Збірна м'ясна солянка класична – 10 покрокових рецептів з фото

Класичний рецепт збірної солянки з яловичиною

Якісна яловичина – головний компонент апетитною ситної солянки. Краще взяти лопаткову частину туші і добре очистити від плівок і прожилок. Класичний набір компонентів і прянощів доповнить багатий смак наваристого супу.

Інгредієнти:

  • 300 г яловичини.
  • 300 г різних копченостей.
  • 100 г сосисок.
  • 2 картоплини.
  • 1 цибулина.
  • 2 солоних огірка.
  • 1 бульба моркви.
  • 100 г консервованої червоної квасолі.
  • Сіль, приправи, зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Яловиче м’ясо ретельно очистити від плівок, вимити і покласти в каструлю з холодною водою. Після 2-3-хвилинного кипіння води злити її, промивши м’ясо, залити в каструлю чисту холодну воду. Варити бульйон на другий воді близько 1,5 годин. З готової бульонной основи вийняти м’ясо, нарізати соломкою і відправити назад в каструлю.
  • У сковороді зробити піджарку з кубиків цибулі, натертої моркви, порізаних огірків і томатної пасти. Все це разом згасити під кришкою 5 хвилин, а потім додати квасолю і перемішати.
  • Окремо обсмажити на рослинному маслі кружечки або кубики копченостей і сосисок.
  • Очищену картоплю розрізати на кубики і закинути в бульйон.
  • Слідом за картоплею відправити в каструлю копченості і піджарку-мікс з сковороди.
  • Посолити суп, покласти в нього приправи, можна додати трохи розсолу з огірків, шматочок свіжого гострого перцю і продовжити варити на маленькому вогні хвилин 15.
  • Останній етап приготування солянки – додавання в неї зелені за смаком.
  • Приємного апетиту!