Суп з курки

Суп з курки – це обов’язковий розділ в кулінарній книзі кожної господині. На основі курячого м’яса можна робити безліч смачних і різноманітних перших страв, якими просто нагодувати сім’ю в будь-який час року, дня і ночі. Цінуються вони не тільки смакові якості, а й за лікувальні властивості. Так, наприклад, завдяки курячого супу можна легше перенести застуду, зняти запальні процеси в організмі, поліпшити травлення та ін.
Для приготування підходить і філе, і ціла курка, і будь-які її окремі частини. Також нічого не заважає зробити з неї фарш і приготувати для супу фрикадельки. Саме по собі куряче м’ясо відноситься до дієтичних продуктів, тим не менш, калорійність страви буде залежати і від інших інгредієнтів, тому не всі курячі супи можна дозволити собі під час дієти.
Крім курки в супи обов’язково додають моркву і цибулю, з яких найчастіше роблять піджарку. Також постійним гостем подібних страв є картопля. В іншому страву можна доповнити різними крупами, макаронними виробами, овочами, зеленню, вареними яйцями, сиром і пр. Для різноманітності часто додають галушки і галушки або подрібнюють суп у пюре.
Подають суп з курки обов’язково в гарячому вигляді. В залежності від рецепту, його можна прикрасити зеленню, сухариками або сметаною.