Юшка з щуки

Юшка з щуки – одне з традиційних страв російської кухні. Її прийнято варити на природі, відразу ж після щедрого улову. Тим не менш, нічого не заважає спробувати кілька рецептів і в домашній обстановці. Такий експеримент дозволить не тільки нагодувати сім’ю, але і ненадовго перенесе всіх присутніх за столом в романтику російського лісу.
Існує кілька ознак хорошої юшки з щуки. По-перше, бульйон повинен бути якомога прозоріше. По-друге, повинно бути використано багато приправ і прянощів. По-третє, суп повинен вийти трохи терпким. Якщо всі ці умови виконуються, то страва виходить чудово смачним і ароматним.
В якості приправи використовують будь-які набори для риби, суміші перців, сіль, лавровий лист, сушену і свіжу зелень. Особливим компонентом також вважається чарка горілки, без якої не обходиться ні один фірмовий рибний суп.
Юшку з щук можна розбавити та іншими видами риби. Відмінно підійде судак або окунь. Пропорції залежать тільки від ваших особистих переваг і наявності того або іншого інгредієнта.
Деякі воліють нічого не додавати в рибний бульйон, окремо насолоджуючись його смаком. Тим не менше, більшість наповнюють суп різними овочами (картопля, помідори, морква, цибуля), крупами (гречана, пшенична, перлова, пшоно), корінням, зеленню (кріп, петрушка, зелена цибуля) та ін.