Класичний суп харчо – 10 покрокових рецептів з фото

Суп-харчо – це популярна страва грузинської кухні, яке своєю густотою дуже схоже на м’ясне рагу. Готується такий суп з будь-яких видів м’яса і чудово насичує. Це досить-таки гострий пряний суп, який до смаку справжнім гурманам. Ми хочемо запропонувати вам 10 покрокових рецептів приготування класичного супу харчо з фото. Дотримуючись наших вказівок у вас вийде чудовий суп, який здивує своїм смаком ваших друзів і близьких.

Класичний рецепт харчо з яловичини

Кількість порцій – 5 штук

Час приготування – 2 години

Харчо – це ситний наваристий суп, який відмінно поєднується з яловичиною. Оскільки яловичина не дуже жирне, але ніжне м’ясо, то харчо з них виходить дуже смачним і не дуже калорійним. Обов’язково спробуйте цей рецепт і порадуйте свої рецептори смаку.

Інгредієнти

  • Яловичина 400 гр.
  • Помідор 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Волоський горіх 60 гр.
  • Ткемалі 40 гр.
  • Часник 1 зубчик
  • Перець чорний мелений 1/3 ч. л.
  • Рис білий 1/3 склянки (пропарений)
  • Морква ½ шт.
  • Цибуля ріпчаста ½ цибулини
  • Томатна паста 3 ст. л.
  • Кінза 2 листочка
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 щіпка
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  • Спочатку підготуйте всі інгредієнти, які вам знадобляться при варінні супу. Обов’язково беріть свіжу, а не морожену яловичину. М’ясо повинно бути красивого кольору, приємно пахнути і, якщо на нього натиснути пальцем, вм’ятина повинна відразу ж розгладжуватися.
  • Овочі ретельно промийте в проточній воді, а після цього подрібніть їх ножем. Морква, помідори і болгарський перець наріжте маленькими кубиками, а цибулю, часник і кинзу порубаєте ножем як можна дрібніше.
  • Поставте на плиту гарну сковороду з товстим дном і наберіть в неї пару ложок олії. Коли масло трохи розігріється, відправте в сковороду овочі і обсмажуйте їх до тих пір, поки вони не придбають золотистий відтінок.
  • Свіжі волоські горіхи без шкарлупи натріть на дрібній тертці або подрібніть за допомогою кавомолки, спеціального подрібнювача або ступки.
  • Яловичину ретельно вимийте і відправте м’ясо отвариваться в чистій воді до готовності. Коли яловичина буде готова, вийміть її з бульйону і наріжте на шматочки прийнятного для вас розміру.
  • Бульйон, де отваривалась яловичина, процідіть за допомогою сита. Каструлю вимийте і перелийте бульйон назад в каструлю, після чого доведіть його до кипіння.
  • У киплячий бульйон відправте вимитий рис, який необхідно варити до повної готовності.
  • Овочі додайте в бульйон з рисом тоді, коли рис буде майже готовий.
  • Потім додайте в бульйон вказану кількість томатної пасти і на повільному вогні тушкуйте масу, поки рис не буде повністю готовий.
  • На цьому етапі пора додати в харчо подрібнену яловичину, соус «Ткемалі» і волоські горіхи. Все добре перемішайте, посоліть і введіть в суп кінзу з часником. В останню чергу додайте в каструлю хмелі-сунелі і мелений перець.
  • Готовий суп розлийте по тарілках; він повинен бути дуже густим і наваристим. Для краси присипте кожну порцію супу січеною зеленню і подавайте до столу!