Збірна м'ясна солянка класична – 10 покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт збірної грибний солянки з м’ясом

У цьому рецепті основою страви служить м’ясний бульйон, а смаковий акцент створюють гриби. Можна брати свіжі, сушені або мариновані гриби на ваш смак.

Інгредієнти:

  • Бульйон яловичий – 1,5-2 літри.
  • Шинка і варена ковбаса – по 100 р.
  • Гриби – 200 р.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Маслини за бажанням.
  • Сіль, перець, лавровий лист, зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Зварити бульйон на основі яловичого м’яса або взяти готовий. Варену яловичину можна порізати шматочками і додати в солянку, а можна і не використовувати.
  • Цибулю почистити і подрібнити кубиками, обсмажити на вершковому маслі. Після додати томатну пасту і розмішати. До цибулі з пастою, додати порізані шматочками солоні огірки. Згасити під кришкою 10 хвилин.
  • Нарізану кубиками ковбасу і шинку обсмажити в сковороді до зарум’янювання.
  • Гриби варені обсмажити протягом 5 хвилин на вершковому або рослинному маслі. Якщо використовуєте сухі гриби, що їх слід замочити на 6-10 годин, після відварити і обсмажити. Свіжі гриби також краще відварити, а потім обсмажити в олії.
  • У розігрітий бульйон викласти компоненти один за одним: ковбасу з шинкою, гриби, цибулю з огірками. Посолити блюдо, покласти в нього спеції, серед них можуть бути і спеціальні приправи для грибних страв. Додати лавровий лист, маслини і поварити під кришкою хвилин 10-15.
  • Подавати грибну солянку з посіченою зеленню, каперсами або шматочком лимона.
  • Приємного апетиту!