Квасолевий суп

Квасолевий суп – це чудове перше блюдо для ситного обіду, яким важко придумати рівноцінну заміну. Завдяки містяться в бобових поживним речовинам, навіть вегетаріанським супом з квасолею можна легко насититися і зарядитися енергією на цілий день.
У квасолі міститься безліч вітамінів, заліза, клітковину, фосфор, кальцій і фолієва кислота. Її рекомендують додати в раціон при підвищеному рівні цукру в крові, проблеми з травленням, тиском, а також під час вагітності. При цьому кращий спосіб приготування квасолі – це саме варіння, оскільки вона допомагає знизити концентрацію шкідливого білка.
Суп з квасолею готується досить просто. Потрібно лише попередньо боби замочити в холодній воді і потім зварити їх в каструлі до м’якості. Зменшити час приготування можна, використовуючи вже готову квасолю в консервних банках. При цьому підійде і червона і біла.
З квасолею поєднуються будь-які види м’яса, в тому числі копченості, фарш та ковбасні вироби. Також дуже смачним виходить вегетаріанський суп з квасолею, в який додають будь-які овочі, зелень і гриби. У суп часто кладуть різні крупи, макарони, галушки та ін
Готовий суп з квасолею можна прикрасити зеленню, додати лавровий лист для аромату або часник. Також смачно подавати це блюдо зі сметаною.