Щі зі свіжої капусти – 10 покрокових рецептів з фото

Щі зі свіжої капусти – це апетитне блюдо споконвічно російської кухні. Такий суп відмінно освіжить влітку, а його насичений аромат запам’ятається надовго. Подайте щі на обідній стіл, вони відмінно наситять організм, а заодно наповнять його вітамінами! Рідні точно по достоїнству оцінять ваші кулінарні шедеври!

Класичні щі зі свіжою капустою і м’ясом свинини

Класичні щі зі свіжою капустою і м’ясом свинини – традиційний літній суп, приготований за старовинними рецептами. Головний секрет його дивовижного смаку – свіжа капуста, яка надає ніжний солодкуватий аромат. А ось бульйон з свинини виходить особливо насиченим і смачним. Результат вас приємно здивує!

Порції: 8

Час готування: 2,5 години

Інгредієнти

  • Капуста білоголова 1 качан
  • Свинина 700 гр.
  • Картопля 3 шт.
  • Томати в соку 150 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Петрушка 1 пучок
  • Кріп 1 пучок
  • Часник 3 шт.
  • Сметана за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Перед тим, як відварити м’ясо свинини, добре промиваємо. У каструлю наливаємо 2,5 л. води, кладемо в неї свинину і ставимо на вогонь. Доводимо її до кипіння, знімаючи утворилася пінку, і продовжуємо варити 2 години на помірному вогні.
  • Очищаємо овочі. Цибулю, а також моркву наріжемо тонкими смужками. Часточки часнику ріжемо на невеликі пластинки. Картоплини будемо нарізати на невеликі квадратики, кладемо їх в тарілку з водою. Капусту промити і покришити качан до кочережки.
  • На сковороді розігріваємо олію, викладаємо цибулю, моркву і смажимо приблизно 5 хвилин, після цього додаємо до маси томати у власному соку, перемішуємо і тушкуємо 5 хв.
  • Виймаємо готову свинину і даємо їй злегка охолонути, нарізаємо її на шматочки. А бульйон ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
  • Викладаємо картоплю на друшляк і даємо стекти. Потім додаємо його разом з капустою в киплячий бульйон. Варимо 10 хв.
  • Тепер в суп додаємо зажарку з овочів, солимо і приправляємо перцем. Варимо ще 10 хв. Зелень промиваємо, даємо трохи просохнути і подрібнюємо. Відправляємо її в щі, а також кладемо свинину, часник, лавровий лист. Знімаємо каструлю з плити і під закритою кришкою наполягаємо 25 хв. Заправляємо сметаною і подаємо до столу.

Порада: для супу краще вибирати свинину з кісточками і жировим прошарком.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування щів з капусти з куркою

Щи зі свіжої капусти з куркою – це смачний, наваристий овочевий суп з ласими м’ясними шматочками. Бульйон на курячій ніжці виходить ніжним і ситним, а овочі в ньому розквітають особливим ароматом. Справжня смакота!

Порції: 6

Час приготування: 1 година 30 хв.

Інгредієнти:

  • Курячі ніжки – 600 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Капуста – 1 шт.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль, чорний перець – за смаком
  • Олія – для смаження

Процес приготування:

  • Курячі ніжки обмиваємо. Перекладаємо їх у каструлю і заливаємо водою. Ставимо каструлю на плиту, чекаємо кипіння. Потім прибираємо утворилася пінку і продовжуємо варити до повної готовності курки (знадобитися зразкове 40 хв.)
  • Очищаємо картоплини і нарізаємо невеликими кубиками.
  • Готуємо інші овочі. Цибулю, моркву очищаємо. Цибулю нарізаємо на шматочки, а моркву краще натерти з допомогою великої терки.
  • Великим подрібнюємо ножем капусту соломкою.
  • Курку виймаємо з бульйону, відокремлюємо м’ясо від кісточок. Нарізаємо його на частини. І відправляємо м’ясо назад в каструлю. Сюди ж викладаємо картоплю і ½ суміші цибулі і моркви. Варимо все на протязі 20 хв.
  • Решту овочеву суміш з лука і моркви засмажуємо на олії. Коли маса буде готова, кладемо 2 ложки томатної пасти. І помішуючи смажимо ще 1-2 хв.
  • Викладаємо отриману суміш в щі. Солимо і приправляємо перцем, а також подрібненою зеленню. Кладемо лавровий лист і роздавлений пресом часник. Варимо ще 10 хв. Прибираємо з вогню. Даємо щам настоятися 15 хв.
  • Приємного апетиту!

    Смачні щі з свіжої капусти з яловичиною

    Щи зі свіжої капусти з яловичиною – дуже простий і неймовірно смачний домашній суп. Він одночасно наваристий і дуже легкий. Це ідеальний обід в літній день. Спробуйте самі!

    Порції: 6

    Час приготування: 2 години

    Інгредієнти:

    • Яловичина – 400 гр.
    • Картопля (середній) – 4 шт.
    • Вода – 2 л
    • Цибуля – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Сіль, приправа – за смаком
    • Томатна паста – 2 ст. л.
    • Капуста (середня) – 1 шт.
    • Часник -1 зубчик
    • Лавровий лист – 1 шт.


    Процес приготування:

  • Яловичину промиваємо і м’ясо розрізаємо на шматочки так, щоб на кожну порцію виходило по одному.
  • Воду наливаємо в каструлю, закидаємо в неї шматочки яловичини і ставимо на плиту. Під час кипіння зверху утворюється пінка, її прибираємо, а м’ясо продовжуємо варити, поки воно не буде готове. Приблизно 1-1,5 години в залежності від сорту м’яса.
  • Картоплю чистимо і нарізаємо на кубики або ж як вам більше подобається. Додаємо картоплю в каструлю, перчимо і солимо бульйон, і тримаємо на середньому вогні, поки картопля не зваритися.
  • Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці. Перемішуємо і смажимо їх на рослинному маслі до приємного золотистого кольору, потім додаємо пасту і перемішуємо.
  • Качан промиваємо і дрібно кришимо капусту. Додаємо її в каструлю. Варимо 5 хв. і закидаємо овочеву засмажку.
  • Часник очищаємо і добре подрібнюємо, додаємо в суп.
  • Кидаємо лавровий лист і варимо 5 хв.
  • Вимикаємо Плиту, а щі залишаємо настоятися 15-20 хв.
  • Додаємо сметану, розмішуємо.
  • Готово! Приємного апетиту!

    http://faynipani.com/sirnij-sup-z-plavlenim-sirom-10-receptiv-z-foto-pokrokovo/ Fri, 22 Nov 2019 14:36:13 +0000 < ![CDATA[admin]]>
    http://faynipani.com/sirnij-sup-z-plavlenim-sirom-10-receptiv-z-foto-pokrokovo/

    < ![CDATA[

    Якщо ви любите готувати прості, але в той же час вишукані страви, то цей рецепт напевно доведеться вам за смаком. Спробуйте урізноманітнити свій раціон сирним супом з плавленим сирком. Він не даремно займає почесне місце в категорії перших страв. Сирний суп завжди виходить ніжним і легким по консистенції, але ситною за змістом.

    Класичний сирний суп з плавленим сиром «Дружба»

    Плавлений сирок «Дружба» коли був винайдений спеціально для космонавтів. Він зроблений з натуральних і якісних інгредієнтів і тому став дуже популярний в кулінарії. Суп з його додаванням виходить дуже смачним, подобається дітям і готується дуже швидко. У даному рецепті вам пропонується приготувати такий суп з використанням вершків і овочів. За бажанням в цей суп можна додати відварене куряче м’ясо.

    Час приготування – 40 хв.

    Порції – 6.

    Інгредієнти

    • Сир плавлений 2 шт.
    • Картопля 4 шт.
    • Цибуля ріпчаста 1 шт.
    • Морква 2 склянки
    • Картопля 1.5 л.
    • Масло вершкове 2 ст. л.
    • Сіль за смаком
    • Перець чорний мелений за смаком

    Процес приготування:

    • Картоплини почистіть від шкірки, промийте і наріжте на маленькі кубики. Зваріть картоплю до готовності в 1,5 л підсоленої води, не забуваючи знімати пінку з поверхні.
    • Поки картопля готується, почистіть цибулину і морквину, промийте їх, цибулю наріжте на маленькі кубики, а моркву натріть на дрібній тертці.
    • На невеликому вогні розтопіть в сковороді дві ложки вершкового масла.
    • Обсмажте на олії спочатку подрібнену цибулю, а потім і натерту моркву. Сильно не пережаривайте, тільки до м’якості.
    • З відварного картоплі злити в окрему ємність відвар. До картоплі налийте півсклянки теплих вершків або молока.
    • Картоплю подрібнити толкушкой до стану пюре. Сирки «Дружба» поріжте на маленькі кубики або натріть на крупній тертці, перекладіть їх в пюре і розмішайте. Потім додайте до цієї маси обсмажені цибулю і моркву і ще раз перемішайте. Налийте до пюре інші теплі вершки, картопляний відвар і з допомогою заглибного блендера все розмішайте.
    • Приготовлений суп по своєму смаку посоліть, посипте перцем і можете подавати до обіду.

    Приємного апетиту!

    Дуже смачний суп з плавленим сиром і куркою

    За пропонованим рецептом ви можете приготувати смачний суп як альтернативу популярному супу з курки і локшини. Його відрізняє від інших супів насичений ніжний вершковий смак і ситність. Плавлений сир можете вибрати будь-який.

    Інгредієнти:

    • Філе курки – 0.5 кг.
    • Картопля – 5 шт.
    • Сир плавлений – 300 р.
    • Моркву і цибулю – по 1 шт.
    • Вода – 1.5 л.
    • Лист лавра – 2 шт.
    • Сіль і перець за смаком.
    • Масло вершкове або рослинне для обсмажування овочів.

    Процес приготування:

  • У каструлю для варіння супу налийте потрібну кількість води і покладіть в неї промите філе курки.
  • Воду посоліть за смаком, додайте листочки лавра і варіть філе протягом 20 хвилин від початку кипіння, знімаючи з поверхні пінку.
  • За цей час почистіть всі овочі для супу і помийте їх.
  • Картоплю і цибулю наріжте невеликими кубиками, а моркву натріть на крупну тертку.
  • Обсмажте на розігрітій олії до прозорого стану спочатку цибулю, потім додайте моркву і посмажте все протягом 10 хвилин.
  • Варену курку вийміть з бульйону і покладіть на тарілку, щоб трохи охолола.
  • У каструлю з бульйоном насипте нарізану картоплю і поваріть його протягом 7-8 хвилин.
  • Плавлені сирки наріжте на невеликі шматочки або натріть на крупну тертку.
  • Куряче філе порізати на невеликі шматочки.
  • У каструлю з відвареною в бульйоні картоплею перекладіть обсмажені цибулю і моркву, шматочки відвареної курки і подрібнений плавлений сир.
  • Варіть сирний суп з куркою ще 15 хвилин від початку кипіння, перемішуючи його ложкою, щоб сир добре розчинився.
  • За бажанням можете за допомогою заглибного блендера суп пюрировать до консистенції крем-супу.
  • Приготовлений суп посипте перцем, свіжою зеленню і подайте з грінками або сухариками.
  • Приємного апетиту!

    Покроковий рецепт приготування рибного супу з плавленим сиром

    Існує багато різних рецептів популярного супу з риби. Вам пропонується приготувати його з додаванням плавленого сиру, що додасть супу ніжну кремову текстуру та чудовий вершковий смак. У цьому рецепті важливим є вибір якісного плавленого сирка.

    Інгредієнти:

    • Філе будь-якої риби – 250 р.
    • Плавлений сир – 100 р.
    • Картопля – 2 шт.
    • Цибулю і моркву – по 1 шт.
    • Вода – 1 л.

    Процес приготування:

  • Овочі для супу чистимо і промиваємо, а потім нарізаємо довільними шматочками.
  • У каструлю для варіння супу наливаємо літр чистої води, насипаємо за смаком сіль і варимо в ній 10 хвилин порізану картоплю.
  • Філе риби промиваємо та нарізаємо на середні шматочки.
  • Кладемо шматочки риби до картоплі і варимо ще 10 хвилин від початку кипіння.
  • Поки картопля і риба варяться, обсмажуємо до золотистого кольору, на розігрітому рослинному маслі, подрібнені цибулю і моркву.
  • Плавлений сирок ріжемо на маленькі шматочки або натираємо на крупній тертці (сирок можна попередньо заморозити, тоді краще натирається) і кладемо його в каструлю з супом.
  • Додаємо в суп обсмажені цибулю і моркву.
  • Суп перемішуємо ложкою, щоб сир добре розчинився, і варимо ще протягом 2-х хвилин.
  • Приготовлений суп посипаємо подрібненою свіжою зеленню і подаємо на стіл.
  • Приємного апетиту!

    Сирно-грибний суп з плавленим сиром і печерицями

    Суп з додаванням плавленого сиру завжди виходить ніжним і смачним, з бархатистою текстурою і приємним вершковим смаком. Особливо унікальним роблять такий суп гриби. Попередньо обсмажені з цибулею, вони розкривають повністю смак сирного супу. Гриби можна брати будь-які. В цей суп для ситності додаються макарони.

    Інгредієнти:

    • Сирок плавлений – 2 шт.
    • Гриби (печериці) – 300 р.
    • Картопля – 2 шт.
    • Цибулю і моркву – по 1 шт.
    • Вода – 2 л
    • Макарони (спагеті) – 100 р.
    • Сіль, перець, свіжа зелень за смаком.

    Процес приготування:

  • Спочатку потрібно підготувати всі потрібні інгредієнти для супу. Почисть картоплю, цибулю, моркву, гриби промити їх.
  • Картоплю і цибулю нашаткувати на невеликі кубики. Моркву натерти на дрібну тертку.
  • У каструлю для варіння супу налити воду, посолити за смаком, перекласти в неї нарізану картоплю і варити на невеликому вогні до готовності.
  • Додати в суп, через 10 хвилин варіння картоплі, натерту моркву.
  • Промиті печериці обсушити рушником і порізати великими пластинками, щоб не загубився їхній смак в готовому супі.
  • Гриби покласти на сковорідку з розігрітим маслом і смажити, не закриваючи кришку, протягом 7 хвилин, поки не випарується рідина.
  • Цибулю нашаткувати четвертинками кілець, додати в сковороду до грибів і смажити ще 5 хвилин, поки він не стане прозорим.
  • За цей час сирки нарізати на маленькі шматочки або натерти на крупній тертці.
  • У каструлю з супом перекласти обсмажені гриби, подрібнений плавлений сир.
  • Варити суп ще 5 хвилин, постійно перемішуючи його ложкою, щоб весь сир розчинився.
  • Потім покласти в суп спагетті, попередньо зламавши їх на невеликі шматочки, або інші макарони.
  • Поварити суп ще 2 хвилини, не більше. Додати в суп подрібнену свіжу зелень, посипати перцем, обов’язково спробувати на смак і вимкнути вогонь. Дати супу 10-15 хвилин настоятися, а потім подавати на стіл.
  • Приємного апетиту!

    Як приготувати смачний сирний суп-пюре?

    Цей суп, приготований з декількох видів сиру, буде дуже першим ситним блюдом, викличе подив і захоплення у ваших гостей і близьких своїм незвичайним смаком і текстурою пюре. Важливим у цьому рецепті є вибір якісного сиру. Готувати його вам пропонується з плавленого сирка без смакових добавок, пармезану і овочів. За бажанням можна додати в суп-пюре м’ясо, гриби і навіть ковбасу.

    Інгредієнти:

    • Сир плавлений – 30 р.
    • Сир «Пармезан» – 100 р.
    • Картопля, цибуля та морква – 1 шт.
    • Сіль і свіжа зелень за смаком.
    • Вода – 0.5 л.

    Процес приготування:

  • Почистіть від шкірки картоплю, цибулю, моркву і промийте їх.
  • Потім поріжте овочі довільними шматочками. Форма і розміри нарізки не мають значення, так як овочі будуть подрібнені блендером.
  • Розігрійте на великому вогні глибоку сковорідку (можна каструлю з товстим дном або сотейник) з оливковою олією і помістіть в неї нарізані овочі.
  • Обсмажте овочі до утворення рум’яної скоринки з усіх сторін на середньому вогні.
  • Потім овочі залийте водою, щоб були покриті тільки на 2/3 об’єму, і тушкуйте їх на невеликому вогні під закритою кришкою протягом 25 хвилин.
  • Плавлений сирок подрібніть на тертці, а «Пармезан» наріжте на тонкі пластинки.
  • До тушкованим овочам покладіть подрібнений сир, перемішайте і тушкуйте ще кілька хвилин, щоб сир повністю розплавився. Додайте в суп ще трохи води або вершків, щоб не вийшов дуже густим. Суп посоліть за смаком.
  • Потім сирний суп пюрируйте з допомогою заглибного або стаціонарного блендера.
  • Готовий суп посипте подрібненою свіжою зеленню і подайте до столу з сухариками.
  • Приємного апетиту!

    Простий і смачний рецепт супу з плавленого сиру з вермішеллю

    За цим рецептом ви можете приготувати смачний і ситний суп з плавленим сирком і вермішеллю. Ця страва ідеально підходить для дитячого і дієтичного харчування. Готується він без додавання м’яса. Важливим у цьому рецепті є вибір якісного сиру, адже від цього буде залежати консистенція і вершковий смак супу.

    Інгредієнти:

    • Картопля – 3 шт.
    • Плавлений сирок і цибулю – по 1 шт.
    • Морква – ½ шт.
    • Вермішель – 3 ст. л.
    • Лист лавра – 2 шт.
    • Вода – 1 л.
    • Сіль і зелений кріп за смаком.

    Процес приготування:

  • Спочатку підготуйте всі продукти для супу згідно з рецептом.
  • Почистіть картоплю, цибулю і половинку моркви, промийте їх і нашаткуйте.
  • Картоплю наріжте брусочками.
  • Цибулю поріжте дрібними кубиками, а моркву подрібніть на середній тертці.
  • Для варіння супу візьміть каструлю з антипригарним покриттям або має товсте дно.
  • Налийте в неї трохи соняшникової олії, розігрійте його і обсмажте цибулю і моркву до рум’яного кольору.
  • Потім покладіть в каструлю картоплю і нашатковану налийте один літр чистої води. Можна (і навіть краще) залити кип’ятком овочі.
  • Варіть суп протягом 20 хвилин від початку кипіння і на невеликому вогні.
  • Плавлений сирок поріжте на маленькі шматочки або натріть на тертці.
  • Кріп промийте і дрібно наріжте.
  • До кінця варіння суп посоліть за смаком, насипте вермішель і додайте подрібнений сирок.
  • Суп добре перемішайте, щоб сир повністю розчинився.
  • Додайте до супу листочки лавра і поваріть його ще 5 хвилин, потім вимкніть вогонь.
  • Приготовлений суп посипте подрібненим кропом і можете подавати до обіду.
  • Приємного апетиту!

    Сирний м’ясний суп з фрикадельками

    Цей суп відноситься до страв французької кухні. Суп ідеально впишеться у ваше повсякденне меню, адже він виходить ніжним, легким і з приємним вершковим смаком. Фрикадельки можна зробити з будь-якого фаршу: індички, курки, сиру, морепродуктів або риби. Можете експериментувати.

    Інгредієнти:

    • Фарш – 500 р.
    • Плавлений сирок – 4 шт.
    • Картопля – 7 шт.
    • Моркву і яйце – 1 шт.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Вода – 2.5 л.
    • Свіжа зелень – 1 пучок.
    • Сіль і перець за смаком.

    Процес приготування:

  • Спочатку підготуємо всі необхідні продукти для супу. Почистимо овочі і промиємо їх.
  • Картопля наріжемо соломкою, моркву подрібнити на крупній тертці і дрібно нашинкуем цибулини.
  • Фарш помістимо в окрему мисочку, розбиваємо в нього яйце, солимо, посипаємо перцем по своєму смаку і додаємо половину шинкованої лука.
  • Потім фарш ретельно вимішуємо і трохи відбиваємо.
  • У каструлю для варіння супу наливаємо воду, кип’ятимо її і кладемо нарізану картоплю. Варимо суп на невеликому вогні.
  • Поки вариться картопля, обсмажуємо до золотистого кольору цибулю з морквою і перекладаємо зажарку в каструлю до супу.
  • Мокрими руками формуємо маленькі фрикадельки і відразу кладемо їх у каструлю.
  • Плавлені сирки ріжемо на шматочки або подрібнюємо на крупній тертці і додаємо в суп.
  • Суп добре перемішуємо, щоб сир повністю розчинився.
  • Варимо суп протягом 15-20 хвилин. Обов’язково знімаємо пробу і коректуємо по своєму смаку.
  • Потім посипаємо суп нарізаною свіжою зеленню, даємо настоятися протягом 10 хвилин, і подаємо до обіду.
  • Їжте на здоров’я!

    Як приготувати класичний сирний суп в мультиварці?

    У даному рецепті вам пропонується приготувати суп з допомогою мультиварки. Суп вийде більш насиченим і апетитним, ніж при готуванні на плиті. Це прискорений варіант приготування ароматної і корисного першого страви. У цьому рецепті сирний суп готується з овочів і сиру, але його можна урізноманітнити смак вишуканої приправою і дорогим сиром.

    Інгредієнти:

    • Картопля – 3 шт.
    • Моркву і цибулю – по 1 шт.
    • Плавлений сирок – 2 шт.
    • Вода – 1 л.
    • Вершкове масло – 1 ст. л.
    • Сіль і спеції за смаком.

    Процес приготування:

  • Спочатку почистіть всі зазначені в рецепті овочі і добре їх промийте.
  • Картоплю наріжте брусочками, цибулю – дрібними кубиками, а моркву подрібніть на крупну тертку.
  • У чашу приладу покладіть ложку вершкового масла і подрібнені цибуля та морква.
  • Встановіть програму «Випічка» на 10 хвилин і обсмажте овочі, не закриваючи кришку.
  • Потім покладіть в чашу нарізану картоплю і налийте потрібну кількість води або бульйону.
  • Вміст чаші посипте сіллю за смаком і додайте вибрані вами спеції.
  • Готуйте суп по тій же програмі, встановивши час 40 хвилин.
  • За цей час подрібніть на крупній тертці плавлені сирки (їх можна попередньо заморозити).
  • Після сигналу про закінчення програми відкрийте кришку приладу і перекладіть в суп подрібнений сир. Ложкою суп добре перемішайте, щоб сир повністю розчинився.
  • Закрийте кришку і залиште суп в мультиварці ще на 10 хвилин.
  • Потім суп розлийте в порційні тарілки і подайте до обіду.
  • Приємного апетиту!

    Покроковий рецепт супу з плавленого сиру з ковбасою

    За пропонованим рецептом ви можете приготувати ситний і смачний сирний суп, додавши в нього варену ковбасу. У вас вийде чудове перше блюдо для обіднього столу. Ковбасу треба взяти без сала, тому що сирний суп жирний сам по собі.

    Інгредієнти:

    • Плавлений сирок – 1 шт.
    • Варена ковбаса – 150 р.
    • Картопля – 2-3 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Вода – 1 л.
    • Сіль, перець і зелень за смаком.

    Процес приготування:

  • Спочатку чистимо овочі для супу і промиваємо їх.
  • Шматок ковбаси чистимо від оболонки і нарізаємо на невеликі кубики.
  • Цибулю шаткуємо на дрібні кубики, а картоплю нарізаємо брусочками.
  • Кип’ятимо в чайнику чисту воду, нам буде потрібен 1 літр води.
  • Для варіння супу беремо сотейник або каструлю з товстим дном.
  • Наливаємо в обрану ємність трохи рослинного масла, нагріваємо його і обсмажуємо нарізані цибулю і ковбасу протягом 5-7 хвилин, їх періодично помішуючи. Смажимо на маленькому вогні.
  • Потім кладемо в сотейник нарізану картоплю і наливаємо літр окропу.
  • Суп солимо й додаємо спеції за власним смаком.
  • Плавлений сирок ріжемо на невеликі шматочки, кладемо в суп і перемішуємо до повного розчинення сиру.
  • Варимо суп протягом 20 хвилин на маленькому вогні.
  • Приготовлений суп посипаємо свіжим кропом, розливаємо в порційні піали і подаємо на стіл з грінками або сухариками.
  • Їжте на здоров’я!

    Простий і дуже смачний сирний суп з рисом

    Рецепт цього супу подобається багатьом господиням за свій ніжний вершковий смак, швидкість і легкість приготування. Таким супчиком можна годувати і дрібненькі дітей. Обов’язково спробуйте його приготувати.

    Інгредієнти:

    • Картопля – 3 шт.
    • Рис – 6 ст. л.
    • Моркву і цибулю – по 1 шт.
    • Плавлений сирок – 2 шт.
    • Вода – 1.5 л.
    • Сіль, спеції, зелень і листя лавра за смаком.

    Процес приготування:

  • Овочі для супу (картопля, цибуля та морква) почистіть від шкірки і промийте під проточною водою.
  • Наріжте їх на маленькі кубики.
  • Рис (для супу підходить будь-який сорт рису) добре промийте, щоб видалити весь крохмаль, інакше суп буде каламутним.
  • Нарізані овочі і промитий рис покладіть в каструлю для варіння супу і залийте водою, бажано окропом.
  • Каструлю поставте на середній вогонь і додайте до супу два листки лавра.
  • Варіть суп протягом 20 хвилин, періодично перемішуючи ложкою, щоб рис не пристав до дна.
  • Плавлений сир наріжте на маленькі шматочки або подрібніть на крупну тертку.
  • Порційно додавайте сир до супу, розмішуючи ложкою для повного його розчинення. Ваш суп відразу стане красивого молочного кольору і придбає виражений вершковий аромат.
  • Додайте в суп трохи спецій або сушених пряних трав, наприклад, чебрець або орегано, і спробувати його на смак.
  • Приготовлений суп посипте свіжою зеленню і подайте на стіл з грінками або сухариками.
  • Приємного апетиту!