Суп-харчо – це популярна страва грузинської кухні, яке своєю густотою дуже схоже на м’ясне рагу. Готується такий суп з будь-яких видів м’яса і чудово насичує. Це досить-таки гострий пряний суп, який до смаку справжнім гурманам. Ми хочемо запропонувати вам 10 покрокових рецептів приготування класичного супу харчо з фото. Дотримуючись наших вказівок у вас вийде чудовий суп, який здивує своїм смаком ваших друзів і близьких.
Класичний рецепт харчо з яловичини
Кількість порцій – 5 штук
Час приготування – 2 години
Харчо – це ситний наваристий суп, який відмінно поєднується з яловичиною. Оскільки яловичина не дуже жирне, але ніжне м’ясо, то харчо з них виходить дуже смачним і не дуже калорійним. Обов’язково спробуйте цей рецепт і порадуйте свої рецептори смаку.
Інгредієнти
- Яловичина 400 гр.
- Помідор 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Волоський горіх 60 гр.
- Ткемалі 40 гр.
- Часник 1 зубчик
- Перець чорний мелений 1/3 ч. л.
- Рис білий 1/3 склянки (пропарений)
- Морква ½ шт.
- Цибуля ріпчаста ½ цибулини
- Томатна паста 3 ст. л.
- Кінза 2 листочка
- Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 щіпка
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Спочатку підготуйте всі інгредієнти, які вам знадобляться при варінні супу. Обов’язково беріть свіжу, а не морожену яловичину. М’ясо повинно бути красивого кольору, приємно пахнути і, якщо на нього натиснути пальцем, вм’ятина повинна відразу ж розгладжуватися.
- Овочі ретельно промийте в проточній воді, а після цього подрібніть їх ножем. Морква, помідори і болгарський перець наріжте маленькими кубиками, а цибулю, часник і кинзу порубаєте ножем як можна дрібніше.
- Поставте на плиту гарну сковороду з товстим дном і наберіть в неї пару ложок олії. Коли масло трохи розігріється, відправте в сковороду овочі і обсмажуйте їх до тих пір, поки вони не придбають золотистий відтінок.
- Свіжі волоські горіхи без шкарлупи натріть на дрібній тертці або подрібніть за допомогою кавомолки, спеціального подрібнювача або ступки.
- Яловичину ретельно вимийте і відправте м’ясо отвариваться в чистій воді до готовності. Коли яловичина буде готова, вийміть її з бульйону і наріжте на шматочки прийнятного для вас розміру.
- Бульйон, де отваривалась яловичина, процідіть за допомогою сита. Каструлю вимийте і перелийте бульйон назад в каструлю, після чого доведіть його до кипіння.
- У киплячий бульйон відправте вимитий рис, який необхідно варити до повної готовності.
- Овочі додайте в бульйон з рисом тоді, коли рис буде майже готовий.
- Потім додайте в бульйон вказану кількість томатної пасти і на повільному вогні тушкуйте масу, поки рис не буде повністю готовий.
- На цьому етапі пора додати в харчо подрібнену яловичину, соус «Ткемалі» і волоські горіхи. Все добре перемішайте, посоліть і введіть в суп кінзу з часником. В останню чергу додайте в каструлю хмелі-сунелі і мелений перець.
- Готовий суп розлийте по тарілках; він повинен бути дуже густим і наваристим. Для краси присипте кожну порцію супу січеною зеленню і подавайте до столу!