Суп на курячому бульйоні

Суп на курячому бульйоні – це легке, але в той же час дуже поживне перше блюдо. Його різних інтерпретацій налічується більше сотні, при цьому кожен кулінар все одно додасть щось своє в улюблений рецепт. Такий суп стане просто незамінним для сімейного обіду і підійде навіть тим, хто дотримується суворої дієти або відновлює сили після операції.
Перед тим як починати готувати суп, потрібно розібратися, як варити бульйон з курки. Насправді цей процес настільки простий, що з ним впорається навіть школяр! Для цього підійде курка цілком або окремі її частини. Вибране м’ясо викладають у каструлю і заливають холодною водою. Коли бульйон закипає, з нього знімають утворювався накип з допомогою шумівки.
Для більш багатої палітри смаку в бульйон кладуть цілком овочі: морква, цибуля, корінь селери, а також ароматні спеції: лавровий лист, чорний і запашний перець, сушені трави. В кінці приготування страву можна посолити за смаком або ж зовсім не солити.
У готовий бульйон для приготування супу кидають свіжі або злегка обсмажені овочі, гриби, макаронні вироби, різноманітні крупи. М’ясний інгредієнт додавати не обов’язково, тим не менш можна використовувати ту ж курку, якій варився бульйон, інші види м’яса, ковбаси, копченості і т. д.
Суп на курячому бульйоні часто готують у вигляді пюре, подрібнюючи все інгредієнти блендером. Готову страву доповнюють сухариками, сметаною, грінками, свіжою зеленню і пр.

Вермішелевий грибний суп на курячому бульйоні

Курячий суп з сушеними грибами – це, мабуть, самий ароматний варіант першого страви, який тільки можна собі уявити. Його можна приготувати з будь-якими наповнювачами, але саме вермішель додасть супу особливу ніжну консистенцію. В рецепті також описано, як зварити дійсно смачний і наваристий бульйон з курки, доповнивши його овочами і спеціями.
Інгредієнти:

  • 600 г супового набору;
  • 3 л води;
  • 40 г сухих грибів;
  • 2 моркви;
  • 2 лаврових листа;
  • 2 цибулини;
  • 2 см кореня імбиру;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 картоплини;
  • 2/3 склянки вермішелі;
  • 1 ч. л. перцю горошком;
  • 1 ст. л. куркуми;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Суповий набір і корінь імбиру викласти в каструльку.
  • Почистити овочі, додати до курки одну моркву і одну цибулину.
  • Туди ж засипати лаврові листочки і перець горошком, залити все водою.
  • Готувати бульйон на середньому вогні 20 хвилин, в кінці трохи посолити.
  • Гриби викласти в миску і залити теплою водою.
  • З готового бульйону вийняти овочі і спеції, м’ясо відокремити від кісток і подрібнити.
  • Повернути м’ясо в каструлю і продовжувати варіння ще 10 хвилин.
  • Що залишився лук і моркву нарізати дрібними кубиками і засипати в суп.
  • Додати гриби разом з водою, в якій вони настоювалися.
  • Варити суп 10 хвилин, потім викласти в загальну каструлю нарізаний брусочками картоплю.
  • Ще через 10 хвилин приправити страву куркумою і подрібненим часником, засипати вермішель.
  • Продовжувати приготування 10 хвилин, періодично перевіряючи картоплю на м’якість. При необхідності трохи збільшити час готування.

 

Смачний гороховий суп на курячому бульйоні

Гороховий суп на курячому бульйоні за своєю ситності складе гідну конкуренцію будь-якому другого блюда. Він ідеально підійде як для обіду, так і для вечері, надовго вгамує голод і викличе схвалення у всіх, допущених до дегустації. Щоб зробити його ще смачніше, можна додати в бульйон вже зварене куряче м’ясо або які-небудь копченості. Пюрировать їх не обов’язково.
Інгредієнти:

  • 2 л курячого бульйону;
  • 500 г гороху;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 4 картоплини;
  • 1 зубчик часнику;
  • Зелена цибуля;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Промити горох в декількох водах, викласти в каструльку і залити чистою холодною водою.
  • Коли вода закипить, зняти піну і пересипати горох в друшляк, ще раз промити.
  • Повернути горох в каструльку, залити бульйоном і знову закип’ятити.
  • Овочі почистити і нарізати кубиками: цибулю і моркву – дрібними, картоплю – великими.
  • На сковороду вилити олію, нагріти, обсмажити цибулю і моркву до м’якості.
  • Отриману піджарку висипати в каструлю з горохом, додати картоплю.
  • Варити суп на середньому вогні під закритою кришкою, поки горох і картопля не стануть м’якими.
  • Суп посолити і поперчити, додати часник, пропущений через прес.
  • З допомогою блендера перетворити вміст каструльки в пюре.
  • Зелену цибулю дрібно порубати і посипати їм суп перед подачею на стіл.

Тепер ви знаєте, як готувати суп на курячому бульйоні. Приємного апетиту!
Суп на курячому бульйоні – це загальна назва безлічі різних і не схожих один на одного страв. Завдяки наваристою основі всі вони виходять насиченими, смачними і дуже ситними. Можна перепробувати не один десяток способів, як приготувати суп на курячому бульйоні, і для кожного з них знайдеться свій секрет ідеального смаку і консистенції:

  • Щоб бульйон з курки вийшов прозорим, потрібно знімати з нього шум в процесі варіння. Також перед тим як готувати, м’ясо можна трохи обсмажити на сковороді.
  • Для отримання жирної наваристого бульйону краще всього використовувати домашню курку, при цьому класти в каструлю всі частини птиці.
  • Якщо згодом ви плануєте готувати суп-пюре, то бульйону має бути не більше 1,5 л, інакше суп вийде дуже рідким.
  • Для більш насиченого кольору бульйону додайте в нього трохи куркуми.
  • Щоб суп вийшов ще краще, цибулю і моркву перед додаванням в готовий бульйон обсмажте на рослинному маслі до золотистого кольору.