Суп з печериць

Суп з печерицями мало кого залишає байдужим, особливо, якщо він приготовлений з дотриманням всіх тонкощів. Нічого складного в рецептах немає, але пропорції інгредієнтів краще дотримуватися максимально точно. Ніжний і ароматний суп стане нагородою за докладені зусилля і зможе не тільки порадувати домочадців, але і гідно зустріти гостей.
Найчастіше суп з печерицями готують у вигляді пюре або крему. Суп-пюре відрізняється зернистої консистенцією, яка досягається за рахунок додавання продуктів з великим вмістом крохмалю. Це може бути картопля, боби, гарбуз або моркву. Що ж стосується крему, то її доводять до гладкої однорідної маси, яка виходить трохи рідкої і дуже ніжною.
В основі супу з печерицями лежать обсмажені у вершковому маслі гриби. Також до них на сковороду обов’язково додають цибулю. Гриби обсмажують до готовності, потім перекладають у каструлю і заливають водою, бульйоном, молоком або вершками. Часто додатковими інгредієнтами виступаю твердий або плавлений сир, різні овочі, зелень і спеції.
В печерицях міститься велика кількість білка, тому суп виходить ситним і поживним навіть без м’ясних інгредієнтів. Такий підхід обов’язково порадує переконаних вегетаріанців. При цьому суп можна приготувати зі свіжих, консервованих або заморожених грибів. Якщо ніяких обмежень в їжі немає, можна урізноманітнити блюдо курячим філе, яловичиною або телятиною.
Перед подачею на стіл суп з печерицями прикрашають зеленню, грінками або сухариками, обсмаженими пластинками грибів, лимоном або твердим сиром.