Збірна м'ясна солянка класична – 10 покрокових рецептів з фото

Проста і смачна рибна солянка

Рибна солянка – це симбіоз легкої ароматною наваристої юшки та слов’янської солянки. Таким супом можна насититися, але відчуття тяжкості після себе він точно не залишить.

Інгредієнти:

  • Сьомга або інша червона риба – 800 р.
  • Солоні огірки – 3 шт.
  • Томатна паста – 2-3 ст. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Маслини або оливки – 1 банку.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець горошком – 3-4 шт.
  • Зелень, лимон, сіль за смаком.

Процес приготування:

  • Сьомгу або іншу рибу очистити від луски, вийняти тельбухи, ретельно вимити і опустити в каструлю з холодною водою для варіння бульйону. Не варто брати тільки голови, хвости, інакше у вас вийде не солянка, а вуха. Після закипання зняти піну з поверхні води і варити рибний бульйон 20-30 хвилин.
  • Цибулини і моркву подрібнити зручним способом і відправити на сковороду пассироваться.
  • Огірки порізати на кубики і відправити до овочів в сковороду. Перемішати і розбавити вміст 2-3-я ложками томатної пасти. Повноцінною заміною пасті можуть служити свіжі помідори або томатний соус. Тушкувати овочі під кришкою 3-4 хвилини.
  • З готового бульйону дістати рибу, рідку основу процідити і знову поставити на вогонь. У бульйон закинути вміст сковороди, розмішати.
  • Рибу позбавити від кісток, розібрати на шматочки і покласти її в каструлю з бульйоном.
  • Маслини або оливки без кісточок також відправити у вариво, можна цілими або нарізавши на кружечки. Допускається і суміш маслин і оливок.
  • Бульйон посолити, додати перець і лавровий лист, можна і спеціальні приправи для риби, або рибного супу. Закрити кришкою і варити хвилин 10-15. Подавати солянку з риби прийнято з лимоном та зеленню.
  • Приємного апетиту!