Пишні сирники із сиру з манкою на сковороді – 7 смачних рецептів з фото покроково

Скільки господинь, стільки і рецептів сирних сирників, однак не у всіх вони виходять пишними і ніжними. Всередину, краще всього використовувати манну крупу, так виходить набагато смачніше, ніж з пшеничним борошном. Всі секрети приготування смачних сирників з сиру ви знайдете в рецептах, представлених нижче, а також підберете варіанти по своєму смаку.

Класичний рецепт сирників з манкою на сковороді

Класичні сирники готуються на основі жирного щільного сиру, досить сухого, до них додається манна крупа, щоб скріпити масу, і яйце, різні підсолоджувачі у вигляді цукру, фруктів, сушених ягід і т. д. Обсмажувати сирники будемо на сковороді, так виходить зручніше і швидше, ніж готувати їх у духовці.

Інгредієнти

  • Сир 9% 500 гр.
  • Манна крупа 3 ст. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сметана 25% 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне 1 ст. л. + для обвалювання
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  • Сир розім’яти виделкою. Додати до нього цукор і трохи солі.
  • Перемішати і додати яйця.
  • Все знову добре перемішати. Покласти в масу сметану.
  • Суміш перемішати до об’єднання і всипати манну крупу. Дати масі постояти 10 хвилин, щоб манка встигла набрякнути, увібравши в себе зайву вологу.
  • Просіяти в тісто 1 ст. л. пшеничного борошна і перемішати.
  • Перед кожним сирником змочувати руки в холодній воді, брати невелику частину тіста, формувати з нього кульку. Обвалювати кожен сирник в борошні, в кінці злегка стискаючи долонями з двох сторін, щоб отримати товсті коржі.
  • У широкій сковороді нагріти рослинне масло без запаху. Зменшити вогонь. Покласти в сковороду сирники, смажити на одній стороні, поки вона не зарум’яниться.
  • Перевернути сирники на іншу сторону і обсмажувати ще кілька хвилин, накривши сковороду кришкою.
  • Блюдо накрити паперовим щільним рушником.
  • Викласти на нього сирники, щоб папір ввібрала в себе зайве масло.
  • Подавати до столу сирники в гарячому вигляді. Додатково подати сметану, джем або варену згущенку.

Приємного апетиту!