Борщ з буряком

Борщ з буряком – це дуже смачне перше блюдо, яке стало синонімом ситного домашнього обіду у більшості слов’янських народів. Дивно те, що навіть один і той же рецепт у виконанні різних господинь завжди «звучить» по-новому. Саме тому борщ з буряком ніколи не набридає і викликає безліч захоплень у домочадців. До того ж, варіантів, як вариться страва, існує стільки ж, скільки й самих кулінарів.
Для класичного борщу з буряками окремо готується м’ясний бульйон і овочева зажарка. М’ясо зазвичай обирають на кісточці, з невеликою кількістю жиру. Тим не менш, підійде і просте філе. Його також можна попередньо обсмажити. З овочів, крім самої буряків, в борщ кладуть цибулю, моркву, картоплю, капусту та помідори. Також часто використовують квасолю і гриби, особливо, якщо мова йде про пісне страву без додавання м’яса. Одним з обов’язкових інгредієнтів є свіжа зелень. Це може бути петрушка, кріп, щавель, зелений лук і часник.
Борщ з буряком більш смачним і насиченим робить особлива заправка. У її ролі найчастіше виступає томатна паста, але також можна використовувати сметану або овочевий сік. Її додають відразу в бульйон, або ж на сковороду до овочів. Туди ж відправляють різні приправи і спеції. Урізноманітнити страву можна галушками або сухариками.
В залежності від рецепту, борщ подають в гарячому або холодному вигляді. Його доповнюють свіжою сметаною, хлібом, часником, канапками, пампушками та ін.