Гарбузовий суп-пюре класичний – 10 рецептів з фото покроково

Ніжний суп-пюре з гарбуза з перевіреним класичними рецептами нікого не залишає байдужим. Це блюдо стає популярним ближче до осені, коли урожай гарбуза зібраний, а готувати на обід щось потрібно кожен день. Такий суп універсальний, простий у приготуванні.

Класичний гарбузовий суп-пюре з вершками

Смачний овочевий суп-пюре з гарбуза можна вживати навіть вегетаріанцям, адже в рецепті не використовується м’ясо. Обов’язково додайте приправи у великій кількості, можна вибрати свої улюблені або слідувати рецептом. Цей суп повинен бути пікантним і пряним. Вершки потрібно придбати від 30 % жирності.

Час готування: 1 год.

Порцій: 8.

Інгредієнти

  • Гарбуз 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вершки 300 мл
  • Часник 4 зубчики
  • Імбир 5 см шматочок
  • Олія оливкова 60 гр.
  • Сіль 20 мл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Паприка ½ ч. л.

Процес приготування:

  • Духовку розігріти до 190 градусів. Зняти з гарбуза шкірку, видалити насіння. М’якоть нарізати невеликими шматками. Застелити деко килимком для випічки, посолити гарбуз, поперчити, полити оливковою олією. Запікати гарбуз до м’якості близько 15-20 хв.
  • Імбир, часник і цибулю почистити і подрібнити. У товстостінній каструлі нагріти вершкове масло, покласти половину імбиру, подрібнений часник і цибулю, смажити до м’якого стану близько 5 хв.
  • Додати в каструлю холодну воду (1 л), довести до кипіння і посолити. Помістити в окріп гарбуз і варити 20 хв. Збити готову масу заглибним блендером до повної однорідності.
  • Під час варіння супу обсмажити в оливковій олії залишки імбиру приблизно 2-3 хв. Посипати порошком паприки, зняти з вогню і злегка охолодити.
  • Збити холодні жирні вершки до стану твердих піків. Посолити, вимішати в них смажений імбир з паприкою, акуратно перемішуючи лопаткою знизу вгору.
  • Розлити суп-пюре по тарілках, в кожну з них покласти деяку кількість збитих гострих вершків. Злегка присипати свіжомеленим чорним перцем і подавати.

Приємного апетиту!