Суп харчо з яловичиною класичний – 9 рецептів харчо з рисом, картоплею з фото покроково

Справжня перлина національної кухні Грузії — суп харчо з яловичиною. У нього можна закохатися «з першої ложки», він ароматний і в міру пряний. Для приготування можна взяти м’ясо на кістці або без, але для наваристості краще підійде грудинка. У нашій підбірці рецептів ви знайдете як класичні варіанти: з яловичиною, соусом ткемалі і волоськими горіхами, спеціями і зеленню, так і в різних інших інтерпретаціях.

Класичний рецепт супу харчо з яловичини з рисом

Приготуйте суп харчо, тому класичним рецептом і порадуйте своїх домочадців ситним і ароматним обідом з грузинської кухні. У покрокових рецептах ми розповімо, як приготувати пікантну заправку і зварити приголомшливий смачний суп, який внесе різноманітність в повсякденне меню.

Час готування: 2,5 години

Порцій: 4

Інгредієнти

  • Яловичина 500 гр. (на кісточці)
  • Ткемалі 3 ст. л.
  • Волоський горіх 100 гр.
  • Рис білий 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ст. л.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Часник 4 зубчики
  • Перець червоний мелений ½ ч. л.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Кінза 1 пучок
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Півкіло яловичини вимийте і помістіть в каструлю. Долийте води на 2/3, закиньте лаврушки і закип’ятіть. Вогонь зменшіть і варіть 2 години, періодами прибираючи пінку.
  • Рис і перець промийте окремо, у перцю видаліть насіння і наріжте кубиками дрібно.
  • Волоський горіх помелите в кавомолці або в блендері. Часник очистіть від лушпиння і стримуйте в ступці. Змішайте з горіхами.
  • Бульйон процідіть крізь сито. М’ясо остудіть і наріжте шматочками, кость приберіть. М’ясо знову покладіть у бульйон і поставте на вогонь до закипання.
  • Додайте в каструлю підготовлений раніше рис і солодкий перець.
  • Цибулину очистіть, промийте і наріжте дрібними кубиками. Обсмажте на гарячій сковороді з гарячим маслом. Обсмажуйте до золотистого кольору, періодично помішуючи.
  • Покладіть в сковороду томатну і часниково-горіхову пасту і добре розмішайте. Тримати на малому вогні 3 хвилини і додати зажарку в суп.
  • Помістіть в каструлю 3 ложки ткемалі і приправи. Невеликий пучок кінзи промийте в проточній прохолодній воді, нашаткуйте і додайте в каструлю. Посоліть ½ -1 ч. л. солі, розмішайте і поваріть. Не забувайте, що коли суп охолоне, сіль буде відчуватися більш явно, не переборщіть. Поваріть під кришкою 5 хвилин.
  • Коли суп звариться, дайте настоятися 15 хвилин. Так він просочиться всіма ароматами і спеціями і вже встигне своїм запахом зібрати всіх до столу. Подавати харчо рекомендуємо зі сметаною, житнім хлібом і часником.

Приємного апетиту!