Щі в мультиварці

Щі в мультиварці – це простий спосіб приготування споконвічно російського страви за допомогою сучасної техніки. Нарізавши продукти і змінивши кілька режимів, можна отримати наваристий бульйон, м’які овочі і приголомшливий кислуватий смак. Саме щі, а ніяк не борщ, вважаються традиційним першим блюдом на Русі. Ще з давніх часів рецептів цього супу придумано ціле безліч. Якщо раніше його готували в печі, де він довго мучився, перетворюючись в дивовижне ласощі, то зараз можна зробити щі в мультиварки, домігшись практично того ж результату в домашніх умовах.
Щі в мультиварці готують з додаванням томатної пасти, тоді виходять червоні щі, що віддалено нагадують борщ. Також часто додають в суп зелень на чолі з кислим щавлем. Так щі в мультиварці стають зеленими. Ще існують помаранчеві, і навіть сірі щі. Останні, до речі, є справжньою гордістю північних народів. До складу такого супу входить особливий інгредієнт – кришиво. Він являє собою квашені листки капусти з житнім борошном і сіллю. Виходять такі щи приголомшливо смачними та поживними. Вони користуються великою популярністю в холодну пору року.
Основним інгредієнтом щей в мультиварці залишається капуста. Її використовують в кислому або свіжому вигляді, в залежності від додаткових інгредієнтів. Доповнити капусту необхідно стандартним набором овочів – морквою, цибулею і картоплею. Також можна додати зелень, ароматні спеції у вигляді лавра і запашного перцю.
Щі в мультиварці можна приготувати пісні або додати до них будь-яке м’ясо – курку, свинину, яловичину, телятину. З нього слід зварити бульйон, а потім покласти в суп дрібно нарізану м’якоть.