Гарбузовий суп

Гарбузовий суп – це яскраве, ніжне й ароматне блюдо, яке чудово розбавить собою звичний раціон. У ньому вигідно поєднуються простота приготування, незвичайні смакові якості і унікальні корисні властивості. Порадувати таким першою стравою можна відразу все сімейство, починаючи від однорічних малят, які із задоволенням з’їдять гарбузовий делікатес, незважаючи на його овочевий склад.
Найчастіше гарбуз для цієї страви подрібнюють за допомогою блендера, отримуючи суп-пюре. Тим не менше іноді цей сонячний овоч зустрічається і невеликими шматочками. Разом з ним в суп додають картоплю, цибулю, болгарський перець, морква, помідори, селеру, часник і свіжу зелень. Також важливими інгредієнтами є ароматні спеції і приправи. Для більш ніжного смаку в суп з гарбуза наливають вершки або молоко.
Для вегетаріанців на цьому можна закінчити наповнення супу, а ось для інших кулінарні фантазії тільки починаються. Суп з гарбузом можна приготувати на основі курячого або овочевого бульйону, додати до нього морепродукти, ковбасні вироби, копченості та всі види відвареного м’яса. При цьому калорійність страви регулювати дуже просто, тому воно прекрасно підійде тим, хто уважно стежить за своєю фігурою і раціоном.
Гарбузовий суп перед подачею часто перетворюють в крем, перемелюючи все інгредієнти блендером. При цьому м’ясо чи морепродукти додають вже після цієї процедури. Також доповнити блюдо можна грінками, сухариками, свіжою зеленню і сметаною.