Юшка з горбуші

Юшка з горбуші – популярний перша страва у сучасних господинь. Для нього навіть не знадобиться ціла риба – достатньо взяти хвіст і голову або ж зовсім замінити свіжу тушку консервами. Інші інгредієнти також є доступними і простими у приготуванні, так що навіть у початківця кулінара не буде проблем з цим супом. Часто юшку з горбуші вводять в раціон під час дієти, адже її калорійність невисока, а поживні речовини дозволяють підтримувати організм під час обмежень в їжі.
Юшка з горбуші готується дуже просто. Для цього рибний бульйон вариться, якщо мова йде про свіжій рибі, а потім до нього додаються овочі. Це картопля, морква, цибуля, болгарський перець, помідори, гострий перець та ін Якщо ж для приготування використовуються рибні консерви, то, навпаки, спочатку відварюють овочі, а лише потім додають до них основний інгредієнт.
Приправи в юшці з горбуші грають не останню роль, але зазвичай досить самого простого набору спецій для перших страв. До них відносяться сіль, чорний і запашний перець, сушена зелень, лаврові листочки тощо
Для отримання більш ситного страви в юшку з горбуші додають різноманітні крупи. Найпопулярнішими є рис і перловка. Вони перетворюють суп в живильне ласощі, яке стає повноцінним обідом для всіх членів родини. Шкідливих речовин в горбуші не міститься, тому навіть маленькі діти можуть взяти участь у спільній трапезі.

Юшка з голови і хвоста горбуші

Голова і хвіст – це стандартний суповий набір для юшки. Можна додати в суп і інші частини риби, але і цих інгредієнтів буде цілком достатньо для наваристого першого страви. Також можна урізноманітнити рецепт улюбленими приправами, а замість сушеної зелені – додати свіжу. Готується юшка дуже швидко, самим довгим, але обов’язковим етапом буде очищення горбуші від кісточок. Рекомендується залишити вуха під кришкою хоча б на 20 хвилин після приготування, щоб вона як слід настоялася.
Інгредієнти:

  • 3 голови горбуші;
  • 3 хвоста горбуші;
  • 1 морква;
  • 6 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. л. сушеної зелені;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Голови і хвости промити, викласти в каструльку і залити водою.
  • Після закипання води варити горбушу 20 хвилин.
  • Процідити бульйон через сито.
  • Всі овочі почистити, цибулю і картоплю нарізати невеликими кубиками, моркву – кружальцями.
  • У бульйон викласти картоплю, знову довести суп до кипіння.
  • Відразу після закипання додати моркву і цибулю. Знову закип’ятити.
  • Варити овочі 10 хвилин на невеликому вогні.
  • Шматочки риби очистити від кісток, м’ясо нарізати невеликими шматочками.
  • Додати рибу в готовий суп, посолити і поперчити за смаком.
  • Висипати в каструльку сушену зелень, дати вусі трохи настоятися під закритою кришкою.

Юшка з консерви горбуші в мультиварці

Використання консервів робить процес приготування юшки ще простіше і швидше. При цьому шматочки риби в баночках досить жирні, так що суп буде таким же смачним і наваристим. Замість перлової крупи можна додати в список інгредієнтів рис в тій же кількості. Режими можна замінювати іншими, відштовхуючись від моделі вашої мультиварки. В інструкції до кухонних помічниці повинні бути докладні інструкції про використання тієї чи іншої програми.
Інгредієнти:

  • 1 банку консервованої горбуші;
  • 4 картоплини;
  • 1 морква;
  • 3 ст. л. перлової крупи;
  • 2 цибулини;
  • 2,5 л води;
  • 1 лавровий лист;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати кубиками цибулю, брусочками – моркву і картоплю.
  • Перлову крупу ретельно промити.
  • У чашу мультиварки вилити масло, включити режим «Смаження».
  • Обсмажувати 15 міну цибулю і моркву.
  • Додати в чашу перлову крупу і картоплю, перемішати.
  • Горбушу перекласти на тарілку і пом’яти її виделкою.
  • Викласти рибу до решти інгредієнтів, залити водою.
  • Готувати юшку в режимі «Суп» 1 год.
  • В кінці приготування (приблизно за 5-10 хвилин) додати в суп лавровий лист, сіль і перець.
  • Готову юшку прикрасити свіжої подрібненої зеленню.

Тепер ви знаєте, як готувати юшку з горбуші. Приємного апетиту!
Юшка з горбуші – це легке перше блюдо, як з точки зору калорійності, так і в плані процесу приготування. Його можна робити хоч кожен день, не побоюючись за сімейний бюджет. Прості поради, як приготувати юшку з горбуші, допоможуть початківцям кулінарам познайомитися з цим цікавим і дуже корисним стравою:

  • Бульйон для юшки перед використанням рекомендується процідити через сито, щоб у ньому не попалися кісточки або інші небажані частини риби;
  • Видалити кісточки з консервованої горбуші не потрібно (вони там досить м’які), щоб не зіпсувати враження від страви;
  • Краще варити бульйон для юшки на слабкому вогні, щоб він не помутнів;
  • Якщо вуха все ж вийшла каламутною, то перед додаванням інших інгредієнтів, в гарячий бульйон слід додати сирий білок. Як тільки він «звариться», треба витягти його з каструльки;
  • Ще одним способом освітлити бульйон з горбуші вважається додавання невеликої кількості горілки. Потрібно влити її в суп за 10 хвилин до готовності.