Збірна м'ясна солянка класична – 10 покрокових рецептів з фото
Класичний рецепт збірної солянки з яловичиною
Якісна яловичина – головний компонент апетитною ситної солянки. Краще взяти лопаткову частину туші і добре очистити від плівок і прожилок. Класичний набір компонентів і прянощів доповнить багатий смак наваристого супу.
Інгредієнти:
300 г яловичини.
300 г різних копченостей.
100 г сосисок.
2 картоплини.
1 цибулина.
2 солоних огірка.
1 бульба моркви.
100 г консервованої червоної квасолі.
Сіль, приправи, зелень за смаком.
Процес приготування:
Яловиче м’ясо ретельно очистити від плівок, вимити і покласти в каструлю з холодною водою. Після 2-3-хвилинного кипіння води злити її, промивши м’ясо, залити в каструлю чисту холодну воду. Варити бульйон на другий воді близько 1,5 годин. З готової бульонной основи вийняти м’ясо, нарізати соломкою і відправити назад в каструлю.
У сковороді зробити піджарку з кубиків цибулі, натертої моркви, порізаних огірків і томатної пасти. Все це разом згасити під кришкою 5 хвилин, а потім додати квасолю і перемішати.
Окремо обсмажити на рослинному маслі кружечки або кубики копченостей і сосисок.
Очищену картоплю розрізати на кубики і закинути в бульйон.
Слідом за картоплею відправити в каструлю копченості і піджарку-мікс з сковороди.
Посолити суп, покласти в нього приправи, можна додати трохи розсолу з огірків, шматочок свіжого гострого перцю і продовжити варити на маленькому вогні хвилин 15.
Останній етап приготування солянки – додавання в неї зелені за смаком.