Суп з гарбуза

Суп з гарбуза – незвичайне і дуже ніжне перше блюдо, яке підійде навіть самим маленьким представникам сімейства. У ньому міститься багато корисних речовин, які обов’язково нададуть сприятливий вплив на зростаючий організм. Крім того, гарбузовий суп завжди виходить дуже смачним, яскравим і насиченим, що, напевно, приверне до нього увагу зазвичай примхливих малюків.
Рецепт гарбузового супу буде залежати виключно від його цільового призначення. Якщо він готується для дітей, або під час дієти, склад буде досить простою. У нього зазвичай входять різні овочі, можливо, бульйон і трохи спецій. Калорійність такого страви дуже низька, а поживні властивості досить високі.
Для більш ситного і цікавого супу в нього додають різні види м’яса або морепродуктів, вершки, сметану чи молоко, сир, гриби і ін Багато хто з таких страв входять в меню дорогих ресторанів і знаходять своїх шанувальників по всьому світу.
Існує безліч способів, як приготувати гарбузовий суп. Для цього підійде і звичайна каструля, і мультиварка, і духовка. При цьому в якості посуду можна використовувати ту ж гарбуз, очищений від м’якоті.
Суп з гарбуза можна подавати гарячим або охолодженим. До нього додають сухарі, грінки, подрібнену зелень, часник, гарбузове насіння і т. д. Зверху можна приправити страву сметаною.

Дієтичний суп-пюре з гарбуза з імбиром

Смачний ситний суп, безпечний для фігури. Урізноманітнити рецепт можна, замінивши вершки кокосовим молоком, або воду овочевим бульйоном. Готову страву рекомендується посипати очищеним гарбузовим насінням.
Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза;
  • 1 цибулина;
  • 2 кореня імбиру;
  • 1 морква;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • ½ Склянки вершків;
  • 500 мл води;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Подрібнити імбир і цибулю, обсмажити на рослинному маслі в каструлі.
  • Нарізати моркву кружечками і викласти до цибулі.
  • У каструлю влити 2-3 ложки води, тушкувати моркву до м’якості.
  • Гарбуз нарізати кубиками невеликої величини, висипати до моркви.
  • Додати решту воду, закип’ятити, варити 20 хвилин під закритою кришкою.
  • Весь вміст каструлі з допомогою блендера подрібнити в пюре.
  • Додати вершки, сіль і перець, перешкодити до однорідності.
  • Ще раз закип’ятити суп і проварити 2 хвилини.

 

Крем-суп з гарбуза і селери для дитини

Просте перше блюдо, яке підійде і зовсім маленьким дітям, і дорослим. Його можна вводити в раціон ще до року! Для дорослих можна прикрасити зеленню і подати до супу сухарики.
Інгредієнти:

  • 150 г гарбуза;
  • 1 корінь селери;
  • 1 цибулина;
  • 2 моркви;
  • 500 мл овочевого бульйону;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Дрібно нарізати селеру, моркву і цибулю, обсмажити на сковороді.
  • Гарбуз подрібнити і відварити до готовності в бульйоні.
  • Бульйон злити, додати до гарбуза інші овочі, посолити і перешкодити.
  • Подрібнювати овочі блендером, додаючи по трохи бульйон, поки не буде досягнута потрібна консистенція.

Суп з гарбуза з вершками і креветками

Цікава інтерпретація гарбузового супу, яка відмінно поєднується з морепродуктами. Смак виходить дуже ніжним вершковим. Можна подавати в якості першої страви під час званої вечері.
Інгредієнти:

  • ½ Гарбуза;
  • 10 тигрових креветок;
  • 200 мл вершків;
  • 50 г вершкового масла;
  • 3 зубчики часнику;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Гарбуз нарізати кубиками шириною 2 см, відварити.
  • Коли гарбуз стане м’якою, додати до неї подрібнений часник і зелень.
  • Пюрировать гарбуз з допомогою блендера, викласти в каструлю і залити вершками.
  • Варити суп на маленькому вогні 10 хвилин.
  • Розтопити в сковороді вершкове масло і обсмажити креветки до легкого рум’янцю.
  • Викласти креветки на дно тарілки, залити супом.

Смачний суп з гарбуза з куркою

Як і всі овочеві супи, це блюдо дуже корисно для шлунка і організму в цілому. М’ясо при бажанні можна подрібнювати в пюре разом з овочами. Також суп прикрашають шматочками гарбуза, обсмаженими на грилі.
Інгредієнти:

  • 200 г курячого філе;
  • 1 л води;
  • 150 г гарбуза;
  • 1 цибулина;
  • 2 картоплі;
  • 5 помідорів черрі;
  • ½ Моркви;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати філе невеликими шматочками, залити гарячою водою і варити 15 хвилин.
  • Помідори розрізати на половинки, морква, гарбуз, картоплю і цибулю нарізати кубиками.
  • Обсмажити овочі (крім картоплі) 2-3 хвилини без додавання олії.
  • М’ясо вийняти з бульйону, замість нього засипати овочі разом з картоплею.
  • Варити овочі 15 хвилин, потім перетворити в пюре блендером.
  • У тарілку з супом зверху додати кілька шматочків курячого філе.

Овочевий суп з гарбуза в мультиварці

Простий, але дуже корисний суп для всієї родини. Завдяки мультиварці, овочі стають дуже м’якими і добре поєднуються один з одним, а молоко дозволяє досягти ніжної консистенції пюре. Часник можна не додавати, якщо суп планується пропонувати маленьким дітям.
Інгредієнти:

  • 0,4 кг гарбуза;
  • 1 картопля;
  • 1 морква;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 цибулина;
  • 0,6 л молока;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Моркву і цибулю подрібнити, картоплю і гарбуз нарізати кубиками.
  • Викласти овочі в чашу мультиварки і залити молоком.
  • Закрити кришку, включити режим «Молочна каша» на 1 годину.
  • Дістати овочі, подрібнити блендером і знову засипати в каструлю.
  • Готовий суп посолити і додати дрібно нарізаний часник.

Тепер ви знаєте, як готувати суп з гарбуза. Приємного апетиту!
Суп з гарбуза – універсальне блюдо, яке може стати ситним сніданком для дитини, або ж вишуканим частуванням для званої вечері. Крім того, воно таїть у собі величезну кількість корисних речовин, вітамінів і мікроелементів. Перед тим, як зварити суп, рекомендується дізнатися кілька секретів приготування:

  • Якщо суп вийшов недостатньо густим, просто дайте йому постояти кілька годин, і він загусне;
  • Готовий суп при необхідності можна трохи розбавити окропом для отримання потрібної консистенції;
  • Вершки для гарбузового супу повинні бути не менше 20% жирності. Тим не менш, саме від них буде більшою мірою залежати калорійність страви, тому краще не перестаратися;
  • Якщо обсяг супу досить великий, можна пюрировать інгредієнти окремо;
  • Щоб суп вийшов яскравим і насиченим, важливо вибирати тільки стиглий гарбуз;
  • Замість бульйону підійдуть також бульйонні кубики. Це трохи скоротить час приготування;
  • Якщо в рецепті присутній сметана, важливо додавати її в самому кінці, щоб вона не згорнулася.