Суп з гарбуза

Суп з гарбуза – незвичайне і дуже ніжне перше блюдо, яке підійде навіть самим маленьким представникам сімейства. У ньому міститься багато корисних речовин, які обов’язково нададуть сприятливий вплив на зростаючий організм. Крім того, гарбузовий суп завжди виходить дуже смачним, яскравим і насиченим, що, напевно, приверне до нього увагу зазвичай примхливих малюків.
Рецепт гарбузового супу буде залежати виключно від його цільового призначення. Якщо він готується для дітей, або під час дієти, склад буде досить простою. У нього зазвичай входять різні овочі, можливо, бульйон і трохи спецій. Калорійність такого страви дуже низька, а поживні властивості досить високі.
Для більш ситного і цікавого супу в нього додають різні види м’яса або морепродуктів, вершки, сметану чи молоко, сир, гриби і ін Багато хто з таких страв входять в меню дорогих ресторанів і знаходять своїх шанувальників по всьому світу.
Існує безліч способів, як приготувати гарбузовий суп. Для цього підійде і звичайна каструля, і мультиварка, і духовка. При цьому в якості посуду можна використовувати ту ж гарбуз, очищений від м’якоті.
Суп з гарбуза можна подавати гарячим або охолодженим. До нього додають сухарі, грінки, подрібнену зелень, часник, гарбузове насіння і т. д. Зверху можна приправити страву сметаною.