Джем з червоної смородини – 9 простих рецептів на зиму з фото покроково

На зиму джеми з смородини можна готувати різними способами. Найбільш популярний джем з червоної смородини, який може бути і самостійною стравою, і інгредієнтом солодких бутербродів, і прекрасним доповненням до морозива і будь-яких інших десертів. Він буде доречний в будь-якому солодкому блюді і обов’язково порадує чудовим смаком.

Рецепт густого джему з червоної смородини без кісточок

За цим рецептом ви можете приготувати густий наваристий смородиновий джем з приємним кислуватим смаком цієї чудової ягоди. Джем з червоної смородини – кращий спосіб є цю смачну і корисну ягоду щодня. У цьому рецепті цукор беремо у відношенні до ягодному пюре 1:1. Готуємо з недовгою варінням.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 1.5 л.

Інгредієнти

  • Смородина червона 2 кг
  • Цукор-пісок 1.5 кг

Процес приготування:

  • Ягоди смородини відокремлюємо від гілочок, добре промиваємо проточною водою і подрібнюємо заглибним блендером. Ягідну масу перетираємо на густому ситі для видалення кісточок і шкірки і вимірюємо її обсяг. Із вказаного в рецепті кількості ягід виходить 1,5–1,6 л соку.
  • Тепер приступаємо до варінні джему. Варити такий джем треба невеликими порціями. У каструлю для варіння варення наливаємо частина соку (половину або 1/3), насипаємо частину цукру і ставимо на невеликий вогонь. Дерев’яною ложкою сік розмішуємо до повного розчинення цукру. Потім наливаємо наступну частину соку, додаємо цукор і перемішуємо. Варимо джем на маленькому вогні протягом 20 хвилин.
  • У процесі варіння постійно знімаємо пінку з поверхні, інакше джем «втече».
  • Готовий джем розливаємо гарячим в стерильні баночки і закриваємо кришками. Можна джем закатати, а можна і закрити пластиковими кришками. Охолоджений смородиновий джем переносимо на зберігання в прохолодне місце.

Приємного чаювання!