Суп з сушених грибів

Суп з сушених грибів – це смачна нагорода для тих, хто не полінувався запастися цим поживним і ароматним продуктом. Зрозуміло, можна використовувати тільки їстівні види: білі, підосичники, лисички, підберезники та ін.
Сушені гриби можна додати в суп кількома способами. Багато воліють просто покласти їх цілком, тим самим ще і прикрасивши страву. Якщо ж гриби дуже великі, їх розрізають на половинки або нарізають соломкою. Помічником у підготовці грибів часто служить блендер. В ньому можна подрібнити сушений продукт, отримавши тим самим грибний порошок. Також пюре роблять з обсмажених грибів, перед тим, як додати їх у суп.
У грибний суп кладуть стандартний набір овочів: цибулю, моркву, картоплю і часник. Заправкою може служити будь-яка крупа (особливо популярна перлова), рис і всі види макаронних виробів. Вермішель перед приготуванням рекомендують злегка обсмажити на сковороді, щоб вона не розварилася. Іноді до сушеним грибів додають трохи свіжих або маринованих.
Такий суп можна приготувати на м’ясному бульйоні, або ж зробити вегетаріанським. Гриби містять велику кількість білка, тому навіть пісний суп виходить ситним і поживним.
Особливих приправ це блюдо не вимагає, оскільки гриби самі по собі дуже яскрава деталь супу. Тому можна обмежитися сіллю, лавровим листом і чорним меленим перцем. В якості смакової добавки використовують сметану, вершки або томатну пасту.