Солянка з картоплею та ковбасою класична – 8 рецептів з фото покроково
Суп-солянка з ковбасою і картоплею відноситься до збірних м’ясних супів, має солоно-кисло-гострим смаком завдяки тому, що до її складу входять, як правило, солоні або гострі огірки, лимон, маслини і т. д. Рецептами класичних варіантів приготування солянки різних видів і ми поділимося нижче.
Класична солянка з картоплею, ковбасою, огірками
Різноманітність смакових нот солянки включає в себе пряно-солоний смак маринованих огірків, солодкість осінньої гарбуза, гостроту аджики і легкі димні відтінки копченої ковбаси і грудинки.
Час готування: 1 година 35 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти
Картопля 2 шт.
Яловичина 280 гр.
Варено-копчена ковбаса 120 гр.
Грудинка подкопченная 80 гр.
Аджика 4 ст. л.
Сосиски 1 шт.
Гарбуз 100 гр.
Огірки мариновані 3 шт.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Томатна паста 3 ст. л.
Маслини 90 гр.
Томати в соку 1 шт.
Соус соєвий 2 ст. л.
Каперси 1 ст. л.
Олія рослинна 6 ст. л.
Вода 2 л
Процес приготування:
Очищений і вимитий картоплю нарізати тонкою соломкою й відварити в злегка підсоленій воді до м’якості.
Шматки яловичини полити аджикою і залишити маринуватися на 2-3 години, можна на ніч.
Перед готуванням яловичину нарізати тонкими смужками.
Цибулину очистити і нарізати півкільцями. У важку каструлю налити рослинного масла, нагріти його і пасерувати цибулю. Очищену гарбуз нарізати тонкою соломкою.
Гарбуз відправити в каструлю до цибулі, смажити до м’якості цибулі. Покласти до овочів томатну пасту, перемішати і смажити ще 5 хв.
Грудинку нарізати брусками і додати до овочів.
Огірки порізати навпіл, а потім нарізати тонкими часточками. Додати до основної маси і смажити на інтенсивному вогні близько 3 хвилин, потім знизити вогонь і готувати ще 5 хв.
В окремій сковороді обсмажити шматочки маринованої яловичини: у розігрітій олії обсмажити м’ясо на сильному вогні близько 5 хв, потім зняти з вогню.
Ковбасу нарізати брусочками.
У каструлю до основних продуктів додати маслини без кісточок (можна порізати навпіл), ковбасу і ковбасу, нарізану смужками, картопля і томати, нарізані тонкими кільцями.
Додати в масу обсмажене м’ясо і соєвий соус, перемішати і обсмажити близько 2 хв.
Влити в каструлю окріп, дати покипіти кілька хвилин, додати сіль і прянощі. В самому кінці покласти каперси.
Зняти з вогню і дати солянці настоятися, розлити по тарілках.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування солянки з маслинами і лимонами
Поєднання в супі маслин, кислого смаку лимона і м’ясних продуктів досить традиційне поєднання для солянки. Принадність цього супу в тому, що м’ясні вироби можна брати будь-які, краще всього комбінувати кілька видів ковбаси, кожен з яких містить різні прянощі і має свій смак.
Час приготування: 55 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
Картопля – 2 шт.;
Ковбаса копчена – 220 г;
Яловичина – 650 г;
Ковбаса варена – 180 г;
Ковбаски мисливські – 190 г;
Бекон – 210 г;
Лимон – 1 шт.;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Огірки солоні – 4 шт.;
Маслини без кісточок – 120 г;
Паста томатна – 3 ст. л.;
Морква – 1 шт.;
Масло рослинне – 6 ст. л.;
Приправи – за смаком;
Кріп – 5 р.
Процес приготування:
Очищений картопля промити, нарізати брусками і відварити до готовності, злити воду.
Розморожену яловичину промити в холодній воді, поставити в каструлі на середній вогонь, заливши водою. Бульйон не зливати. Відварити до готовності, весь час знімаючи піну. Ковбаски, варену і копчену ковбасу, бекон нарізати невеликими шматочками: колечками, соломкою або кубиками. Обсмажити м’ясні продукти в сковороді з рослинною олією до готовності.
Окремо на іншій сковороді посмажити шматочки цибулі, очищену терту моркву, нарізані кубиками солоні огірки. Додати томатну пасту, улюблені прянощі, перемішати.
Додати в сковороду до овочів м’ясні продукти, перемішати і тушкувати все разом ще 15 хв.
Лимон промити з милом та обдати окропом, витерти. Порізати кільцями, видалити кісточки.
У бульйон до яловичині додати картоплю, засмажку з овочів і ковбасних виробів. Покласти в суп шматочки лимона і злити туди ж залишки лимонного соку з дошки. Покласти в каструлю маслини, розсіл з-під яких також додати в солянку. Спробувати на смак, досолити або додати спеції, якщо є необхідність. Свіжий кріп промити, нашаткувати і додати в суп при подачі. Також подачу рекомендується супроводжувати ложкою жирної сметани.
Приємного апетиту!
Дуже смачна солянка з додаванням капусти
Найчастіше солянка готується із залишків продуктів, які не доїли, наприклад, у свята. Суп-солянку з додаванням капусти добре готувати в мультиварці, в якій всі продукти рівномірно прогріваються при приготуванні, а м’ясні компоненти добре розварюються.
Час готування: 1 год.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
Ковбаса варена – 160 г;
Картопля – 3 шт.;
Ковбаса копчена – 160 г;
Цибуля ріпчаста – 120 г;
Вода – 1,3 л;
Морква – 100 г;
Капуста білокачанна – 160 г;
Томати – 160 г;
Огірки мариновані – 170 г;
Олія соняшникова – 30 мл;
Паприка сушена – 5 м;
Розсіл огірковий – 70 мл;
Перець червоний – по своєму смаку;
Оцет 9 % ‑ 1-2 ч. л.;
Маслини, зелень, сметана для подачі.
Процес приготування:
Очищену картоплю нарізати кубиками.
Ковбасу двох видів нарізати кубиками середнього розміру. Встановити мультиварку в режим смаження, налити в чашу масло. Обсмажити м’ясо в розігрітій олії.
Очищену цибулю нашаткувати дрібними кубиками, додати до ковбасі, перемішати.
Обсмажувати близько 2 хв, потім додати нарізану дрібною соломкою моркву, перемішати.
Обсмажувати приблизно 5 хв., додати нарізані дрібними брусочками огірки.
Через 2 хв. додати нарізані скибочками томати.
Обсмажувати пару хвилин, поки помідори не розваряться до стану пюре. Додати сухий червоний перець і порошок паприки.
Через 1 хв. додати гарячу воду, картоплю, все розмішати.
Коли вода закипить, покласти дрібно нарізану капусту, влити розсіл з огірків.
Закрити каструлю кришкою, встановити режим «Суп» або «Варка» на 35 хв. В кінці додати оцет і розмішати.
Розлити гарячу солянку по тарілках, покласти в кожну тарілку по кілька цілих маслин, 1 ст. л. сметани і посипати дрібно нарізаною зеленню.
Приємного апетиту!
Ароматна і ситна солянка з картоплею і копченою ковбасою
Кажуть, що солянка – це чоловічий суп. Частково це так, адже приготувати її – справа нехитра, впорається будь-холостяк. Солянка з картоплею і копченою ковбасою виходить наваристою, з насиченим гарним смаком. Багато часу приготування не забере, що важливо для зайнятих людей.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Картопля – 5 шт.;
Ковбаса копчена – 220 г;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Ковбаса варена – 180 г;
Огірки солоні – 2 шт.;
Помідори – 2 шт.;
Оливки без кісточок – 12 шт.;
Лимон – 0,5 шт.;
Сіль, перець горошком, перець мелений, інші спеції – за смаком;
Вода – 3 л;
Зелень – 18 г;
Олія соняшникова – 25 мл
Процес приготування:
Очищену картоплю нарізати кубиками. Влити в глибоку каструлю воду, довести до кипіння і опустити туди кубики картоплі.
Томати вимити і нарізати шматочками середнього розміру. Очищену цибулину нарізати дрібним кубиком.
У сковороду влити рослинне масло, розжарити. Знизити вогонь і обсмажити цибулю до легкого золотистого кольору, потім додати томати і протушкувати ще 5 хв.
Додати в сковороду з овочевою засмажкою ковбасу і огірки, перемішати. Обсмажувати ще 7-10 хв. Додати овочі з ковбасою в суп, варити до готовності. За 10 хв. до закінчення варіння супу додати оливки, приправи і сіль, поперчити страву. Зелень промити, дрібно нарізати і додати в солянку.
Готовий суп подавати в супниці, додавши для краси пару скибочок лимона.
Приємного апетиту!
М’ясна солянка з яловичиною, ковбасою, картоплею
Солянка – суп дуже жирний і наваристий з-за великої кількості в ньому м’яса. Ковбасу обов’язково взяти не менше двох видів, а яловичину варити з кісткою і довше. Щоб надати першому страві пікантності, обов’язково додайте при варінні півсклянки огіркового розсолу.
Час приготування: 3 години.
Порцій: 10.
Інгредієнти:
Яловичина на кістці – 550 г;
Ковбаса копчена – 200 г;
Картопля – 3 шт.;
Ковбаса варена (або шинка) – 180 г;
Реберця підкопчені – 300 г;
Маслини без кісточок – 120 г;
Огірки мариновані – 3 шт.;
Цибуля червоний – 1 шт.;
Морква – 1 шт.;
Паста томатна – 2 ст. л.;
Лимон – 1 шт.;
Приправи, зелень – за смаком;
Вода – 3 л;
Розсіл з огірків – 100 мл
Процес приготування:
Яловичину варити в підсоленій воді близько 2 годин, потім дістати з води, остудити, зняти з кістки і нарізати брусочками. Картоплю почистити, вимити і нарізати кубиками, як для звичайного супу. Додати картоплю до м’ясного бульйону, варити на середньому вогні, знімаючи піну.
Ковбасу і шинку нарізати соломкою.
Ребра порізати на шматки, розрізаючи між кістками.
Всі овочі промити і почистити. Цибулю порізати на 4 частини, а далі тонкими чверть-кільцями, моркву натерти крупно на тертці. У сковороді розігріти трохи рослинного масла і пасерувати в ньому подрібнені овочі, до м’якості і легкої рум’яності.
Огірки порізати навпіл, злити воду. Нарізати на половинки огірків кубиками, покласти до смаженої моркви і цибулі. Через 4 хв. додати томатну пасту, перемішати і тушкувати все разом ще 6-7 хв. У м’ясний бульйон додати підкопчені реберця, овочеву зажарку, прянощі. Варити протягом півгодини. Після цього покласти в солянку шинку з ковбасою, додати заправку, перемішати. Накрити каструлю кришкою, залишити трохи покипіти на мінімальному вогні і вимкнути.
Перед подачею до столу додати в суп оливки або маслини без кісточок, покласти часточки лимона, присипати свіжою нарубаної зеленню і додати трохи сметани.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт солянки з куркою, ковбасою, картоплею
Ніжне біле куряче м’ясо виграшно відрізняється за смаком у складі солянки, дозволяючи урізноманітнити текстуру супу. Можна купити стегенця і зняти з них м’ясо, а можна придбати вже готовий набір філе курячого стегна.
Час готування: 1 година 50 хв.
Порцій: 7.
Інгредієнти:
Курячі стегна без кісток – 600 г;
Картопля – 2 шт.;
Ковбаса копчена – 120 г;
Яловиче м’ясо на кістці – 1,5 кг;
Сосиски – 6 шт;
Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
Морква – 1 шт.;
Селера – 3 стебла;
Огірок солоний – 4 шт.;
Розсіл огірковий – 100 мл;
Масло топлене – 1 ст. л.;
Паста томатна – 1 ст. л.;
Лимон, зелень, оливки – для подачі;
Сіль, перець чорний мелений – за своїм смаком.
Процес приготування:
Картоплю почистити і промити, нарізати стандартними кубиками.
У глибоку каструлю налити воду, покласти яловичину. Довести бульйон до кипіння, посолити, зняти піну. Покласти нарізану на великі частини цибулину, моркву і стебла селери. Варити, не допускаючи сильного кипіння, близько півтора годин. Додати курячі стегна, варити ще чверть години. Бульйон процідити, зняти яловичину з кістки, нарізати невеликими шматочками. Ковбасу нарізати кубиками, сосиски нарізати тонкими кільцями. Курку нарізати кубиками, знявши шкірку.
Залишилася цибулину нарізати дрібними кубиками.
У сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю і копчену ковбасу близько 10 хвилин, перемішуючи. Додати туди ж шматочки яловичини, курячі стегенця. Смажити ще 5 хв. Бульйон довести до кипіння, перекласти туди масу з сковороди, додати картоплю. Варити на слабкому вогні 10 хв.
У сковороді розтопити масло, обсмажити в ньому сосиски. Додати до сосисок дрібно нарізані огірки, влити розсіл і покласти томатну пасту. Довести до кипіння і покласти в бульйон. Посолити, поперчити, готувати під кришкою близько 5 хв.
Подавати суп гарячим, додавши попередньо нарізані колечками оливки, присмачивши все часточками лимона, нарубаної вимитої зеленню і ложкою сметани.
Приємного апетиту!
Як зварити смачну солянку в мультиварці?
Без праці приготувати солянку з ковбасою і картоплею допоможе мультиварка. Суп в ній виходить відмінним: густий, з яскравим характерним ароматом і насиченим глибоким кольором.
Час готування: 1 год.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Картопля – 2 шт.;
Ковбаса копчена – 400 г;
Ребра підкопчені – 320 г;
Копчені Сосиски – 280 м;
Морква – 1 шт.;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Паста томатна – 3 ст. л.;
Розсіл від огірків – 110 мл;
Огірки солоні – 4 шт.;
Часник – 5 зубчиків;
Маслини без кісточки – 90 г;
Лавровий Лист – 2 шт.;
Перець чорний горошком – 5 горошин;
Лимон – 1 шт.;
Окріп – 2 л;
Зелень свіжа – за своїм смаком.
Процес приготування:
Очищений і вимитий картоплю нарізати кубиками.
Цибулю з морквою промити і очистити. Цибулину нарізати великими шматками або півкільцями, моркву крупно натерти на тертці. Часник очистити і дрібно порубати.
Огірки розрізати, злити сік і нарізати дрібними кубиками.
Копчені сосиски і ковбасу нарізати кубиками невеликого розміру, реберця порізати на частини, проходячи ножем між кістками.
В мультиварці встановити програму смаження і пасерувати цибулю, часник і моркву на рослинній олії, додавши томатну пасту.
Після того як овочі зарум’яняться і розм’якнуть, додати кубики солоних огірків і розсіл, перемішати.
Через 5 хв. додати в чашу мультиварки копчені вироби і влити 2 л окропу. Додати горошини чорного перцю, покласти лавровий лист. Додати кубики картоплі і перемішати. Вимкнути режим смаження.
Встановити в мультиварці програму варіння або режим «Суп», якщо такий є. Закрити пристрій кришкою і варити солянку 30-35 хв.
Під час варіння супу нарізати кільцями маслини, нашаткувати вимиту і обсушену зелень, нарізати добре вимитий лимон тонкими кільцями, виколупуючи насіння.
Коли мультиварка призупинить роботу, додати інші продукти. Закрити кришкою, залишити суп доходити у вимкненій мультиварці протягом 15 хв.
Подавати солянку до столу в гарячому вигляді з ложкою жирної сметани.
Приємного апетиту!
Простий рецепт солянки з ковбасою і картоплею без огірків
Солянка виходить смачною і без солоних або маринованих огірків: солі і кислоти вистачає від маслин і лимона. Бульйон зваримо на індичці, він вийде без зайвого жиру, адже згодом з додаванням ковбаси блюдо і так стане дуже ситним.
Час готування: 1 година 45 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Індичка в суповом наборі – 600 г;
Копчені реберця – 300 г;
Шинка – 200 г;
Ковбаса копчена – 230 г;
Картопля – 2 шт.;
Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
Паста томатна – 2 ст. л.;
Маслини – 60 г;
Лимон – кілька часточок;
Приправи – за смаком;
Масло рослинне для обсмажування;
Сметана, зелень для подачі.
Процес приготування:
Картоплю очистити від шкірки, сполоснути і нарізати кубиками середнього розміру.
Індичку вимити в холодній воді, залити чистою водою і поставити варити у великій каструлі, злегка підсолюємо. Після закипання прибрати вогонь до середнього і варити, не допускаючи сильного кипіння, 1 годину. Не забувати знімати піну. М’ясо вийняти з бульйону, остудити, зняти з кістки і порізати на невеликі шматочки.
Шинку нарізати невеликими шматочками.
Всю ковбасу нарізати тонкими брусочками. З реберець зняти все м’ясо і нарізати невеликими шматочками.
Цибуля очистити від лушпиння, нашаткувати невеликими кубиками і пасерувати в киплячому рослинному маслі, перемішуючи. Зменшити вогонь, додати томатну пасту і обсмажувати ще 5 хв. Додати в сковороду м’ясні вироби і шматочки індички, обсмажити до рум’яного кольору.
Бульйон довести до кипіння, додати туди засмажку з сковороди і картоплю. Варити близько 20 хв. Подавати солянку гарячої, додаючи в тарілку маслини, скибочки лимона, сметану і зелень.