Збірна м'ясна солянка класична – 10 покрокових рецептів з фото
Смачна і пікантна солянка по-грузинськи
Така солянка готується на основі яловичого бульйону, а пікантність і особливий, ні з чим незрівняний смак, надає їй букет пряних трав. Блюдо виходить густим і ситним і подається з хлібом або вареною картоплею.
Інгредієнти:
М’ясо яловиче – 500-600 р.
Огірки солоні (краще бочкові) – 3 шт.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Часник – 3-4 зубчики.
Томатна паста – 2 ст. л.
Базилік, зіра, паприка, чорний і червоний мелений перець, мелений коріандр, лавровий лист, сіль – за смаком.
Зелень петрушки і кінзи – по 1 пучку.
Процес приготування:
Підготувати до варінні яловиче м’ясо: позбавити його від плівок, помити і порізати на кубики середньої величини.
У каструлю з холодною водою (близько 2 літрів) викласти яловичину і поставити варитися. Першу воду краще злити після закипання. Якщо ж готувати бульйон на першій воді, слід ретельно видаляти піну з поверхні води і стінок каструлі. Бульйон варити десь годину-півтори.
Обсмажити в глибокій сковороді або сотейнику нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю. Томатну пасту викласти до цибулі і перемішати. Сюди ж відправити подрібнений на кубики солоний огірок.
З готового бульйону вийняти м’ясо і розрізати на кубики або розділити на волокна. М’ясо викласти в сковороду з цибулею і огірками.
Бульйон процідити через марлю або тонку бавовняну тканину. Відміряти близько склянки бульйону і влити його в сковороду до інших компонентів. Кількість рідини може бути різним – залежно від того, який густоти ви хочете отримати солянку.
У майже готову страву всипати подрібнений часник, спеції і сіль за смаком. На повільному вогні потримати сковороду приблизно 20 хвилин під кришкою. Перевірити на смак і консистенцію і вимикати.
Рубаною зеленню посипати солянку і можна подавати до столу.