Суп з фрикадельками – 10 покрокових рецептів з фото
Суп з фрикадельками – улюблене блюдо з дитинства. Існує маса рецептів цього популярного супчика, а ми поділимося з вами 10 покроковими рецептами приготування супу з фрикадельками з фото покроково. Серед цих рецептів ви неодмінно знайдете саме той, свій рецепт, який будете регулярно практикувати на своїй кухні.
Простий рецепт супу з фрикадельками з яловичого фаршу
Час приготування – 1,5 години
Кількість порцій – 6 штук
Фрикадельки з яловичини – це дуже соковиті фрикадельки з насиченим м’ясним смаком. Суп з ними ну просто пальчики оближеш! Якщо ви до цього жодного разу не готували супчик з фрикадельками, то вам обов’язково варто спробувати.
Інгредієнти
Вода питна 1.5 л.
Цибуля ріпчаста 1.5 шт.
Морква 1 шт.
Картопля 2 шт.
Перець болгарський 1 шт.
Яловичий фарш 250 гр.
Олія для смаження
Яйце куряче 1 шт.
Зелень за смаком
Сіль за смаком
Процес приготування:
Для початку підготуйте всі інгредієнти, які необхідні для приготування супу з фрикадельками. Беріть свіжі продукти і особливо зверніть увагу на те, щоб був свіжий фарш. Краще приготувати його самостійно.
Цибулю з морквою очистіть і потім наріжте за допомогою гострого ножа на маленькі кубики. Замість цього ви також можете натерти коренеплоди на тертці.
У розігрітому на сковороді з антипригарним покриттям олії, обсмажте цибулю до золотистого кольору.
Коли цибуля буде готовий, почніть готувати фарш для фрикадельок. У фарш покладіть частину цибулі, додайте куряче яйце і сіль зі спеціями. На свій розсуд можете додати туди ж січену свіжу зелень.
Ретельно вимісити фарш, а потім сформуйте з нього невеликі круглі фрикадельки однакового розміру.
Солодкий болгарський перець промийте в проточній воді, а потім очистіть його. Видаліть насіння і перегородки, а сам плід наріжте кубиками.
У сковороду з залишками цибулі додайте нарізану моркву і болгарський перець, а потім обсмажуйте овочі на повільному вогні, не забуваючи їх перемішувати.
В зручну каструлю наберіть воду і доведіть її до кипіння. Можете додати лавровий лист і сушену зелень – за бажанням. У киплячу воду акуратно покладіть фрикадельки і варіть їх близько десяти хвилин. Потім покладіть туди ж нарізаний кубиками, попередньо очищений картопля.
Через десять-п’ятнадцять хвилин покладіть в каструлю з супом обсмажені овочі і продовжуйте готувати страву до повної готовності, не забувши його посолити.
Гарячий свіжий супчик з фрикадельками розлийте по тарілках і сервіруйте сметаною і свіжою зеленню при бажанні.
Приємного апетиту!
Смачний суп з фрикадельками з курячого фаршу
Курячі фрикадельки – це найпростіший і дешевий варіант фрикадельок, які відмінно поєднуються з овочами в бульйоні. Приготувати цей суп на радість діткам дуже легко, крім того, супчик буде шалено смачним і обов’язково сподобається дорослим!
Інгредієнти:
М’якоть курки – 300 гр.
Рис – 1/3 ст.
Яйце куряче – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Картопля – 2-3 шт.
Сіль – за смаком
Зелень свіжа або мелена – на смак
Лавровий лист – 1-2 шт.
Процес приготування:
Візьміть свіжу курку і видаліть шкіру. Шматочки промити в проточній воді, а потім наріжте на невеликі шматочки і пропустіть через м’ясорубку.
В отриманий фарш з курки додайте сіль і перець, а також куряче яйце. Перемішайте і відставте в сторону.
Далі ретельно промийте рисову крупу і потім відваріть до напівготовності. Готовий рис злийте при необхідності і дайте йому трохи охолонути. Крупу додайте в миску з курячим фаршем і ретельно вимісити фарш для фрикадельок.
За допомогою чайної ложечки або руками сформуйте з фаршу невеликі щільні фрикадельки. Відкладіть їх в сторону.
Поставте На плиту каструлю з чистою водою, додайте сіль і лавровий лист і доведіть воду до кипіння. Поки закипає вода, під проточною водою промийте картоплю і моркву очистіть коренеплоди. Моркву натріть на середній тертці, а картоплю наріжте кубиками.
Овочі опустіть в киплячу воду, а потім покладіть туди ж фрикадельки. Варіть суп до повної готовності всіх компонентів, тобто близько півгодини. У готовий ароматний суп з фрикадельками покладіть дрібно посічену свіжу зелень, або за п’ять хвилин до готовності додайте сушену.
Покроковий рецепт приготування супу з фрикадельками і вермішеллю
Суп з вермішеллю і фрикадельками – це справжня знахідка для простого і швидкого обіду. Смачний і ситний суп припаде до смаку як дітям, так і дорослим. Не проходьте повз цього рецепту і обов’язково спробуйте зварити такий смачний супчик на дозвіллі до обіду!
Інгредієнти:
Фарш (будь-який) – 300 гр.
Морква – 1,5 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Яйце куряче – 1 шт.
Манна крупа – 1 ложка
Вермішель – 100 гр.
Лавровий лист – 1-2 шт.
Сіль і перець – за смаком
Процес приготування:
Для початку очистіть коренеплоди і промийте їх у проточній воді. Моркву натріть на середній тертці, а цибулю дрібно порубаєте ножем.
Розігрійте рослинне масло в сковороді і опустіть туди цибулю і частину моркви. Овочі обсмажте до прозорості, не засмажуючи.
У миску з фаршем, додайте сіль і перець, розбийте туди ж куряче яйце і ретельно перемішайте. Потім додайте у фарш цибуля з морквою і манну крупу. Ретельно вимісити фарш і залиште хвилин на десять відпочити.
У каструлю наберіть питну воду і покладіть туди лавровий лист і сіль. Коли вода почне закипати, приступите до формування фрикадельок. Для цього змочіть руки в холодній воді і сформуйте однакові невеликі кульки з фаршу.
Фрикадельки покладіть в киплячу воду і варіть їх майже до готовності. Потім додайте залишки моркви і в останню чергу введіть вермішель, дотримуючись інструкції на упаковці.
Коли вермішель зварилася – суп з фрикадельками готовий. Можете подавати його до столу відразу ж, не забувши прикрасити кожну порцію свіжої зеленню або сметаною.
Простий рецепт супу з фрикадельками і картоплею
Простий і смачний суп, у якому немає нічого зайвого. Цей суп піддасться навіть недосвідченому кулінару, який вперше береться за приготування першої страви. Спробуйте!
Інгредієнти:
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Картопля – 3-4 шт.
Болгарський перець – 1 шт.
Фарш м’ясний – 250-300 гр.
Томатна паста – 2 ст. л.
Яйце куряче – 1 шт.
Сіль – за смаком
Перець мелений – ½ ч. л.
Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Візьміть найсвіжіші продукти, які ви знайшли в магазині або на ринку. Ретельно перевірте фарш на свіжість, перш ніж приступати до готування.
Обполосніть цибулю і моркву в проточній воді, після чого очистіть і наріжте. Морква, втім, можете натерти на середній тертці. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте в ньому коренеплоди до прозорості.
Почніть готувати фарш для фрикадельок. Покладіть в миску з ним цибулю і моркву, додайте куряче яйце і сіль зі спеціями.
Ретельно вимісити фарш руками, а потім сформуйте з нього невеликі круглі фрикадельки однакового розміру.
Солодкий болгарський перець промийте в проточній воді, а потім очистіть його. Видаліть насіння і перегородки, а сам плід наріжте соломкою.
У каструлю наберіть чисту воду і доведіть її до кипіння. Не забудьте додати лавровий лист і сіль. У киплячу воду акуратно покладіть фрикадельки і варіть їх буквально п’ять-сім хвилин.
Поки варяться фрикадельки, промийте і очистіть картоплю. Наріжте його довільно або кубиками, додайте в суп разом з болгарським перцем. В останню чергу додайте до складу страви томатну пасту.
Свіжий супчик з фрикадельками розлийте по тарілках і сервіруйте сметаною і свіжою зеленню при бажанні.
Приємного апетиту!
Дуже смачний суп з курячими фрикадельками і рисом
Простий і дієтичний суп з фрикадельками і рисом стане знахідкою для тих, хто береже фігуру і переживає за свій шлунок. Дуже простий склад і натуральний смак кожного продукту обов’язково доведеться вам до душі.
Інгредієнти:
Фарш курячий або суміш – 300 гр.
Рис – 1/2 ст.
Яйце куряче – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Сіль – за смаком
Зелень свіжа або мелена – на смак
Лавровий лист – 1-2 шт.
Процес приготування:
Свіжу курку ретельно промийте під проточною водою, а потім видаліть шкіру. Шматочки курки пропустіть через м’ясорубку хоча б один раз, а можна і два. Посоліть, поперчіть фарш і приберіть його на час в сторону.
Далі ретельно промийте рисову крупу і потім відваріть половину її до напівготовності. Готовий рис злийте і остудіть. Крупу додайте в миску з курячим фаршем, туди ж додайте куряче яйце і вимісити фарш.
Поставте На плиту каструлю з чистою водою, додайте сіль і лавровий лист і доведіть воду до кипіння. Поки закипає вода, під проточною водою промийте моркву і очистіть його від шкірки. Моркву натріть на середній тертці, а потім приступите до формування фрикадельок.
Руками, змоченими в холодній воді, зробіть однакові невеликі кульки з фаршу і опустіть їх в киплячу воду. Слідом за фрикадельками відправте залишки рису і подрібнену моркву.
Суп варіть до повної готовності всіх компонентів, це займе у вас не більше півгодини. Приблизно хвилин за п’ять до готовності супу, покладіть в каструлю мелену зелень, яка додасть йому додатковий аромат.
Сирний суп з фрикадельками і плавленим сиром
Сирні супи улюблені багатьма за ніжну консистенцію і витончений аромат. Ми пропонуємо вам приготувати ніжний апетитний суп з фрикадельками і плавленим сиром, який стане відмінним гарячим обідом.
Інгредієнти:
Фарш м’ясний – 0,3 кг
Сир плавлений (мякий) – 1-2 шт.
Яйце куряче – 1 шт.
Крупа манна – 1-1,5 ст. л.
Картопля свіжий – 0,2 кг.
Морква – 0,2 кг.
Лавровий лист – 1-2 шт.
Сіль – за смаком
Перець мелений – за смаком
Процес приготування:
Візьміть будь свіжий м’ясний фарш і додайте в його склад сіль з перцем, а також куряче яйце. Ретельно вимісити фарш, після чого додайте до складу ложку манної крупи і ще раз перемішайте інгредієнти. Фарш повинен постояти хвилин сім-десять.
Картоплю і моркву промийте під проточною водою, а потім очистіть від шкірки. Покладіть коренеплоди в миску з холодною водою і приберіть в сторону.
Наберіть чисту питну або фільтровану воду в каструлю, після чого обов’язково додайте туди лавровий лист і кухонну сіль, а потім помістіть ємність на плиту і доведіть воду до кипіння. У той час як буде закипати вода, з фаршу сформуйте невеликі однакові фрикаделечки.
У вже активно киплячу воду покладіть нарізану кубиками сирок і перемішуйте воду, поки сирок не розчиниться там повністю. Потім покладіть в киплячий суп сформовані фрикадельки і варіть їх протягом приблизно п’яти-семи хвилин.
Поки варяться фрикадельки, наріжте картоплю кубиками і натріть моркву на середній тертці. Овочі покладіть в киплячий суп і зменшіть вогонь до невеликого. Суп із сиром і фрикадельками буде готовий, коли звариться картопля.
Готовий гарячий суп із сиром і фрикадельками подавайте, сервировав його рубаною свіжої зеленню.
Приємного апетиту!
Як приготувати суп з фрикадельками в мультиварці?
В мультиварці можна приготувати буквально все що завгодно, від пирога до йогурту. Крім того, в цьому диво-пристосування виходять відмінні супи. Якщо ви не вірите – вам варто спробувати замінити каструлю на чашу мультиварки.
Інгредієнти:
Вода питна – 1,5 л.
Цибуля ріпчаста – 1,5 шт.
Морква – 1 шт.
Картопля – 2-3 шт.
Болгарський перець – 1 шт.
Фарш – 250-300 гр.
Олія – для смаження
Яйце куряче – 1 шт.
Зелень – за смаком
Сіль – за смаком
Процес приготування:
Для початку підготуйте всі інгредієнти, які необхідні для приготування супу з фрикадельками. Беріть свіжі продукти і особливо зверніть увагу на те, щоб був свіжий фарш.
Цибулю з морквою очистіть і потім наріжте за допомогою гострого ножа на маленькі кубики. Замість цього ви також можете натерти коренеплоди на тертці. Увімкніть мультиварку в режим «Смаження овочів» на десять хвилин і пасеруйте цибулю на олії до золотистого кольору, не закриваючи кришку приладу.
Коли цибуля буде готовий, почніть готувати фарш для фрикадельок. У фарш покласти частину смаженої цибулі, додайте куряче яйце і сіль зі спеціями. На свій розсуд можете додати туди ж січену свіжу зелень. Ретельно вимісити фарш, а потім сформуйте з нього невеликі круглі фрикадельки однакового розміру.
Солодкий болгарський перець промийте в проточній воді, а потім очистіть його. Видаліть насіння і перегородки, перець наріжте соломкою. Додайте нарізану моркву і болгарський перець в миску з цибулею, після чого продовжуйте обсмажувати овочі в режимі «Смаження овочів».
Готові овочі вийміть з чаші мультиварки, а потім наберіть в чашу очищену воду і включіть режим «Суп/кип’ятіння» на сорок хвилин. Закрийте кришку приладу і чекайте закипання води; відлік часу приготування почнеться після закипання.
У киплячу воду акуратно покладіть фрикадельки і варіть їх близько десяти хвилин. Потім покладіть туди ж нарізаний кубиками, попередньо очищений картопля. Ще через десять-п’ятнадцять хвилин покладіть в каструлю з супом обсмажені овочі і продовжуйте готувати страву до повної готовності, не забувши його посолити.
Коли мультиварка подасть сигнал про закінчення режиму приготування, можете відкривати кришку приладу і розливати свіжий супчик по тарілочках!
Простий і смачний рецепт супу з галушками і фрикадельками
Веселий, різноманітний і дуже-дуже ситний суп – ось що таке суп з фрикадельками і галушками. Супчик полюбиться не тільки дорослим, але й дітям! Галушки по цьому рецепту готується простіше простого, також, як і фрикадельки. Тому сміливо озбройтесь продуктами і приступайте до готування!
Інгредієнти:
Фарш курячий – 350 гр.
Картопля – 4-5 шт.
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Сіль – за смаком
Масло – для смаження
Яйце куряче – 1-2 шт.
Борошно пшеничне – 80-100 гр.
Свіжа зелень – за смаком
Процес приготування:
Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти для супу. Беріть обов’язково тільки свіжий фарш, а також свіжі овочі та якісне борошно. Фарш посоліть-поперчіть, а потім сформуйте з нього невеликі фрикадельки.
Поставте На плиту каструлю з водою, додайте в неї сіль і лавровий лист (при бажанні), воду доведіть до кипіння. У закипілу воду покладіть фрикадельки і відваріть їх протягом приблизно десяти хвилин. В цей же час промийте і очистіть картоплю.
Відварені фрикадельки вийміть з каструлі за допомогою шумівки, а на їх місце хаотично наріжте картоплю, прямо на вазі над каструлею. Очистіть моркву і цибулю, промийте, а потім дрібно наріжте або натріть на середній терці.
Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте овочі до прозорості, лише злегка їх обсмажуючи. Після цього займіться приготуванням галушок.
Збийте яйце з сіллю, а потім викладіть в яйця борошно і дуже ретельно перемішайте до однорідності. Ложку (чайну) замочіть у холодній воді, зачерпніть тісто і відправте ложку в киплячий суп. Так продовжуйте до тих пір, поки тісто не закінчиться.
Викладіть в каструлю з супом пасеровані корені, а слідом за ними відправте відварені фрикадельки. Варіть суп хвилин п’ятнадцять-двадцять до повної готовності. Гарячий суп розподіліть по тарілках і присипте його дрібно посіченою свіжої зеленню – кропом і петрушкою.
Гороховий суп з м’ясними фрикадельками
Заради різноманітності спробуйте приготувати не просто гороховий суп з м’ясом, а гороховий суп з фрикадельками. Це буде дуже наваристий, густий і неймовірно смачний суп. Такий обід вам послужить хорошим енергетичним запасом на залишок дня.
Інгредієнти:
Фарш м’ясний – 300 гр.
Горох колотий – ½ ст.
Картопля – 3 шт.
Морква – 1 шт.
Сіль – за смаком
Перець мелений – за смаком
Яйце куряче – 1 шт.
Манна крупа – 1 ст. л.
Лавровий лист – 2 шт.
Мелена зелень – 2 ч. л.
Процес приготування:
Обов’язково заздалегідь промийте горох в проточній воді, а потім залийте його крижаною водою і відправте в холодильник на ніч. Так горох швидше приготується, і ви заощадите свій час.
З м’ясного фаршу потрібно зробити фрикадельки. Для цього у фарш додайте сіль і чорний перець за смаком, вбийте туди ж яйце і додайте одну столову ложку манної крупи – для пишності і соковитості фрикадельок.
Ретельно вимісити фарш, а потім сформуйте з нього руками невеликі фрикадельки однакової форми і розміру. Поставте На плиту каструлю з очищеною водою, додайте сіль, лавровий листок, а потім доведіть воду до кипіння.
У киплячу воду покладіть фрикадельки, а потім відварюйте їх протягом приблизно десяти хвилин. Готові фрикадельки вийміть з бульйону і на їх місце відправте горохову крупу.
Варіть Суп під кришкою на повільному вогні. Очистіть картоплю і моркву, промийте під проточною водою. Моркву натріть на середній тертці, а картоплю наріжте довільними шматочками або кубиками. Надішліть овочі в каструлю з горохом.
Суп буде варитися не менше години, це ще залежить від якості вашого гороху. Щоб суп добре розварився, доведеться запастися терпінням. Хвилин за десять до готовності супу поверніть в нього відварені фрикадельки, а також покладіть сушену зелень. При необхідності додайте ще трохи солі.
Супчик готовий подавайте, давши йому настоятися приблизно десять хвилин під кришкою. За бажанням сервіруйте страву сметаною або зеленню, грінками із чорного хліба.
Дієтичний суп з фрикадельками з індички для дітей
Дієтичний суп з фрикадельками для діток – немає нічого простіше. Круглі м’ясні кульки і яскраві кружечки моркви приведуть в захват будь-якого малюка, тому сміливо беріться за приготування цього супчика і радуйте своїх діток смачним і корисним обідом!
Інгредієнти:
Індичка без шкіри – 250 гр.
Очищена Вода – 1 літр
Сіль – за смаком
Яйце куряче – 1 шт.
Манна крупа – 1 ст. л.
Рис пропарений – 1/3 ст.
Морква – 1 або ½ шт.
Процес приготування:
Візьміть свіже м’ясо індички, гарненько промийте його в проточній воді. М’ясо наріжте на довільні шматочки, а потім надішліть його в м’ясорубку. У фарш з індички додайте трохи солі, куряче яйце і манну крупу. Ретельно вимісити индюшиный фарш і злегка відбийте його об стільницю. Залиште фарш хвилин на десять і займіться іншими продуктами.
У каструлю наберіть очищену воду, додайте сіль і доведіть воду до кипіння. Поки закипає вода, промийте в проточній воді моркву і очистіть його від шкірки. Наріжте коренеплід кружечками або напівкружечками (якщо морква занадто велика).
Промийте в проточній воді рис і відправте його в киплячу воду, слідом за ним покладіть моркву. З фаршу сформуйте невеликі фрикадельки і покладіть їх в киплячий суп. Прикрийте каструлю кришкою приблизно наполовину і варіть суп на повільному вогні до готовності всіх інгредієнтів.
Коли рис звариться, суп можна вважати готовим. Залишилося тільки налити тарілочку смачного яскравого супчика малюкові і дивитися як він із задоволенням їсть.