Суп на курячому бульйоні

Суп на курячому бульйоні – це легке, але в той же час дуже поживне перше блюдо. Його різних інтерпретацій налічується більше сотні, при цьому кожен кулінар все одно додасть щось своє в улюблений рецепт. Такий суп стане просто незамінним для сімейного обіду і підійде навіть тим, хто дотримується суворої дієти або відновлює сили після операції.
Перед тим як починати готувати суп, потрібно розібратися, як варити бульйон з курки. Насправді цей процес настільки простий, що з ним впорається навіть школяр! Для цього підійде курка цілком або окремі її частини. Вибране м’ясо викладають у каструлю і заливають холодною водою. Коли бульйон закипає, з нього знімають утворювався накип з допомогою шумівки.
Для більш багатої палітри смаку в бульйон кладуть цілком овочі: морква, цибуля, корінь селери, а також ароматні спеції: лавровий лист, чорний і запашний перець, сушені трави. В кінці приготування страву можна посолити за смаком або ж зовсім не солити.
У готовий бульйон для приготування супу кидають свіжі або злегка обсмажені овочі, гриби, макаронні вироби, різноманітні крупи. М’ясний інгредієнт додавати не обов’язково, тим не менш можна використовувати ту ж курку, якій варився бульйон, інші види м’яса, ковбаси, копченості і т. д.
Суп на курячому бульйоні часто готують у вигляді пюре, подрібнюючи все інгредієнти блендером. Готову страву доповнюють сухариками, сметаною, грінками, свіжою зеленню і пр.