Збірна м'ясна солянка класична – 10 покрокових рецептів з фото
Покроковий рецепт приготування солянки з копченостями
У цьому рецепті можна використовувати будь-які м’ясні копченості. Вони роблять солянку не тільки ситної, але і надають особливий «димний» аромат. За основу супу беруть бульйон, зварений на м’ясі або бульйонних кубиках.
Інгредієнти:
Бульйон м’ясний або на кубиках – 2 л.
Копчене м’ясо, яке є в холодильнику – 300 р.
Огірок солоний – 4 шт.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Томатна паста – 2 ст. л.
Крупа перлова – 100 р.
Маслини й лимон за бажанням.
Сіль, приправи за смаком.
Процес приготування:
Перлову крупу замочити заздалегідь у воді, краще залишити на ніч. Після зварити її в бульйоні до повної готовності. Не можна використовувати подрібнену перловку, крупа повинна залишатися цілісною, не розварюватися в кашу.
У сковороді з рослинним маслом обсмажити кільця або кубики цибулі, покласти до нього томатну пасту і згасити пару хвилин під кришкою.
Огірки нарізати кубиками або натерти на крупній тертці – від цього буде залежати підсумкова консистенція солянки. Додати їх до цибулі і всі разом потримати на вогні хвилин 5.
Копчені продукти нарізати кружальцями, кубиками – як зручно. Не бійтеся змішувати різні види копченостей – в солянці багатий мікс тільки вітається. Щоб м’ясо та ковбаски розкрили свій смак і аромат, їх потрібно обсмажити в сковороді на сильному вогні буквально 2 хвилини.
У каструлю з бульйоном і перловкою викласти інші компоненти: копченості, цибулю з огірками, а також маслини, прянощі і сіль. Всі поварити близько 15 хвилин під кришкою. Після зняти пробу і, якщо смак влаштовує, подавати до столу. Прикрасою для солянки можуть служити шматочки лимона або листочки зелені.