Збірна м'ясна солянка класична – 10 покрокових рецептів з фото

Простий рецепт солянки з капусти з сосисками

Цей рецепт оцінять любителі тушкованої капусти – корисного, ситної, але не обтяжливого страви. Сосиски (обов’язково вищого сорту) додадуть солянці насичений смак, а додавання пряних трав подарує збуджує апетит аромат.

Інгредієнти:

  • Білокачанна капуста – 0,5 кг
  • Сосиски – 3 шт.
  • Моркву і цибулю – по 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Запашний і чорний перець горошком – 2 шт. по
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Італійські трави – 2-3 р.
  • Сіль за смаком.
  • Зелень петрушки і кропу.

Процес приготування:

  • Молоду капусту нашаткувати тонкими скибочками. Якщо капуста зріла, полежавшая, її можна після шинкування замочити в окропі на 30-60 хвилин. Відправити капусту в сковороду або казан з розігрітим рослинним маслом. Спочатку обсмажити її, помішуючи, без кришки, а потім влити півсклянки води і на повільному вогні гасити під кришкою 30-40 хвилин.
  • Цибулю і моркву подрібнити і обсмажити в сковороді 2-3 хвилини, після цього покласти до них томатну пасту. Перемішати і зробити вогонь мінімальним.
  • Сосиски, порізані на тонкі кружечки, викласти в сковороду до цибулі і моркви, перешкодити, потримати все на вогні пару хвилин.
  • У майже готову капусту викласти моркву з цибулею і сосисками, добре розмішати масу. Додати всі спеції і сіль. Простежити за кількістю рідини в сковороді. Якщо її немає, долити трохи, щоб маса не була сухою. Закрити кришкою і тушкувати солянку ще хвилин 10-15.
  • За бажанням можна додати в блюдо подрібнені оливки або каперси. Посипати готову солянку порізаною зеленню і подавати на стіл. Вона хороша і сама по собі, але можна доповнити її смак майонезом або сметанним соусом.
  • Приємного апетиту!