Гороховий суп – 10 рецептів з фото покроково

Гороховий суп – традиційне перше блюдо в кухнях багатьох країн. Його люблять за приємний солодкуватий смак, високий вміст рослинного білка і низьку калорійність. Суп готують із свіжого, сушеного або замороженого гороху. Основою страви може служити бульйон з яловичини або свинини. Також є варіанти горохового супу з куркою, копченостями і версії пісні страви, без м’яса.

Класичний рецепт горохового супу з копченими реберцями

Для цього супу потрібно запастися копченими свинячими реберцями, які додадуть страві аромат диму і зроблять бульйон ситним. Горох використовується сухий і краще перед варінням його замочити у воді, що .горох краще розварився.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 6.

Інгредієнти

  • Баранячі реберця 500 гр. (копчених)
  • Горох 200 гр. (сушений)
  • Картопля 300 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 головка
  • Рослинна олія, лавр, сіль, приправи, зелень за смаком

Процес приготування:

  • Відсипати 200 р. гороху (приблизно склянку), залити її холодною водою і замочувати протягом кількох годин. Можна зробити це на ніч або на 3-5 годин вдень перед варінням.
  • Злити рідину з гороху, промити його і залити чистою водою. Варити горох приблизно 40 хвилин, помішуючи вміст каструлі. Якщо на поверхні води з’являється каламутна плівка, зняти її.
  • Нарізати кубиками очищену картоплю, викласти до гороху і варити разом на середньому вогні.
  • Моркву і цибулю подрібнити, як ви це зазвичай робите для супу.
  • Розділити на частини реберця, якщо вони великі. Дрібний м’ясний продукт на кісточці можна залишити цілою. Допускається і використання копченостей без кісточки.
  • У сковороду з розігрітим маслом викласти спочатку цибулю, а потім моркву і обсмажити овочі до напівготовності.
  • До суміші цибулі і моркви додати реберця і обсмажити їх кілька хвилин, щоб більше розкрився копчений смак і аромат.
  • Потім викласти із сковороди в каструлю м’ясо і овочі і уварювати суп до готовності. Посолити вариво за смаком, додати лавровий лист і спеції.
  • Подавати страву у супових тарілках з шматочками реберець. За бажанням прикрасити зеленню.

Приємного апетиту!