Гарбузовий суп-пюре

Гарбузовий суп-пюре стане приємним різноманітністю серед повсякденних перших страв. Він підійде для дитячого чи дієтичного меню, так і будь-який дорослий з задоволенням спробує таке оригінальне ласощі. При цьому гарбузовий суп-пюре ще й містить масу вітамінів і корисних мікроелементів, які необхідні організму. Якщо ж правильно підібрати інгредієнти, то він і зовсім перетвориться в вишукане святкове частування, яке буде просто незамінним на Хеллоуїн.
Гарбузовий суп-пюре готується дуже просто. Досить відварити продукти, а потім подрібнити за допомогою блендера. Цілими можна залишити шматочки м’яса або морепродуктів. У гарбузовий суп-пюре додають фрикадельки, ковбасні вироби, філе, копченості та ін Якщо ж мова йде про низькокалорійному супі, то достатньо буде гарбуза, овочевого або м’ясного бульйону і невеликої кількості інших овочів. Приготувати гарбузовий суп-пюре можна в каструльці або в мультиварці. Іноді гарбуз попередньо запікають у духовці.
Щоб гарбузовий суп-пюре став більш ніжним, до нього додають молоко або вершки. При цьому всі інгредієнти обсмажують не на рослинному, а на вершковому маслі. В результаті готовий суп-пюре з гарбуза просто тане в роті! Для пікантного смаку використовують ароматні спеції. Серед них імбир, каррі, чорний і червоний перець, свіжий або сушений часник і пр.
Прикрасити гарбузовий суп-пюре можна свіжою зеленню, кунжутом або гарбузовим насінням, а також доповнити готову страву сухариками домашнього приготування. До столу страву подають теплим, але і в охолодженому вигляді воно залишається досить смачним.