Ніжний суп-пюре з гарбуза з перевіреним класичними рецептами нікого не залишає байдужим. Це блюдо стає популярним ближче до осені, коли урожай гарбуза зібраний, а готувати на обід щось потрібно кожен день. Такий суп універсальний, простий у приготуванні.
Класичний гарбузовий суп-пюре з вершками
Смачний овочевий суп-пюре з гарбуза можна вживати навіть вегетаріанцям, адже в рецепті не використовується м’ясо. Обов’язково додайте приправи у великій кількості, можна вибрати свої улюблені або слідувати рецептом. Цей суп повинен бути пікантним і пряним. Вершки потрібно придбати від 30 % жирності.
Час готування: 1 год.
Порцій: 8.
Інгредієнти
- Гарбуз 1 кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Вершки 300 мл
- Часник 4 зубчики
- Імбир 5 см шматочок
- Олія оливкова 60 гр.
- Сіль 20 мл.
- Перець чорний мелений за смаком
- Паприка ½ ч. л.
Процес приготування:
- Духовку розігріти до 190 градусів. Зняти з гарбуза шкірку, видалити насіння. М’якоть нарізати невеликими шматками. Застелити деко килимком для випічки, посолити гарбуз, поперчити, полити оливковою олією. Запікати гарбуз до м’якості близько 15-20 хв.
- Імбир, часник і цибулю почистити і подрібнити. У товстостінній каструлі нагріти вершкове масло, покласти половину імбиру, подрібнений часник і цибулю, смажити до м’якого стану близько 5 хв.
- Додати в каструлю холодну воду (1 л), довести до кипіння і посолити. Помістити в окріп гарбуз і варити 20 хв. Збити готову масу заглибним блендером до повної однорідності.
- Під час варіння супу обсмажити в оливковій олії залишки імбиру приблизно 2-3 хв. Посипати порошком паприки, зняти з вогню і злегка охолодити.
- Збити холодні жирні вершки до стану твердих піків. Посолити, вимішати в них смажений імбир з паприкою, акуратно перемішуючи лопаткою знизу вгору.
- Розлити суп-пюре по тарілках, в кожну з них покласти деяку кількість збитих гострих вершків. Злегка присипати свіжомеленим чорним перцем і подавати.
Приємного апетиту!