Заливний пиріг з капустою – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Пиріг з капустою і рибними консервами на кефірі

У даному рецепті вам пропонується приготувати ще одне блюдо на швидку руку. Додавання в капустяну начинку консервованої в олії риби зробить смак пирога принципово відмінним від інших, і це блюдо знайде своїх шанувальників. Головне в рецепті – наявність хороших консервів в олії або у власному соку. Це може бути тунець, сайра або сардини.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Капуста – 1/3 качана.
  • Рибні консерви – 1 банку.
  • Кефір – 1.5 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибулю і моркву – по ½ шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

  • Почистіть цибулю і моркву, промийте їх і подрібніть на крупну тертку.
  • Капусту наріжте тонкою соломкою.
  • Розігрійте на сковорідці олію і посмажте на ньому цибулю і моркву. Потім додайте нашатковану капусту і на невеликому вогні овочі тушкуйте до готовності.
  • У консервованої риби видаліть зайві кісточки і трохи її розімніть виделкою.
  • Змішайте рибу з тушкованою капустою і по своєму смаку посоліть.
  • У посуд для замішування тіста налийте злегка підігрітий кефір, вбийте яйця, додайте розпушувач, сіль і майонез, і віночком замісіть тісто. Довго вимішувати тісто не треба, інакше не буде пишним. Тісто по консистенції має бути, як густа сметана.
  • Форму для випічки намажте олією і налийте в неї одну частину тіста.
  • Рівномірно розкладіть на тесті приготовану начинку і закрийте її іншою частиною тіста.
  • Запікайте пиріг у духовці при 180°С протягом 30 хвилин.
  • Їжте на здоров’я!