Солянка з картоплею та ковбасою класична – 8 рецептів з фото покроково

Суп-солянка з ковбасою і картоплею відноситься до збірних м’ясних супів, має солоно-кисло-гострим смаком завдяки тому, що до її складу входять, як правило, солоні або гострі огірки, лимон, маслини і т. д. Рецептами класичних варіантів приготування солянки різних видів і ми поділимося нижче.

Класична солянка з картоплею, ковбасою, огірками

Різноманітність смакових нот солянки включає в себе пряно-солоний смак маринованих огірків, солодкість осінньої гарбуза, гостроту аджики і легкі димні відтінки копченої ковбаси і грудинки.

Час готування: 1 година 35 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти

  • Картопля 2 шт.
  • Яловичина 280 гр.
  • Варено-копчена ковбаса 120 гр.
  • Грудинка подкопченная 80 гр.
  • Аджика 4 ст. л.
  • Сосиски 1 шт.
  • Гарбуз 100 гр.
  • Огірки мариновані 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Томатна паста 3 ст. л.
  • Маслини 90 гр.
  • Томати в соку 1 шт.
  • Соус соєвий 2 ст. л.
  • Каперси 1 ст. л.
  • Олія рослинна 6 ст. л.
  • Вода 2 л

Процес приготування:

  • Очищений і вимитий картоплю нарізати тонкою соломкою й відварити в злегка підсоленій воді до м’якості.
  • Шматки яловичини полити аджикою і залишити маринуватися на 2-3 години, можна на ніч.
  • Перед готуванням яловичину нарізати тонкими смужками.
  • Цибулину очистити і нарізати півкільцями. У важку каструлю налити рослинного масла, нагріти його і пасерувати цибулю. Очищену гарбуз нарізати тонкою соломкою.
  • Гарбуз відправити в каструлю до цибулі, смажити до м’якості цибулі. Покласти до овочів томатну пасту, перемішати і смажити ще 5 хв.
  • Грудинку нарізати брусками і додати до овочів.
  • Огірки порізати навпіл, а потім нарізати тонкими часточками. Додати до основної маси і смажити на інтенсивному вогні близько 3 хвилин, потім знизити вогонь і готувати ще 5 хв.
  • В окремій сковороді обсмажити шматочки маринованої яловичини: у розігрітій олії обсмажити м’ясо на сильному вогні близько 5 хв, потім зняти з вогню.
  • Ковбасу нарізати брусочками.
  • У каструлю до основних продуктів додати маслини без кісточок (можна порізати навпіл), ковбасу і ковбасу, нарізану смужками, картопля і томати, нарізані тонкими кільцями.
  • Додати в масу обсмажене м’ясо і соєвий соус, перемішати і обсмажити близько 2 хв.
  • Влити в каструлю окріп, дати покипіти кілька хвилин, додати сіль і прянощі. В самому кінці покласти каперси.
  • Зняти з вогню і дати солянці настоятися, розлити по тарілках.

Приємного апетиту!