Заливний пиріг з капустою – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Заливний пиріг з капустою на кефірі і майонезі в духовці

У даному рецепті вам пропонується приготувати тісто для заливного пирога на основі майонезу і кефіру. Ваша випічка буде дуже ніжною. Смак основи тесту в цьому рецепті чудово поєднується з начинкою і зовсім не перебиває смак капусти.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Майонез – 250 р.
  • Борошно – 6 ст. л.
  • Яйце – 5 шт.
  • Капуста – ¼ качана.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль і сода – по 1 щіпці.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Олія для смаження.

Процес приготування:

  • Спочатку приготуйте начинку для пирога.
  • Почистіть цибулю, наріжте невеликими кубиками і обсмажте до золотистого кольору на невеликій кількості олії.
  • Нашаткуйте капусту соломкою або дрібними кубиками, додайте в сковорідку до цибулі, посипте його сіллю і перцем і тушкуйте до готовності.
  • Заздалегідь відваріть круто два яйця, почистіть їх і також порізати на середні кубики.
  • Кріп промийте і дрібно наріжте.
  • Нарізані яйця і кріп перекладіть до капусти і все розмішайте. Ваша начинка приготовлена.
  • За допомогою міксера в посуді для замісу тіста збийте три яйця з дрібкою солі і соди.
  • Додайте до збитим яйця, майонез і теплий кефір і ще раз міксером розмішайте.
  • Потім до отриманої рідкої основі насипте просіяне через сито борошно і замісіть тісто. Його консистенція повинна бути, як у густої сметани.
  • Форму для випічки застелити пергаментним папером і намажте її соняшниковою олією.
  • Половину тіста налийте у форму.
  • На тісто акуратно розкладіть капустяну начинку.
  • Начинку покрийте рештою тестом і розрівняйте ложкою поверхню пирога.
  • Випікайте пиріг при 180°С протягом 40 хвилин до появи рум’яної скоринки.
  • Готовий пиріг трохи остудіть і подавайте до столу.
  • Приємного апетиту!