Суп з печериць

Суп з печерицями мало кого залишає байдужим, особливо, якщо він приготовлений з дотриманням всіх тонкощів. Нічого складного в рецептах немає, але пропорції інгредієнтів краще дотримуватися максимально точно. Ніжний і ароматний суп стане нагородою за докладені зусилля і зможе не тільки порадувати домочадців, але і гідно зустріти гостей.
Найчастіше суп з печерицями готують у вигляді пюре або крему. Суп-пюре відрізняється зернистої консистенцією, яка досягається за рахунок додавання продуктів з великим вмістом крохмалю. Це може бути картопля, боби, гарбуз або моркву. Що ж стосується крему, то її доводять до гладкої однорідної маси, яка виходить трохи рідкої і дуже ніжною.
В основі супу з печерицями лежать обсмажені у вершковому маслі гриби. Також до них на сковороду обов’язково додають цибулю. Гриби обсмажують до готовності, потім перекладають у каструлю і заливають водою, бульйоном, молоком або вершками. Часто додатковими інгредієнтами виступаю твердий або плавлений сир, різні овочі, зелень і спеції.
В печерицях міститься велика кількість білка, тому суп виходить ситним і поживним навіть без м’ясних інгредієнтів. Такий підхід обов’язково порадує переконаних вегетаріанців. При цьому суп можна приготувати зі свіжих, консервованих або заморожених грибів. Якщо ніяких обмежень в їжі немає, можна урізноманітнити блюдо курячим філе, яловичиною або телятиною.
Перед подачею на стіл суп з печерицями прикрашають зеленню, грінками або сухариками, обсмаженими пластинками грибів, лимоном або твердим сиром.

Грибний суп-пюре з печериць в мультиварці

Ароматний, смачний і поживний суп. Мультиварка значно спрощує процес приготування. Завдяки ніжною текстурою і простим інгредієнтів суп добре засвоюється. Його рекомендують вводити в дитячий раціон, а також вживати в їжу під час дієти.
Інгредієнти:

  • 400 г печериць;
  • 3 картоплини;
  • 200 мл вершків;
  • 1 цибулина;
  • 20 г вершкового масла;
  • 20 г грінок;
  • 1 л води;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Каструлю змастити рослинним маслом.
  • Дрібно нашаткувати цибулю і викласти в чашу.
  • Обсмажувати 10 хвилин, вибравши режим «Смаження».
  • Печериці нарізати невеликими шматочками і додати до цибулі.
  • Продовжувати обсмажування ще 10 хвилин в тому ж режимі, зрідка помішуючи.
  • Поміняти режим на «Суп» і виставити таймер на 1 годину.
  • Залити в каструлю мультиварки 1 літр води.
  • Коли вода закипить, додати нарізану кубиками картоплю.
  • Суп посолити і поперчити, закрити кришку і чекати сигналу.
  • Вміст каструльки перекласти в глибоку миску і подрібнити в пюре за допомогою блендера.
  • В отриману масу додати вершки, добре перешкодити.
  • Перелити все назад у каструльку, вибрати режим «Підігрів».
  • Кинути в суп масло, готувати 10 хвилин.
  • Зелень і грінки додати в кожну тарілку при подачі.

Суп-крем з печериць з вершками

У цьому рецепті зібрані всі хитрощі приготування смачного грибного супу. Сир обов’язково повинен бути твердим і ароматним, щоб він надав страві ще одну пікантну нотку. Щоб печериці легко піддавалися пюрированию, можна їх попередньо пропустити через дрібну решітку м’ясорубки (ще до обжарювання).
Інгредієнти:

  • 250 г печериць;
  • 70 г твердого сиру;
  • 150 мл вершків;
  • 50 г борошна;
  • 600 мл води;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 цибулина;
  • 200 г молока;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Печериці та цибулю дрібно нарізати, обсмажувати на вершковому маслі 15 хвилин.
  • Посолити і поперчити за смаком, додати борошно.
  • Постійно помішуючи, смажити гриби ще 5 хвилин.
  • Натерти сир на тертці і додати до грибів, дати розплавитися.
  • Залити отриману піджарку 600 мл окропу.
  • Перемішати за допомогою міксера або віночка до однорідності.
  • Залити в суп, молоко, вершки підігріти і також влити в каструлю.
  • Варити 10 хвилин, ще раз збити.

Сирний суп з печерицями та куркою

Такий суп дуже швидко насичує і відмінно зігріває в холодну погоду. Плавлений сирок можна вибрати іншу, на свій розсуд, але краще, щоб він був солоним і без зайвих добавок. Помідор додавати не обов’язково, але він надає страві більш насичений колір і аромат.
Інгредієнти:

  • 300 г печериць;
  • 200 г курячого філе;
  • 300 г картоплі;
  • 1 морква;
  • 1 помідор;
  • 1 цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 200 г плавленого сиру «Дружба»;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Філе промити, викласти в каструлю і залити 1,5 літрами холодної води.
  • Довести до кипіння, посолити і поперчити, варити 20 хвилин.
  • Філе дістати з бульйону, остудити і дрібно нарізати.
  • Цибулю подрібнити, обсмажити на вершковому маслі 7 хвилин.
  • Натерти на тертці моркву і додати до цибулі, смажити 5 хвилин.
  • Печериці нарізати пластинками, обсмажувати разом з овочами до випаровування рідини.
  • Каструльку з бульйоном знову поставити на вогонь.
  • Нарізати кубиками картоплю і відправити в каструлю, варити 20 хвилин.
  • Помідор добре промити і викласти в бульйон.
  • Коли картопля стане м’яким, вийняти помідор, очистити від шкірки.
  • Розім’яти помідор виделкою до стану кашки, повернути в каструлю.
  • Висипати в бульйон піджарку з печериць і овочів, перешкодити.
  • Готувати 5 хвилин на середньому вогні, потім додати філе.
  • Сирки натерти на тертці і висипати в бульйон.
  • Помішувати суп, поки сир повністю не розчиниться.
  • Видавити в каструлю зубчик часнику і прикрасити суп дрібно нарізаною зеленню.

Тепер ви знаєте, як готувати суп з печериць. Приємного апетиту!
Суп з печерицями – це не звичайне перше блюдо, а справжній делікатес. Яскравий грибний аромат ідеально поєднується з овочами і вершковими інгредієнтами, тому він виходить дуже насиченим, ніжним і оригінальним. Як приготувати суп з печерицями, щоб він проявив свої найкращі якості, підкажуть досвідчені кухарі:

  • Щоб гриби були більш ніжними, краще обсмажувати їх на вершковому маслі;
  • Смажити гриби необхідно до тих пір, поки не випарується вся рідина.
  • Грінки для супу з печерицями найкраще робити з білого хліба, підсушивши його в духовці або на сковороді.
  • Щоб довести суп до консистенції крему, його потрібно збивати міксером на кожному етапі приготування.
  • Занадто жирне м’ясо для супу брати не рекомендується, оскільки воно лише невиправдано збільшить калорійність страви.