Суп з фрикадельками – улюблене блюдо з дитинства. Існує маса рецептів цього популярного супчика, а ми поділимося з вами 10 покроковими рецептами приготування супу з фрикадельками з фото покроково. Серед цих рецептів ви неодмінно знайдете саме той, свій рецепт, який будете регулярно практикувати на своїй кухні.
Простий рецепт супу з фрикадельками з яловичого фаршу
Час приготування – 1,5 години
Кількість порцій – 6 штук
Фрикадельки з яловичини – це дуже соковиті фрикадельки з насиченим м’ясним смаком. Суп з ними ну просто пальчики оближеш! Якщо ви до цього жодного разу не готували супчик з фрикадельками, то вам обов’язково варто спробувати.
Інгредієнти
- Вода питна 1.5 л.
- Цибуля ріпчаста 1.5 шт.
- Морква 1 шт.
- Картопля 2 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Яловичий фарш 250 гр.
- Олія для смаження
- Яйце куряче 1 шт.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Для початку підготуйте всі інгредієнти, які необхідні для приготування супу з фрикадельками. Беріть свіжі продукти і особливо зверніть увагу на те, щоб був свіжий фарш. Краще приготувати його самостійно.
- Цибулю з морквою очистіть і потім наріжте за допомогою гострого ножа на маленькі кубики. Замість цього ви також можете натерти коренеплоди на тертці.
- У розігрітому на сковороді з антипригарним покриттям олії, обсмажте цибулю до золотистого кольору.
- Коли цибуля буде готовий, почніть готувати фарш для фрикадельок. У фарш покладіть частину цибулі, додайте куряче яйце і сіль зі спеціями. На свій розсуд можете додати туди ж січену свіжу зелень.
- Ретельно вимісити фарш, а потім сформуйте з нього невеликі круглі фрикадельки однакового розміру.
- Солодкий болгарський перець промийте в проточній воді, а потім очистіть його. Видаліть насіння і перегородки, а сам плід наріжте кубиками.
- У сковороду з залишками цибулі додайте нарізану моркву і болгарський перець, а потім обсмажуйте овочі на повільному вогні, не забуваючи їх перемішувати.
- В зручну каструлю наберіть воду і доведіть її до кипіння. Можете додати лавровий лист і сушену зелень – за бажанням. У киплячу воду акуратно покладіть фрикадельки і варіть їх близько десяти хвилин. Потім покладіть туди ж нарізаний кубиками, попередньо очищений картопля.
- Через десять-п’ятнадцять хвилин покладіть в каструлю з супом обсмажені овочі і продовжуйте готувати страву до повної готовності, не забувши його посолити.
- Гарячий свіжий супчик з фрикадельками розлийте по тарілках і сервіруйте сметаною і свіжою зеленню при бажанні.
Приємного апетиту!