Розсольник з перловкою і солоними огірками – 10 рецептів з фото покроково

Здавна російська кухня славилася своїми заправними супами: щі, борщ, солянка і, звичайно ж, розсольник з перловкою і солоними огірками. Вони відрізняються поживністю, ситністю, відносною дешевизною і легкістю в приготуванні. Ми зібрали для вас чудову добірку розсольників, в яку увійшли 10 рецептів з фото покроково.

Класичний рецепт розсольнику з перловкою і солоними огірками

Спробуйте приготувати цей чудовий, класичний суп з квашеними огірками і перловкою. Він по праву може вважатися базовим, тому що всі інші численні варіації цього смачного супу використовують за основу саме його.

Кількість порцій: 4-6

Час приготування: 2-2,5 години

Інгредієнти

  • Яловичина 400 гр.
  • Перлова крупа 200 гр.
  • Морква 150 гр.
  • Огірки солоні 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Томатна паста 1.5 ст. л.
  • Картопля 4 бульби
  • Перець чорний мелений на кінчику ножа
  • Сіль 1 щіпка
  • Рафінована соняшникова олія 10 мл.
  • Кріп за смаком
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Сметана за смаком

Процес приготування:

  • Перлова крупа славиться своїм довгим часом приготування, тому, щоб дещо прискорити процес її варіння, заздалегідь крупу промийте кілька разів під проточною водою, а потім замочіть в достатній кількості холодної води приблизно на 40 хвилин – 1 годину.
  • Яловичину потрібно добре промити і трохи обсушити. Потім наріжте м’ясо невеликими шматочками і перекладіть в каструлю. Залийте м’ясо водою і поставте каструлю на вогонь.
  • Не відходьте від плити до тих пір, поки вода в каструлі не закипить. По мірі того, як вода буде закипати, на поверхні бульйону почне з’являтися піна, яку треба обов’язково знімати за допомогою ложки, ситечка або шумівки. Якщо піну упустити і вчасно не прибрати, то бульйон вийде каламутним. Коли вода закипить, і ви зніміть всю піну, зменшіть вогонь до середнього (бульйон повинен несильно побулькивать). Нехай м’ясо спокійно вариться не менше 1,5 годин.
  • Каструлю з перловкою поставте на вогонь і проваріть 25 хвилин при слабкому кипінні. Після цього, вимкніть вогонь і дайте настоятися каші в окропі під кришкою не менше 15 хвилин.
  • Солоні огірки очистіть від шкірки (хоча можна залишити і з нею – це все справа смаку) і наріжте їх в довільному порядку, як вам більше подобається: соломкою, кубиками або півкільцями.
  • Тепер потрібно підготувати овочі. Бульби картоплі очистіть від шкірки, промийте картоплю під проточною водою, щоб змити весь бруд. Чистий картопля наріжте невеликим кубиком і додайте в каструлю до вже проварившейся протягом 1,5 годин яловичині.
  • Цибулю очистіть від лушпиння, а з моркви зніміть тонким шаром шкірку. Промийте обидва очищених овоча під водою, а потім подрібніть звичним для вас способом (наприклад, цибуля наріжте дрібними кубиками або півкільцями, а моркву натріть на крупній тертці або наріжте брусочками). Обсмажте подрібнені овочі в невеликій кількості рослинного масла, а потім додайте томатну пасту і протушкувати близько 10 хвилин.
  • Тепер потрібно додати в наш суп нарізані огірки і варену перловку. Дайте всім інгредієнтів проваритися хвилин 10-15, після чого перекладіть засмажку в каструлю, додайте сіль, перець, лавровий лист і варіть до повної готовності. Приблизно хвилин 15-20.
  • Кріп промийте в достатній кількості води, а потім покладіть на друшляк, щоб з нього стекла вся зайва рідина. Трохи підсохлий кріп дрібно наріжте і додайте в готовий суп. Розлийте суп по тарілках і додати сметану за бажанням.

Приємного вам апетиту!