Грибний суп з сушених грибів – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Суп з сушених грибів є дуже поживною стравою. На думку досвідчених кулінарів саме сушені гриби найкраще підходять для приготування супу. Ми зібрали 10 рецептів цього смачного страви.

Класичний грибний суп з сушених грибів з перловкою

Грибний суп – блюдо, яке різноманітить ваше повсякденне меню. Готувати його можна як з сушених, так і заморожених грибів, в будь-якому випадку суп буде наваристим і ароматним.

Час приготування: 80 хв

Порцій: 6-8.

Інгредієнти

  • Картопля 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Гриби сушені 50 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Перлова крупа ½ склянки
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Петрушка невеликий пучок
  • Часник 1 зубчик
  • Сіль за смаком
  • Олія соняшникова 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Щоб перлова крупа швидше розварилася, попередньо замочуємо її у воді на ніч. З крупи зливаємо воду, промиваємо, пересипаємо в каструлю і варимо 30-40 хвилин.
  • Картоплю і моркву промиваємо, очищаємо. Картоплю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на крупній тертці.
  • Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на олії до прозорості. При бажанні моркву можна обсмажити разом з цибулею.
  • Сушені гриби заливаємо гарячою водою, промиваємо, потім знову наливаємо воду і залишаємо на 5-10 хвилин.
  • У каструлю до перловке кладемо картоплю, часник, гриби, цибулю і моркву, солимо, додаємо спеції. Варимо на невеликому вогні до готовності картоплі. Потім додаємо подрібнену петрушку, доводимо до кипіння і знімаємо каструлю з плити. Подаємо суп до столу з грінками і сметаною.

Приємного апетиту!