Заливний пиріг з капустою – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково
Заливний пиріг з капустою на кефірі і майонезі в духовці
У даному рецепті вам пропонується приготувати тісто для заливного пирога на основі майонезу і кефіру. Ваша випічка буде дуже ніжною. Смак основи тесту в цьому рецепті чудово поєднується з начинкою і зовсім не перебиває смак капусти.
Інгредієнти:
Кефір – 1 ст.
Майонез – 250 р.
Борошно – 6 ст. л.
Яйце – 5 шт.
Капуста – ¼ качана.
Цибуля – 1 шт.
Сіль і сода – по 1 щіпці.
Кріп – ½ пучка.
Олія для смаження.
Процес приготування:
Спочатку приготуйте начинку для пирога.
Почистіть цибулю, наріжте невеликими кубиками і обсмажте до золотистого кольору на невеликій кількості олії.
Нашаткуйте капусту соломкою або дрібними кубиками, додайте в сковорідку до цибулі, посипте його сіллю і перцем і тушкуйте до готовності.
Заздалегідь відваріть круто два яйця, почистіть їх і також порізати на середні кубики.
Кріп промийте і дрібно наріжте.
Нарізані яйця і кріп перекладіть до капусти і все розмішайте. Ваша начинка приготовлена.
За допомогою міксера в посуді для замісу тіста збийте три яйця з дрібкою солі і соди.
Додайте до збитим яйця, майонез і теплий кефір і ще раз міксером розмішайте.
Потім до отриманої рідкої основі насипте просіяне через сито борошно і замісіть тісто. Його консистенція повинна бути, як у густої сметани.
Форму для випічки застелити пергаментним папером і намажте її соняшниковою олією.
Половину тіста налийте у форму.
На тісто акуратно розкладіть капустяну начинку.
Начинку покрийте рештою тестом і розрівняйте ложкою поверхню пирога.
Випікайте пиріг при 180°С протягом 40 хвилин до появи рум’яної скоринки.
Готовий пиріг трохи остудіть і подавайте до столу.