Грибний суп з печериць – 10 смачних рецептів з фото покроково

Ніжний і апетитний грибний суп чудово виходить із печериць. Існує безліч способів приготування цього популярного першого страви, з яких ми вибрали 10 кращих рецептів. Нижче ви можете знайти 10 смачних рецептів приготування грибного супу з печериць з фото покроково. Насолоджуйтесь!

Класичний грибний суп з печериць з вершками

Кількість порцій – 4 штуки

Час приготування – 30 хвилин

Ніжний вершковий суп, з тонким ароматом свіжих печериць – вишукане перше блюдо, яке, незважаючи на всю його красу дуже швидко готується. Цей суп досить ситний і калорійний, тому після такого обіду ви довго не будете відчувати голоду.

Інгредієнти

  • Картопля 3 шт.
  • Печериці свіжі 600 гр.
  • Вода ⅔ л.
  • Вершки 800 мл.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник за смаком
  • Олія оливкова для смаження
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  • Перед тим як почати приготування супу з печериць і вершків підготуйте всі необхідні інгредієнти, вибираючи найбільш якісні і свіжі. Спеції беріть по вашому смаку, але враховуйте, що чебрець і мелений мускатний горіх – кращі добавки в таку страву.
  • Поставте на плиту сотейник з товстим дном, додайте в нього рослинне або оливкове масло і почніть розігрівати. В цей час наріжте дрібніші цибулю і наріжте кубиками або брусочками бульби картоплі. Спочатку покладіть в сотейник лук, а через хвилину – картопля. Потім додайте попередньо подрібнений за допомогою часникового преса часник. Перемішайте інгредієнти і обсмажуйте близько хвилини на повільному вогні.
  • Печериці промийте, очистіть і потім наріжте на четвертинки. Опустіть нарізані грибочки в сотейник і ще пару хвилин готуйте всі разом, не забувши попередньо перемішати.
  • У сковороду влийте бульйон або звичайну очищену воду. Кількість рідини має бути достатнім, щоб покрити всі інгредієнти. Сіль і спеції додасте пізніше, а поки просто проварити в бульйоні всі складові супу протягом п’ятнадцяти хвилин.
  • Коли картопля буде готовий, зніміть сотейник з інгредієнтами з вогню і перебити інгредієнти в сотейнику за допомогою заглибного блендера до повної однорідності суміші. Потім поверніть сотейник на плиту.
  • Акуратно, тонкою цівкою влийте вершки кімнатної температури або трохи підігріті. Додайте зелень і спеції за вашим смаком, посоліть і перемішайте ваш крем-суп.
  • Коли суп закипить, вимикайте вогонь і розливайте в порційні чашки або тарілки. Подавайте блюдо з білим хлібом, сухарями, сиром, зеленню – на ваш розсуд.