Збірна м'ясна солянка класична – 10 покрокових рецептів з фото
Покроковий рецепт збірної грибний солянки з м’ясом
У цьому рецепті основою страви служить м’ясний бульйон, а смаковий акцент створюють гриби. Можна брати свіжі, сушені або мариновані гриби на ваш смак.
Інгредієнти:
Бульйон яловичий – 1,5-2 літри.
Шинка і варена ковбаса – по 100 р.
Гриби – 200 р.
Огірки солоні – 2 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Томатна паста – 2 ст. л.
Масло вершкове – 2 ст. л.
Маслини за бажанням.
Сіль, перець, лавровий лист, зелень за смаком.
Процес приготування:
Зварити бульйон на основі яловичого м’яса або взяти готовий. Варену яловичину можна порізати шматочками і додати в солянку, а можна і не використовувати.
Цибулю почистити і подрібнити кубиками, обсмажити на вершковому маслі. Після додати томатну пасту і розмішати. До цибулі з пастою, додати порізані шматочками солоні огірки. Згасити під кришкою 10 хвилин.
Нарізану кубиками ковбасу і шинку обсмажити в сковороді до зарум’янювання.
Гриби варені обсмажити протягом 5 хвилин на вершковому або рослинному маслі. Якщо використовуєте сухі гриби, що їх слід замочити на 6-10 годин, після відварити і обсмажити. Свіжі гриби також краще відварити, а потім обсмажити в олії.
У розігрітий бульйон викласти компоненти один за одним: ковбасу з шинкою, гриби, цибулю з огірками. Посолити блюдо, покласти в нього спеції, серед них можуть бути і спеціальні приправи для грибних страв. Додати лавровий лист, маслини і поварити під кришкою хвилин 10-15.
Подавати грибну солянку з посіченою зеленню, каперсами або шматочком лимона.