Збірна м'ясна солянка класична – 10 покрокових рецептів з фото
Класична збірна солянка з куркою
Для цього рецепта знадобиться куряча грудка, яка стане основою бульйону для приготування страви. Інші інгредієнти ті ж, що і для звичайної збірної солянки. Суп виходить легким, але відмінно зігріває і дає багато енергії.
Інгредієнти:
Грудка куряча – 400 р.
Ковбаса варена та копчена – 200 р.
Огірки мариновані – 2 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Лавровий лист – 2 шт.
Перець горошком – 3 -4 шт.
Томатна паста – 2 ст. л.
Сіль, кінза, петрушка за смаком.
Процес приготування:
Відварити у воді курячу грудку. Для повної готовності м’яса і бульйону достатньо 40-50 хвилин.
Куряче м’ясо вийняти з рідини і нарізати кубиками.
В олії обсмажити шматочки копченої і вареної ковбаси. Можна взяти сосиски або шинку – все, що знайдете в холодильнику. При обсмажуванні копченості дають сильний запах і виділяють сік, який додасть пікантності солянці.
Цибулину, попередньо порізавши на півкільця, обсмажити в сковороді до прозорості.
Мариновані огірки перетворити на кубики і змішати з цибулею на сковороді. Не зайвим буде додати піджарку кілька ложок розсолу з огірків.
Змішавши вміст сковороди з томатною пастою, згасити 5 хвилин під кришкою на середньому вогні.
У розігрітий курячий бульйон викласти шматочки грудки, обсмаженої ковбаси, а також суміш зі сковороди.
Покласти в каструлю лавровий лист, горошини перцю, можна присмачити спеціями за смаком. Посолити блюдо і варити 10-15 хвилин під кришкою на маленькій потужності.
Добре посипати готову солянку зеленню кінзи, можна замінити петрушкою або кропом, а також зеленою цибулею.