Суп з кролика

Суп з кролика – це не найпоширеніше блюдо у господинь, адже знайти кролятину в магазинах не так-то просто. Тим не менш поживні властивості м’яса і його незвичайний смак періодично надихають кулінарів на подібні пошуки, і в результаті виходить дуже цікаве перше блюдо для всієї родини. Суп з кролика можна включити в дієтичне та дитяче меню. В ньому практично відсутній холестерин, а ось легкозасвоюваного білка більш ніж достатньо. Крім того, це м’ясо багате вітамінами ЇЇ, В, РР, а також йодом, фосфором, кальцієм, магнієм і ще безліччю корисних мінералів.
Готувати суп з кролика нітрохи не складніше, ніж з будь-якого іншого м’яса. Досить просто зробити бульйон, а потім додати в нього овочі, зелень, крупи або макаронні вироби. Більш вишукані рецепти супу з кролика також включають сухе вино, бобові, гриби, гарбуз, сир, вершки і ін Суп з кролика готують в мультиварці, скороварці, звичайній каструльці або казанку. Можна використовувати для цього окремі частини кролика або цілу тушку.
Часу на приготування супу з кролика знадобиться досить багато. М’ясо цієї тварини жорстке і вимагає тривалого варіння. Деякі кулінари також використовують спеціальні маринади на основі вина або лимонного соку, в яких витримують кролика перед варінням бульйону.
Кролятина сама по собі має дуже апетитним ароматом, але ще більше посилюють різні спеції і прянощі. Якщо суп готується для дорослих, в нього обов’язково слід додати сушені трави, перець горошком, корицю, гвоздику, лаврові листочки тощо Для дитячого страви краще обійтися тільки сіллю і чорним меленим перцем.