Гороховий суп з куркою

Гороховий суп з куркою – це одна з різновидів популярного першого страви. Зазвичай в його склад входять копченості, але і зі свіжим м’ясом бульйон виходить наваристим і ароматним. Гороховий суп з куркою можна зустріти в якості національної страви в багатьох країнах. Колись це блюдо вважалося їжею для робочого класу – інгредієнти коштували недорого, частування виходило ситним і досить апетитним. Зараз же гороховий суп з куркою розсмакували навіть найвибагливіші гурмани, і багато відомі ресторани включили його в своє меню.
Гороховий суп з куркою готують з цільного чи колотого гороху. Процес приготування від цього залишається колишнім, хіба що змінюється час попередньої підготовки продуктів. Курку можна додати у вигляді філе або м’яса на кісточці. Для любителів класичного горохового супу краще всього використовувати копчену грудку. Також можна урізноманітнити гороховий суп з куркою копченостями. В нього кладуть шинку, реберця, бекон, ковбасу, сосиски та ін.
Крім м’яса і гороху до складу супу можуть входити овочі, коріння, крупи, зелень і гриби. Також підсилюють смак і аромат різні спеції: чорний і запашний перець, куркума, лаврові листочки, сушені трави, часник і т. д. Можна зварити гороховий суп з куркою на воді або бульйоні, скориставшись для цього звичайної каструлькою або ж мультиварка.
Часто гороховий суп з куркою подають у вигляді пюре, подрібнюючи вміст каструльки з допомогою блендера. Виходить дуже ніжне за консистенцією перше блюдо. Курку при цьому не пюрируют, а додають у вже готовий суп. Також у тарілку кладуть сухарики домашнього приготування і свіжу зелень.