огірки – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Помідори – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Оцет яблучний – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Олія соняшникова нерафінована – 2 ст. л.
Процес приготування:
Смачного частування!
Простий салат з огірків, капусти і помідорів з кольоровою капустою
Цвітна капуста в звичайному вигляді для когось є невдалим продуктом. Ну а ось якщо її правильно приготувати, у нашому випадку – замаринувати, то вийде смакота ще та. У поєднанні з огірками та іншими овочами вийде відмінний салат на зиму.
Інгредієнти:
- Цвітна капуста – 800 гр.
- Огірки – 300 гр.
- Помідори – 300 гр.
- Оцет 9% – 3 ст. л.
- Кухонна сіль велика – 2 ст. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Вода – 800 гр.
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Дуже смачна капуста з огірками по-корейськи на зиму
Здавалося б, капуста – дуже примітивний овоч, а скільки оригінальних страв можна приготувати! Наприклад, капуста з огірками по-корейськи на зиму. Подобається? Ну, звичайно ж, ви ще не знаєте. Тому давайте приготуємо разом цю екстравагантну закуску.
Інгредієнти:
- Капуста – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Огірки свіжі – 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Солодкий перець – 0,5 шт.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Приправа для корейської моркви – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Приємного апетиту!