Збірна м'ясна солянка класична – 10 покрокових рецептів з фото
Солянка м’ясна збірна з ковбасою і картоплею
Це рецепт швидкої солянки, що позбавляє вас від необхідності варіння бульйону. Суп виходить легким, нежирним і в міру ситним.
Інгредієнти:
Варена і напівкопчена ковбаса – 200 р.
Солоні огірки і свіжі помідори – 2 шт. по
Картопля – 300 р.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Лимон і оливки за бажанням.
Сіль, перець горошком, зелень за смаком.
Рослинна олія для смаження.
Процес приготування:
Налити в каструлю приблизно 2 літри води і поставити закипати.
У цей час очистити картоплю, помити й розрізати на скибочки, як для звичайного супу. У закипілу воду всипати картоплю, залишити варитися на середньому вогні.
Очищений і подрібнений цибулю обсмажити в рослинній олії, з ним разом згасити порізані на частини помідори. Можна замінити їх пастою з томатів або соусом, але враховуйте утримання в цих продуктах солі і цукру.
Нарізати обидва види ковбаси тонкою соломкою або кубиками — як вам подобається. Викласти нарізку до цибулі і томату, перемішати.
Солоні огірки також нарізати соломкою або кубиками і слідом за ковбасою викласти в сковороду. Всю масу залишити на вогні 2-3 хвилини, а потім кинути в каструлю з картоплею.
Варити суп 15-20 хвилин. Приправити його потрібними спеціями, в їх число бажано включити лавровий лист і перець горошком. Посолити страву трохи – враховуйте, що в супі знаходяться солоні ковбаси і огірки. Після додати нарізані оливки (за бажанням) і, вимкнувши вогонь, потримати солянку під кришкою 5 хвилин.
Можна прикрасити розлитий по тарілках суп із зеленню і лимонними часточками. Заправити солянку сметаною або майонезом.