Суп з сушених грибів є дуже поживною стравою. На думку досвідчених кулінарів саме сушені гриби найкраще підходять для приготування супу. Ми зібрали 10 рецептів цього смачного страви.
Класичний грибний суп з сушених грибів з перловкою
Грибний суп – блюдо, яке різноманітить ваше повсякденне меню. Готувати його можна як з сушених, так і заморожених грибів, в будь-якому випадку суп буде наваристим і ароматним.
Час приготування: 80 хв
Порцій: 6-8.
Інгредієнти
- Картопля 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Гриби сушені 50 гр.
- Морква 1 шт.
- Перлова крупа ½ склянки
- Спеції і Приправи за смаком
- Петрушка невеликий пучок
- Часник 1 зубчик
- Сіль за смаком
- Олія соняшникова 1 ст. л.
Процес приготування:
- Щоб перлова крупа швидше розварилася, попередньо замочуємо її у воді на ніч. З крупи зливаємо воду, промиваємо, пересипаємо в каструлю і варимо 30-40 хвилин.
- Картоплю і моркву промиваємо, очищаємо. Картоплю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на крупній тертці.
- Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на олії до прозорості. При бажанні моркву можна обсмажити разом з цибулею.
- Сушені гриби заливаємо гарячою водою, промиваємо, потім знову наливаємо воду і залишаємо на 5-10 хвилин.
- У каструлю до перловке кладемо картоплю, часник, гриби, цибулю і моркву, солимо, додаємо спеції. Варимо на невеликому вогні до готовності картоплі. Потім додаємо подрібнену петрушку, доводимо до кипіння і знімаємо каструлю з плити. Подаємо суп до столу з грінками і сметаною.
Приємного апетиту!